• Autor
    Odp.
  • pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

A ja teraz czytam Szczury i wilki.

O! Mniemam, ze mojego kochanego Gortata! To juz wyszlo? 😯
    Oraz, Onione- ciekawy tytul- to jakis poradnik?

89kasienka89
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Wiktoria Zender „Strefa cienia. Trzy lata z psychopatą- historia prawdziwa” Godna polecenia książka, przeczytałam ją w jeden dzień, wstrząsająca historia

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

kasienka, jeszcze lepiej sie czyta „Strefe Swiatla”- to druga czesc.

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

ostatnio czytałam Colin P. Sisson WEWNĘTRZNE PRZEBUDZENIE ciekawa książka, a tak to niestety nie mam czasu na jakąż przyjemną lekturę – zbyt dużo czasu muszę pożwięcić studiom.

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

przeczytałam Ludzi bezdomnych, bo musiałam xD

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

a ja ostatnio przeczytałam całą trylogię Maxim’a Chattam’a – książki są genialne, nie mogłam się oderwać 🙂

Więcej takich pozycji na półkach w empiku!!

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

A ja teraz czytam „Złodziejke ksiazek” Markusa Zusaka. Rewelacja. Juz dawno nie czytalam tak pieknie opowiedzianej historii… przez Smierc. Polecam.

benoi
    Member
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

pannoswieczko – może dlatego tak dawno nie czytałaż historii opowiedzianej przez śmierć, bo książek w takiej narracji jest niewiele raczej? 😉

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

No tak. To „…przez Smierc” mialo byc odrebnym zdaniem :). Ale narracja faktycznie jest wyjatkowo ladna i ciekawa. O narratorze juz nie wspomne 🙂

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

No wiec dzis w nocy zamierzam zglebic kolejna pozycje Zusaka- „Poslanca”. Okladka: „POSLANIEC to tajemnicza wedrowka w poszukiwaniu przeznaczenia. Porusza i trzyma w napieciu az do ostatniego zdania”.

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Isaac Asimov „Fundacja” – perełka 🙂 Może wielu osobom SF tutaj nie przypadnie do gustu, ale jak macie okazję, to przeczytajcie:)

malaDoReMi
    Member
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Ostatnio (niestety jeszcze przed wakacjami) czytałam „Miłożć w czasach zarazy” Gabriela Garcii Marqueza. Jest to jedna z najlepszych książek jakie czytałam. Pomimo nie małych rozmiarów, czyta ją się bardzo przyjemnie, a opowiedziana w niej historia jest tak ludzka (pomimo tego, że jest wymyżlona), że nie raz czytając książkę, zatrzymałam się na chwilę i stwierdziłam: „WOW” Polecam 11 na 10

[usunięto_link]

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Co do „Fundacji”, to mój mąż jakiż czas temu czytał, całą sagę (czy jak to nazwać 😀 ) i sądząc po jego minie, bardzo mu się podobało 😀
    A ja sobie „Hobbita” włażnie kończę 😀

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

ostatnio „Początek” Szczypiorskiego. zbiór opowiadań o historiach ludzi w czasie II wojny żwiatowej

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

ostatnio same lektury…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " co ostatnio przeczytałaż?"

Przewiń na górę