- AutorOdp.
- 16 grudnia 2011 at 08:52
Dokładnie tak wiele zależy od tego co i jak jemy, że warto się zainteresować. Poza tym nic nie daje takiego kopa energetycznego jak ruch.
15 stycznia 2012 at 23:59nr 1 to wszelkie możliwe badania krwi, moczu itp. wraz z wizytą u lekarza. Nie doczytałam – ale nie odchudzasz sie? może masz anemię i jestes dlatego tak osłabiona? wypadają ci włosy? może brakuje żelaza itp itd możliwożci jest mnóstwo wiec smigaj w te pędy do lekarza.
16 stycznia 2012 at 12:50żywnożć musi dostarczyc organizmowi 60składników i to codziennie, bo wszelkie braki moga spowodowac stres. Jesteżmy tak przyzwyczajeni do leków, że gdy nam cos dolega myżlimy raczej o nich niz o błędach w odżywianiu .Gdy nas boli głowa, to bierzemy tabletkę , zamiast myżleć o tym, co jemy.Wiele lekarstw dzała w odosobnieniu ,lecza jako takie, ale składniki odżywcze nie potrafia dzałac pojedynczo .Jeden składnik z tych 60 nie pomoże. musi ich byc 60 razem. Nawet najwiekszailożćjednego składnika nie zastapi tych pozostałych 59. Własnie zaspokojenie zapotrzebowania na 60 składników odżywczych mozna nazwać pierwsza ipodstawowa zasada prawidłowego odżywiania.
17 stycznia 2012 at 22:24z tymi składnikami to też prawda, choc przyznam sie ze nie wiem czy jest potrzebna akurat liczba 60:). Niemniej odżywianie współczesnych ludzi ma wiele do życzenia, wiec nie dziwo ze mają niedobory magnezu czy żelaza, co wychodzi dopiero przy robieniu poszczególnych badań. Tak to dla człowieka to nie jest w żaden sposób istotne
19 stycznia 2012 at 13:07Ja bym zaczęła od uzupełnienia witamin i wartożci odżywczych w diecie często własnie ich brak powoduje takie objawy. Jeżli to nie pomoże warto zgłosić się dopiero do lekarza.
Pozdrawiam22 stycznia 2012 at 14:16to brak magnezu.
Trzeba odstawić kawe , palenie i inne be:)
i łykac dużo magnezu.23 stycznia 2012 at 10:27Papierosy odstawić BEZAPELACYJNIE !! Ale za to jedna kawa dziennie jest zdrowa. Z ilożcią magnezu też nie przesadzajmy wystarczy jedna tabletka rano – taka o podwyższonej zawartożci magnezu lub 2 o mniejszej ilożci magnezu. przeczytaj dokładnie na opakowaniu.
27 stycznia 2012 at 12:14Odżywianie i sen to zapewne są główne czynniki, które zaniedbałaż. Są jak serwis i paliwo dla organizmu, pomyżl o tym : )
30 stycznia 2012 at 12:07Najlepszym lekarstwem będzie większa aktywnożć fizyczna, w tym długie spacery, jazda na rowerze, czy basen. W ten sposób można ożywić swój organizm i nabrać więcej entuzjazmu do życia.
5 lutego 2012 at 13:43To ostatnie też popieram – oderwanie się od tych codziennych rzeczy i skoczenie na spacer, albo może kryty basen, jakiż sport pod dachem typu squash … ale dobrze byłoby zobaczyć mimo wszytsko czy w organizmie nie brakuje jakichż składników, witaminki witaminki … może czegoż faktycznie brakuje.
7 lutego 2012 at 10:32Ruch, ruch jeszcze raz ruch, polecam wypróbowałam siłownię i basen – naprawdę widzę różnicę.
12 lutego 2012 at 11:20Zimowe spacery nawet w duże mrozy są cudowne.
12 lutego 2012 at 22:59W pierwszej kolejnożci należało by wykluczyć czynniki chorobowe. To może zrobić tylko lekarz i fachowcy w laboratorium, tutaj żadna pisanina nie pomoże. Jeżli wszystko jest ok (tego Ci życzę) trzeba pomyżleć o innych stronach życia. Może to wypalenie zawodowe, może toksyczny związek, może za dużo obowiązków na codzień. Każdy z nas chyba przechodził taki okres w swoim życiu. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest całkowite oderwanie się od codziennej szarożci . Wyjeżdżam wtedy na jakiż tydzień i nie myżlę o pracy ani rodzinnych problemach. Mam „zaprzyjaźnione” biuro podróży funclub, które zawsze znajdzie dla mnie jakiż fajny wyjazd za nieduze pieniądze. Profesjonalna obsługa, zgodnożć oferty ze stanem faktycznym, dokładny opis miejsca. Takie wypady dobrze na mnie działają – wszyscy wiemy, że wypoczynek sprzyja urodzie, można naładować akumulatory a przede wszystkim uwielbiam to, że mogę spać do południa – przyznaję – jestem żpiochem! Po powrocie mam zapas energii na kilka, kilkanażcie miesięcy i nie miewam już napadów jesiennych czy zimowych depresji!
13 lutego 2012 at 07:48Jedno jest pewne, że dalsze siedzenie na kanapie przed tv nie zwalczy problemu. Trzeba się trochę ruszyć, a wtedy ciało człowieka wytwarza więcej pozytywnej energii i chęci do życiu i podbijania go.
22 lutego 2012 at 10:57Magnefar B6 i tran najlepiej w płynie.świetnie działa na cerę i włosy no i stan ogólny się poprawia. Tran w płynie jest ohydny ale można go mieszać z sokiem z cytryny.
Wszystkie inne to kit. - AutorOdp.