• Autor
    Odp.
  • -iwa-
    Participant
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 58
    • Sta艂y bywalec

Czy kupujecie cos w ciucholandach? Jakie macie zdanie na ten temat?
    Slyszalam wiele razy ze mozna znalezc tam wiele fajnych rzeczy, trafic czasem na prawdziwe cacka. Ja odwiedzilam raz w zyciu taki sklep, ale nie wiedzialam jak szukac, nie umialam sie tam zachowac 馃槈

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Ja tez nie bardzo wiem jak tam mam szukac 馃檪 Dlatego nie odwiedzam takich sklep贸w.Kiedy moja kumpela pracowa艂a w lumpeksie to cz臋sto do niej przychodzi艂am,bo ona wynajdowa艂a 偶ietne ciuchy dla mnie 馃榾 ale niestety juz tam nie pracuje wi臋c nie ma mi kto pomagac 馃槈

netinka
    Member
    • Temat贸w: 24
    • Odp.: 171
    • Zapaleniec

Ja kupuj臋 tam ciuchy. Tzn. kupowalam, bo ju偶 nic mi si臋 w szafie nie mie偶ci;) i musze po raz 10 przebierac szafe zeby moc cos oddac.
    Kiedys jak bylam mala to nie lubilam kiedy moja mama chodzila ze mna do takich sklepow, wstydzilam sie po prostu, ale cieszylam sie kiedy sama znalazla dla mnie cos fajnego. Teraz nie wstydze sie tam chodzic, chociaz jak nie ma osoby w gronie znajomych co sie tam ubiera to lepiej sie nie odzywac, bo i tak sie nie pogada;). Przynajmniej tak w moim przypadku jest.

A co do okaz贸w ktore mozna tam spotkac, naprawde warto odwiedzac takie sklepy. Mozna znalezc super ciuchy, a takze i materialy na zaslony i inne:). Super. Kiedys gdy kupowalam spodnie i bluzke wydawalam ok 100 zl, teraz az 10 :x. 馃槈

xyz
    Member
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

zadko zagladam do tych sklepow a to wlasnie dlatego ze jakos nie umiem w nim sie zachowac – krepuje sie.
    ale ostatnio jak szukalam jakis spodni dla smyka i zobaczylam jak te kobiety przezucaja te ubrania i jak sprawnie im to idzie to juz takich zachamowan nie mam.

kobitki zachowuja sie w tych sklepach gorzej niz wsiadajac do autobusu w dni targowe

mia1980
    Member
    • Temat贸w: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

ja kiedy偶 unika艂am takich sklep贸w ten 'aromat’ no i cuchy takie staromodne. ale odkad kolezanka pokaza艂a mi cichy z ciuchlandu 馃槸 [by艂y naprawd臋 super] to i ja si臋 tam wybra艂am i te偶 zrobi艂am zakupy. Oczywi偶cie trzeba du偶o czasu po偶wiecic 偶eby co偶 fajnego znale藕膰 ale czasami warto 馃槈

iga
    Member
    • Temat贸w: 19
    • Odp.: 835
    • Zas艂u偶ony

Apropo tych wyj膮tkowych okaz贸w, to rzeczywiscie mozna trafic czasem na cos fajnego. Mi osobiscie sie nie zdarzyl, ale kumpeli owszem i by艂o czego zazdroscic. Ja-mozna powiedziec- lubie te nasze „ciucholandy” i czasem robie w nich zakupki 馃檪

A co mi tam…. 馃槅

TV_EYE
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 73
    • Sta艂y bywalec

Jak mam czas, bo w tych mniej presti偶owych:) trzeba pogrzeba膰, ale lubi臋 je bardziej od zwyk艂ych sklep贸w, bo prawie zerowe ryzyko powtarzalno偶ci 馃檪 Og贸lnie nie przepadam za markowymi ubraniami (czasem co偶 si臋 znajdzie w Levi’s albo H&M, ale to tyle tylko), poza tym takich sklep贸w nawet nie ma w moim mie偶cie :] Ale gdyby nawet by艂y to pewnie bym nie zagl膮da艂a za cz臋sto.

xyz
    Member
    • Maniak

spacerowalam dzisiaj i wstapilam do 5 szmateksow za spodniami dla synusia i NIC. zero normalnie spodnia dla dzieciaka. po poludniu namowie meza pojedziemy na targ i kupimy jakies moro czy bojowki.
    zerkalam za czyms tez dla siebie. podkreslam ze zerkalam bo wprawy w szukaniu nie mam 馃槼 tez nic

u mnie jakies byle jakie te ciucholandy sa

Malwina29
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Ja od jakiego偶 p贸艂 roku prawie wszystkie ciuchy kupuj臋 w lumpeksie! Dlaczego…? Wyobra藕cie sobie miny kole偶anek kt贸re zachwycaj膮 si臋 now膮 bluzeczk膮 i kiedy m贸wi臋 im 偶e kosztowa艂a np 2.50 馃槅 Tam mo偶na znale藕膰 niez艂e markowe( MARKS & SPENCER, BENETTON, H & M) fata艂aszki! Polecam wszystkim!
    Oczywi偶cie pe艂no jest tam s**** i po prostu 偶mieci, ale warto pom臋czy膰 si臋, troch臋 pogrzeba膰, bo mo偶na znale藕膰 na prawd臋 cude艅ka i to prawie za darmo!

