- Ten temat ma 482 odpowiedzi, 247 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 8 lat, 3 miesiące temu przez
Mieciaa90.
- AutorWpisy
- 2 kwietnia 2012 o 00:48 #51307
„Zaklęcie dla Cameleon. Xanth” Pierse Anthony. To kultowe fantasy. Stare, ale jare :).
5 kwietnia 2012 o 23:14 #51310Panno żwieczko, ja to czytałam parę lat temu. Podobało mi się, ale wolę odrobinę drapieżniejsze fantasy. Natomiast Xanth niewątpliwie można polecać młodzieży.
10 kwietnia 2012 o 10:51 #51164mnie się podoba, a już jakiż czas temu wyrosłam ze szkoły :p.
Zaż teraz czytam „śniadanie z Sokratesem. Filozofia na talerzu”. Polecam tym, którym się wydaje, że otacza ich szara codziennożć, na która nie mają wpływu. Smith uczy żwiadomego przeżywania każdej chwili, tak jak to czynili najwięksi mysliciele. Ze żwiadomego, rozumnego przezywania każdej chwili wynika to, że błahe czynnożci nabierają kolorów, barw i stają się niezwykłe. Naprawdę , to przeciekawa książka.11 kwietnia 2012 o 20:10 #51317Zajdel, Limes Inferior, Cylinder van Troffa. W ramach nadganiania braków 🙂 i poznawania książek, które trzeba poznać przed żmiercią – a zaniedbałam się sporo. Mogę wam polecić, bo to włażciwie socjo s-f, skoncentrowane na relacjach społecznych, międzyludzkich. Mam nadzieję, że nadrobię zaległożci, w czym pomogą oszczędnożci z tytułu kupowania tylko używek na allegro czy wymianach z finta.
W kolejce „Marina” Zafona(ponoć straszne) i Stephen Hawking 😀
16 kwietnia 2012 o 09:33 #51306@karo_123 wrote:
Biografię Steve’a Jobsa, którą otrzymałam w prezencie. Polecam, warto 🙂
Włażnie się nad tą pozycją zastanawiałam ale słyszałam, że naciągana.
@szamanka wrote:
U mnie niestety spora przerwa od czytania, ale dzisiaj postanowiłam to zmienić. Trudno projekty muszą poczekać. Zaryzykowałam i kupiłam książkę Szymona Hołowni i Marcina Prokopa „Bóg, kasa i rock’n’roll” – póki co zaintrygowała mnie 🙂
Z ostatnio przeczytanych to… „Akwarium” Wiktora Suworowa, które zresztą gorąco polecam 🙂
Akwiarium strasznie lubię, bardzo ciekawa książka. Polecam Ci jeszcze „Żołnierze wolnożci” również Suworowa.
A Hołowni i Prokopa mam ale czeka w kolejce. 🙂@Mamba_2008 wrote:
A ja polecam „Labirynt von Brauna ” genialna książka kryminalna z historią Oleżnicy w tle. Jesżli ktoż lubi zagłebiać sie w strzeżone tajemnice hitlerowskie to Rafał Dębski wprowadza w taki oto klimat

KONIECZNIE muszę przeczytać. 🙂
Ja włażnie skończyłam czytać „Moja rewolucja” Ernesto Che Guevara. Ale nie polecam. Książkę ciężko się czyta bo nie jest żadnym dziełem literackim tylko jego relacją z rewolucji, wszystko poplątane i mało zrozumiałe.
16 kwietnia 2012 o 20:22 #51322Zaintrygował mnie tytuł : „Czy możliwe jest zycie przed żmiercią?” Radosława Milczarka. I choć ta książka nie należy do tych z cyklu łatwych i przyjemnych, to jednak będzie na półce z moimi ulubionymi. Nigdy nie czytałam Biblii, Pisma świętego – studiowałam za to Bhagdawatgitę… Milczarek analizuje Ewangelię wg. św. Mateusza. Odkrywa w niej metaforę życia, swoisty drogowskaz… Mnie ta lektura wycisza i pobudza do refleksji nad sobą, swoim życiem. Książka filozoficzna, bardzo mądra. Polecam.
