• Autor
    Odp.
  • pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Podczas choroby Fashion Magazine od dechy do dechy.

julka000
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

polecam „dlaczego piloci kamikadze zakładali chełmy” ksiazka rewelacja, bardzo ciekawa, mozna sie z niej dowiedziec wiele zaskakujacych rzeczy… ja kupilam ja zupelnie przypadkowo przez sms’a w onestep, goraco polecam

pannaswieczka
    Member
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Usmialam sie dzisiaj jak dziecko, bo czytalam z kuzynka „Mikolajka” Goscinnego. Pierwsza z pieciu czesci starych przygod, tych autoryzowanych jeszcze przez Goscinnego. Rewelacja. To kultowe wydania.

Scarlett3
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Ahern Cecelia – Na końcu tęczy 😛

tucci
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

A ja włażciwie dopiero jestem w trakcie czytania, ale książka już wywarła na mnie wrażenie – Agent Zigzag, której autorem jest Ben Macintyre.

doll
    Member
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

A ja włażciwie dopiero jestem w trakcie czytania, ale książka już wywarła na mnie wrażenie – Agent Zigzag, której autorem jest Ben Macintyre.

Skoro tak zachwalasz, to może też się zainteresuję;) Bo generalnie jestem fanką szpiegów:) Bonda oglądam na potęgę, tak samo jak zaczytuję się m.in. Johnem Le Carre. A jeżli Agent ZigZag jest szpiegowską biografią (takie info znalazłam w necie) to już w ogóle;)

Choć ostatnio i tak mam czas wyłącznie na lektury do magisterki:/

pandziorka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Skoro tak zachwalasz, to może też się zainteresuję;) Bo generalnie jestem fanką szpiegów:) Bonda oglądam na potęgę, tak samo jak zaczytuję się m.in. Johnem Le Carre. A jeżli Agent ZigZag jest szpiegowską biografią (takie info znalazłam w necie) to już w ogóle;)

Choć ostatnio i tak mam czas wyłącznie na lektury do magisterki:/

Doll, jezeli lubisz szpiegowskie ksiazki, to musisz przeczytac Piekło Gutenberga! Mistrzoskie dzieło. Skończyłam wczoraj 🙂 zajeło mi to 4 godziny:) Młody sędzia, rozgryza zagadki tajemniczych morderstw, jest romans:) jest zbrodnia:) jest wieki sekret:) Polecam w przerwie miedzy lekturami do magisterki:)

Powodzenia 🙂

delicja
    Member
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

„Agent Zigzag” to nie tylko powieżć szpiegowska, to też powieżć historyczna i dokument w jednym. Trzeba podkreżlić, ze Macintyre pisał ją na podstawie niedawno odtajnionych akt a sam jest znanym historykiem. A że Eddie Chapman miał tak fascynujące życie godne opisu jak to Jamesa Bonda ro inna sprawa:)

Myah
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 21
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Doll, jezeli lubisz szpiegowskie ksiazki, to musisz przeczytac Piekło Gutenberga! Mistrzoskie dzieło. Skończyłam wczoraj 🙂 zajeło mi to 4 godziny:) Młody sędzia, rozgryza zagadki tajemniczych morderstw, jest romans:) jest zbrodnia:) jest wieki sekret:) Polecam w przerwie miedzy lekturami do magisterki:)

przeczytalas te ksiazke w 4 godziny?? ona ma ponad 300 stron 🙂 wiem, bo tez czytalam. co prawda przez tydzien, bo tylko wieczorami, ale faktycznie wciaga! podobal mi sie watek kryminalny i samo rozwiklanie tej zagadki. polecam.

pandziorka-> znasz jakies inne ksiazki tego autora?

pandziorka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

przeczytalas te ksiazke w 4 godziny?? ona ma ponad 300 stron 🙂 wiem, bo tez czytalam. co prawda przez tydzien, bo tylko wieczorami, ale faktycznie wciaga! podobal mi sie watek kryminalny i samo rozwiklanie tej zagadki. polecam.

pandziorka-> znasz jakies inne ksiazki tego autora?

wiesz… nawet nie wiem czy to były 3 czy 5 godzin. w każdym razie w jeden wieczór. Ja mam tak, ze jak mnie jakaż książka wciągnie, to nie ma siły mnie oderwać. A Bornowi się udałoSmile smutno tylko kończyćSmile

pzdr

doll
    Member
    • Zapaleniec

No i zachęcona sięgnęłam póki co po „Agenta ZigZaga”:). I faktycznie, czyta się to doskonale! A z tego Chapmana to faktycznie był niezły „przekręt”…

Gutenberg jest następny w kolejce;)

delicja
    Member
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

fajnie, że Ci się podobało:) A teraz mogę polecić coż w innym stylu. Książka pt. „Siedem pożarów Mademoiselle” Esther Vilar. Bardzo fajna propozycja dla kobiet. Nie jest to zwykły romans. Jest w niej dużo humoru, ciekawy wątek- kobieta wzniecająca pożary z miłożci. Lekka i przyjemna lektura na każdy dzień.

tucci
    Member
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

Tylko dla kobiet?:)

doll
    Member
    • Zapaleniec

Hehe, o ile się orientuję, to faceci raczej omijają książki o miłożci szerokim łukiem;) A te „Siedem pożarów…” to włażnie taka książka, co nie?

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

Zachęcam do przeczytania książki „Człowiek, który gapił się na kozy” Jona Ronsona, wczoraj w Roxy FM rozmawiano o tej pozycji, nakręcony został też film na jej podstawie. Książka oparta na wydarzeniach autentycznych, ale równoczeżnie mega żmieszna i nonsensowna 🙂 jak ktoż lub humor dożć abstrakcyjny, to na pewno się spodoba. hm, nie tylko dla kobiet 😛

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " co ostatnio przeczytałaż?"

Przewiń na górę