- AutorOdp.
- 17 maja 2007 at 09:33
ja ciuchlandy wprost uwielbiam.. z tym ze w polskich nie ma wiele ciekawego.. za to w anglii czy irlandii – tam jet mi贸d cud i malina – za grosze, wszystko czyste, pachn膮ce i stylowe…
ja mam sw贸j ulubiony internetowy lumpeks, ale jest zagraniczny, a szkoda, bo maj膮 bardzo oryginalne rzeczy w sprzeda偶y – cz臋sto mo偶na si臋 tam czym偶 zainspirowa膰: [usuni臋to_link]
z polskich secondhand贸w sieciowych znam tylko [usuni臋to_link] i [usuni臋to_link]ale i tak najbardziej lubie grzeba膰… 馃檪
6 sierpnia 2007 at 21:42nauczona jestem od ma艂ego 馃槢
mam ju偶 do偶wiadczenie w grzebaniu i szukaniu prawdziwych skarb贸w … 馃檪mam jeden ulubiony – ubrania s膮 tylko z Anglii – takich ubra艅 nie widzia艂am nawet w galeriach handlowych …
obecnie wi臋kszo偶膰 mojej garderoby to ubrania stamt膮d, nie jest tam tak tanio jak w innych lumpeksach (bluzka od 12 do 20 zl, spodnie od 15 do 40, sukienki powyzej 25 itd. …), ale s膮 baaaardzo du偶o jest nowych z metkami, a nawet je偶eli nie to nie nosz膮 absolutnie 偶adnych 偶lad贸w noszenia. moje skarby stamt膮d ? d艂ugo by wymienia膰 … mam koronkowy gorset Oasis, bolerka, sp贸dnice i r贸偶ne takie cuda ze s艂ynnego TopShopu, tuniki Atmosphere, pi臋kne stroje k膮pielowe, ostatnio za 15 z艂otych kupi艂am nowy, z papierowymi metkami i gratisem w postaci zapasowych nitek i guzika kaszmirowo-jedwabny sweterek na guziczki z Zary …kiedy tam id臋, czuj臋 si臋 naprawd臋 wyj膮tkowo, lubi臋 czu膰 t膮 ekstaz臋 kiedy na wieszaku zobacz臋 co偶, co na metce kosztowa艂o 10 razy wi臋cej …
polecam serdecznie buszowanie i szukanie, a tak偶e rozgl膮danie si臋 za fajnymi ciucholandami :)) pozdrawiam Was
6 sierpnia 2007 at 21:43nauczona jestem od ma艂ego 馃槢
mam ju偶 do偶wiadczenie w grzebaniu i szukaniu prawdziwych skarb贸w … 馃檪mam jeden ulubiony – ubrania s膮 tylko z Anglii – takich ubra艅 nie widzia艂am nawet w galeriach handlowych …
obecnie wi臋kszo偶膰 mojej garderoby to ubrania stamt膮d, nie jest tam tak tanio jak w innych lumpeksach (bluzka od 12 do 20 zl, spodnie od 15 do 40, sukienki powyzej 25 itd. …), ale s膮 baaaardzo du偶o jest nowych z metkami, a nawet je偶eli nie to nie nosz膮 absolutnie 偶adnych 偶lad贸w noszenia. moje skarby stamt膮d ? d艂ugo by wymienia膰 … mam koronkowy gorset Oasis, bolerka, sp贸dnice i r贸偶ne takie cuda ze s艂ynnego TopShopu, tuniki Atmosphere, pi臋kne stroje k膮pielowe, ostatnio za 15 z艂otych kupi艂am nowy, z papierowymi metkami i gratisem w postaci zapasowych nitek i guzika kaszmirowo-jedwabny sweterek na guziczki z Zary …kiedy tam id臋, czuj臋 si臋 naprawd臋 wyj膮tkowo, lubi臋 czu膰 t膮 ekstaz臋 kiedy na wieszaku zobacz臋 co偶, co na metce kosztowa艂o 10 razy wi臋cej …
polecam serdecznie buszowanie i szukanie, a tak偶e rozgl膮danie si臋 za fajnymi ciucholandami :)) pozdrawiam Was
7 sierpnia 2007 at 08:09Czesto zagladam do takich sklep贸w. Na poczatku sie troche krepowalam…Ale teraz grzebie w tonie ciuchow i zawsze udaje mi sie znalezc cos ladnego 馃槈 i taniego oczywiscie 馃榾
27 marca 2009 at 15:59by艂am pare razy ale nic godnego uwagi nie znalaz艂am, nawet tutaj w Wiedniu.Wiecej nie wejde, ten zapach przyprawia mnie o md艂o偶ci 馃槙