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Mieszkam w ma艂ym mie偶ice a jest tutaj ok 20 lumpeks贸w! 馃槸 To chyba jedyne sklepy z ubraniami,kt贸re maja tu rwanie 馃槅 Zgadzm si臋 z tym,偶e mo偶na znale偶c prawdziwe pere艂ki w tych stosach ubra艅.Ciotka ostatnio przynios艂a mojej mamie 偶liczn膮 bia艂膮 sp贸dnice,w stylu bielizny z XVIII wieku(a偶 kipia艂am z zazdro偶ci!w zwyk艂ych sklepach nie mog艂am takiej znalezc!).
    Nie kupuj臋 w ciucholandach,bo jak juz pisa艂am nie umiem w tym szukac wogole,a poza tym nigdy nie ma na mnie rozmiaru 馃槙 nosz臋 ubrania 36/38 a z tego co zd膮偶y艂am zaobserwowac to najw臋cej jest ciuszk贸w w rozmiarze 40 i wy偶ej.Dlatego pozostaje mi z zazdro偶cia patrzec na cudne ciuszki,kt贸re ciotka dostarcza mojej mamie(moja mama tak jak i ja nie umie szukac ubra艅 w lumpaksach 馃檪 ) i ubierac si臋 w zwyk艂ych sklepach 馃槈

-iwa-
    Participant
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 58
    • Sta艂y bywalec

Ja ostatnio sie skusilam i odwiedzilam jedyny w mojej miejscowosci lumpeks. Bardzo mila pani widzac moje zagubienie:oops: wyszukala mi bardzo fajne spodnie bojowki i kurtke dla malucha.A zaplacilam za to 15 zeta w sumie. Wprawdzie okazalo sie,ze musialam poluzowac spodnie w pasie, ale i tak sie oplacilo. Bede chyba teraz czesciej odwiedzac lumpeksy 馃榾 .

mia1980
    Member
    • Temat贸w: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

ja te偶 mam par臋 okaz贸w z h&m, espiryt, fashion hause 馃槈 ale te偶 chodz臋 tylko do tych cichland贸w gdzie ubrania s膮 na wieszakach, a wizyta w takim sklepie [bo jest to dosy膰 du偶a hala] zajmuje mi ok 2godz.

oka021
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 317
    • Pasjonat

czasem wybieram sie cala ekipa ze znajomymi jak np jedziemy na koncert i checmy wszyscy jechac w spodniacgh w krate. wtedy uderzamy do najwiekszego lumpa w miescie i biorac ze soba 5 zl ubieram sie czadowo. czasem ide z kumpela i jak jest dobry dzien to mozna znalezc swietne ciuszki za grosze. moim najlepszym zakupem jest plasczyk garanatowy h&m za jedyne 4 z艂. trzeba bylo tylko przedluzyc troszke rekawy ale to zrobila mama

a tak generalnie lubie szmateksy 馃檪

xyz
    Member
    • Maniak

ostatnio mama mnie namowila zeby sie wybrac do najwiekszego w miescie szmateksu (kolo mojego bloku) szukalam spodni dla syna. nie znalazlam nawet jednej sztuki. za to kupilam fajniutka bluze z kapturkiem, elegancka koszule z krotkim rekawkiem i nowiutka kurteczke dzinsowa.
    pewnie kupilabym cos jeszcze ale w tym momencie weszla moja tesciowa (mama dala mi cynk) z ktora jestem w nienajlepszycj stosunkach i sie po porstu zmylysmy

amysza
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 68
    • Sta艂y bywalec

Do偶膰 cz臋sto zag艂adam do „butik贸w” – zawsze co偶 wypatrz臋 dla c贸rki albo siebie.
    Ostatnio w takim jednym robi膮 w niedziele wszystko po 1 z艂kupi艂am wczoraj dla c贸ry dres NIKE(jeszcze z metk膮 zafoliowany!!) i p艂aszczyk bia艂y w r贸偶ow膮 krateczk臋 z futerkiem na r臋kawach.
    Jak mam da膰 za s****臋 ko艂o 100 i b臋dzie chodzi艂o w tym p贸艂 miasta to wol臋 tam zajrze膰 i upolowa膰 jakies cacko.

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Ciucholandy"

Przewi艅 na g贸r臋