- AutorOdp.
- 4 września 2009 at 09:43
Ja jem co daja na stolowce:P
4 września 2009 at 14:50należniki z serem i sosem czekoladowym :D:D:D
7 września 2009 at 15:54Ja dziż sobie zrobiłam łódeczki ziemniaczane, te co są w mcdolandzie…McCaina, tyle, że ja w domu to sobie robie nie na tłuszczu, jak są w mcdo, tylko w piekarniku…smaczniejsze według mnie no i dużo zdrowsze:). Do ziemniaczanych łódeczek sosik typu salsa i grecka sałatka z fetą, oliwkami sałatą, suszonymi pomidorami i czerwonym pesto:). Magia po prostu :P.
7 września 2009 at 19:32matko, ale mi smaka narobiłaż na te łódeczki z ostrym sosem :- muszę poszukać, może znajdę tego mc caina gdzież w markecie u mnie. w sumie to nawet fajny pomysł na obiad – takie łódeczki i np. 2 sosiki do nich 🙂
15 września 2009 at 12:48A ja dziż mam zapiekane ravioli – nie ukrywam, że to specjalna okazja. A robi się to tak: 10 umytych pomidorów pokroić w plastry i oprószyć solą. Oczyszczona papryczkę chili drobno posiekać. 4 łyżki oliwy wymieszać z chili i igiełkami rozmarynu. Przygotowana mieszanka posmarować plastry pomidorów. Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, osączyć. Ser mozarella (kulka) pokroić w grube plastry. 4 foremki żaroodporne posmarować cienka warstwa tłuszczu. Na dnie ułożyć plasterki pomidorów, przykryć pierożkami i plastrami sera. Całożć skropić pozostałą oliwą. Zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Jaki smak… Cóż, uwielbiam mozarelle;) I pomidory;) I przyznaję – czasem lubię iżć na łatwiznę;)
22 września 2009 at 12:20a ja dzisiaj na obiad mam potrawkę z kury – uwielbiam to danie. Z ryżem i sosem cytrynowym 🙂
23 września 2009 at 17:30A ja zrobiłam tagatielle z kurczakiem. Ostatnio zamówiłam sobie to danie w Korkociagu i zachciało mi sie powrócic do tego smaku w domu.
27 maja 2013 at 20:06świderki z papryką w sosie pieczarkowym 🙂
28 maja 2013 at 11:38brzmi banalnie rozumiem że makaron , papryka pieczarki i robisz do tego jakiż sosik tak?
11 czerwca 2013 at 21:00troszkę sobie pomagam: [usunięto_link]
24 czerwca 2013 at 09:39Carbonara a jak. Chyba jestem w klubie makaroniarzy.
5 lipca 2013 at 09:14Dziż na obiad-danie typowo letnie- Pierogi z jagodami 😀
14 lipca 2013 at 19:28[usunięto_link] wrote:
Dziż na obiad-danie typowo letnie- Pierogi z jagodami 😀
ja pier**ielę, uwielbiam! 🙄
czy to na pierwsze, czy na drugie? 😉
dodaj coż jeszczeee…17 lipca 2013 at 06:19[usunięto_link] wrote:
czy to na pierwsze, czy na drugie? 😉
to jest i na pierwsze i na drugie 🙂
a dodam, że były ze żmietaną 🙂A dziż na obiad… pierogi inaczej- z kiełbaską i cebulką 😛
7 sierpnia 2013 at 01:04[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
czy to na pierwsze, czy na drugie? 😉
to jest i na pierwsze i na drugie 🙂
a dodam, że były ze żmietaną 🙂suuupeR 😀
[usunięto_link] wrote:
A dziż na obiad… pierogi inaczej- z kiełbaską i cebulką 😛
mniam :-
kiełbaska wieprzowa, czy 'ze żmietnika’? 🙄
u mnie na obiad dziż kartofelki posypane koperkiem, sadzone jaja i zsiadłe mleczko 😀
jakiż post mi się wymyżlił 😆 - AutorOdp.