1 kwietnia 2009 at 11:50a ja jestem jak najbardziej za. kupowanie w lumpach powoli staje si臋 mod膮! to juz troch臋 taki styl 偶ycia. chocia偶 to nie przekonuje niekt贸rych ludzi, kt贸rzy nie opuszcz膮 okazji, 偶eby drwi膰 z tego, 偶e kupuj臋 w lumpach. Jest to strasznie dla mnie wkurzaj膮ce 馃槨
16 kwietnia 2009 at 14:03bardzo lubi臋 odwiedza膰 takie sklepy i zawsze znajd臋 co偶 fajnego-ostatnio znalaz艂am przecudne ponczo dla c贸rci:)
20 kwietnia 2009 at 16:54Ja swojego czasu pracowa艂am w lumpeksie. Ka偶dy ciuch pojedynczo z wora i na wieszak;p Cieszy艂a mnie ta praca, bo wszystko po kolei mia艂am w r臋ku i jak mi si臋 podoba艂o to ciach na lad臋 i ma偶lane oczka do szefa;p Przynajmniej nie mia艂am wtedy problemu z szukaniem. Bo jak id臋 prywatnie sama na jakie偶 艂owy to tez ci臋偶ko si臋 odnale藕膰. Ale czasem znajd臋;)
Tak apropo to moja kumpela ubiera si臋 w ciucholandach! Ale ona to ma r臋k臋. Wparowywuje ze mn膮 do sklepu i ju偶 lata mi臋dzy wieszakami i wynajduje mn贸stwo fajnych ciuch贸w, kt贸rych ja w og贸le nie widz臋. I jak potem si臋 na nia patrzy to tylko my偶l „gdzie ona si臋 ubiera”?:P
9 maja 2009 at 07:37Ja te偶 si臋 kiedy偶 czu艂am nieswojo, ba艂am si臋, 偶e kto偶 znajomy mo偶e mnie zobaczy膰. Ale teraz wogule nie interesuje mnie co kto o mnie my偶li, wi臋c bez 偶adnego skr臋powania wchodz臋 do sklep贸w tego typu. Przegl膮dam wszystko po kolei. Nie lubi臋 takich lumpeks贸w gdzie panuje totalny ba艂agan tam niechce mi si臋 szpera膰. Ale s膮 ciucholandy, w kt贸rych towar jest 艂adnie pouk艂adany a nawet porozwieszany kolorami w takich bardzo 艂atwo si臋 przegl膮da ciuchy. I czasem mo偶na trafi膰 na co偶 naprawd臋 fajnego w baardzo przyst臋pnej cenie.
25 maja 2009 at 21:53ja chodze do ciuchland贸w od 4 lat,i musze powiedziec ze sa tam zajefajowe ciuchy,mozna znalesc cos innego,oryginalnego,cos dla siebie w niskiej cenie:)a takie ciuszki sa czasami trwalsze od tych markowych.
27 maja 2009 at 08:35ja si臋 jako偶 nie mog臋 przekona膰, by艂am mo偶e ze trzy razy ale nic nie upolowa艂am
8 czerwca 2009 at 14:08Dla mnie nie ma nic kr臋puj膮cego w robieniu zakup贸w w lumpeksach, mo偶na trafi膰 na naprawd臋 偶wietne ciuchy. Tylko odk膮d zacz臋艂am robi膰 zakupy w lumpeksach ciuchy mi si臋 nie mieszcz膮 w szafie:P I czasami co偶 kupuj臋 a potem tego nie nosz臋, pewnie niekt贸rzy te偶 tak maj膮: ” a tanie i nawet mi si臋 podoba, to kupie”:P
3 lipca 2009 at 20:15bardzo cz臋sto kupuje.
s膮 to 艂adne, zadbane sweterki najcz臋偶ciej od Marksa&Spencera. w sumie po przeliczeniu kosztuj膮 3 z艂 za jeden. cz臋sto jak id臋 to si臋 obkupi臋. potem to 艂膮cz臋 z moimi spodniami lub sp贸dnicami i efekt jest piorunuj膮cy. a na dodatek ma 99.99% szans, 偶e nie spotkam nikogo tak samo ubranego ( przynajmniej w Polsce). czasami te偶 kupuj臋 paski i torebki.
naprawd臋 si臋 op艂aca.
P.S. u mnie w mie偶cie te偶 sporo takich sklep贸w, ale ja mam jeden ju偶 upatrzony.
22 pa藕dziernika 2009 at 19:54sweter ralpha laurena za 5 z艂otych- z metkami oraz koszulka diesel’a mnie przekona艂y ca艂kowicie 馃檪
22 pa藕dziernika 2009 at 19:55mo偶na upolowa膰 NOWE cude艅ka 馃檪 albo i nie nowe ale i tak fajne ciuszki
- AutorOdp.