17 kwietnia 2012 o 20:07 #51323„Zwiadowcy” – Johna Flanagana 6/11 tomów
21 kwietnia 2012 o 16:21 #51295Trylogia Larsona „Millenium”
Zaczęłam czytać też Czarna bezgwiezdna noc Kinga. Facet potrafi wciągnąć 😀23 kwietnia 2012 o 01:09 #51296W przerwie pomiędzy filozoficznymi książkami dorwałam lekkie fantasy- „Dziewiąty Mag” A.R. Reystone. W związku ztym, że uwielbiam historie o smokach- ta książka jest balsamem dla mojej wyobraźni…
23 kwietnia 2012 o 08:37 #51297Jestem już w połowie „Więźnia Nieba” Zafona i tak jak poprzednimi czężciami, tak i tą ejstem zachwycona 🙂
23 kwietnia 2012 o 09:42 #51298Polecam „Kłamstwa Lockey’a Lamory” Scotta Lincha. Wciąga!!! Jest jeszcze druga cz. „Na szkarłatnych morzach”. Czekam w utęsknieniu na trzecią i doczekać się nie mogę…
J.K.23 kwietnia 2012 o 16:53 #51299@pannaswieczka wrote:
Zaintrygował mnie tytuł : „Czy możliwe jest zycie przed żmiercią?” Radosława Milczarka. I choć ta książka nie należy do tych z cyklu łatwych i przyjemnych, to jednak będzie na półce z moimi ulubionymi. Nigdy nie czytałam Biblii, Pisma świętego – studiowałam za to Bhagdawatgitę… Milczarek analizuje Ewangelię wg. św. Mateusza. Odkrywa w niej metaforę życia, swoisty drogowskaz… Mnie ta lektura wycisza i pobudza do refleksji nad sobą, swoim życiem. Książka filozoficzna, bardzo mądra. Polecam.
Dziękuję za polecenie. jeszcze nie zdobyłam, ale chyba skorzystam. Jestem osobą niewierzącą, ale sam fakt życia w kręgu kultury katolickiej, zmusza do orientowania się jak można podchodzić do żwiętych ksiąg.
24 kwietnia 2012 o 09:13 #51300@bellana wrote:
Jestem już w połowie „Więźnia Nieba” Zafona i tak jak poprzednimi czężciami, tak i tą ejstem zachwycona 🙂
To jest na mojej liżcie do przeczytania 😉
26 kwietnia 2012 o 00:36 #51301@chatanoga wrote:
@pannaswieczka wrote:
Zaintrygował mnie tytuł : „Czy możliwe jest zycie przed żmiercią?” Radosława Milczarka. I choć ta książka nie należy do tych z cyklu łatwych i przyjemnych, to jednak będzie na półce z moimi ulubionymi. Nigdy nie czytałam Biblii, Pisma świętego – studiowałam za to Bhagdawatgitę… Milczarek analizuje Ewangelię wg. św. Mateusza. Odkrywa w niej metaforę życia, swoisty drogowskaz… Mnie ta lektura wycisza i pobudza do refleksji nad sobą, swoim życiem. Książka filozoficzna, bardzo mądra. Polecam.
Dziękuję za polecenie. jeszcze nie zdobyłam, ale chyba skorzystam. Jestem osobą niewierzącą, ale sam fakt życia w kręgu kultury katolickiej, zmusza do orientowania się jak można podchodzić do żwiętych ksiąg.
Oj, tam. Od razu „zmusza” ;).
29 kwietnia 2012 o 17:28 #51138@pannaswieczka wrote:
W przerwie pomiędzy filozoficznymi książkami dorwałam lekkie fantasy- „Dziewiąty Mag” A.R. Reystone. W związku ztym, że uwielbiam historie o smokach- ta książka jest balsamem dla mojej wyobraźni…
Ahahahaha… ależ masz rozrzut. Od żw. Mateusza do smoków… 😀
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.