Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    HolderDrogeria
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Hard, tak, to ta od Wojciecha 🙂 Również polecam.

„Gra w klasy” jeszcze przede mną. Męczę teraz Joyce’a Ulissesa 😀 To jest dopiero literackie wyzwanie 😉

Elemelsplanet_eu
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

@Fafikowa wrote:

„Chustka” Joanny Sałygi
    Być może znacie blog Chustki albo kojarzycie dziewczynę z kampanii „Zbieramy na cycki, nowe fryzury i dragi” (to włażnie ona)? „Chustka” to książkowa wersja bloga Joanny – polecam Wam

Znam historię Joanny Sałygi, jak i Magdy Prokopowicz. Książka niedawno rzuciła mi się w oczy. Bardzo pokrywa się z blogiem, czy pojawiają się nowe wątki??

Sweet Coffee
    Członek
    • Tematów: 12
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

Zabieram się za „Szweda, który zniknął” autorstwa Roberta Karjela. Napisał już kilka powieżci sensacyjnych, ale dopiero pierwsza została wydana po polsku 😉

LuBoot
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

A kim jest ten Karjel? W sumie nie słyszałam tego nazwiska, ale nie ma się co dziwić, skoro w Polsce dopiero jedną książkę jego wydali

Sweet Coffee
    Członek
    • Zapaleniec

Kerjel jest wojskowym pilotem, od jakiegoąż czasu pisze ksiazki, ma już chyba 4 powieżci na koncie, ale dopiero pierwsza – Szwed, który zniknął została wydana po polsku 😉

Kawoszka
    Członek
    • Tematów: 4
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

Czyli nie taki pisarz okularnik. 🙂 Najlepsze są książki „praktyków” agentów, czy policjantów. Chociaż jeszcze pozostaje kwestia stylu, nie każdy go ma, ale moje dożwiadczenia póki co są pozytywne. 🙂 Przyszedł więc czas na Karjela. 🙂 Dzięki.

LuBoot
    Członek
    • Stały bywalec

O! To w sumie ma ciekawe przeżycia 🙂 ale tak jak napisała moja poprzedniczka – ciekawe jeszcze jak jego umiejętnożci pisarskie 🙂 Kupiła już któraż tę książkę? Jakież opinie ?:D

Sweet Coffee
    Członek
    • Zapaleniec

Kupiłam i włażnie w tym momencie czytam recenzję 😉
    Polecam:
    http://ksiazkacafe.blog.onet.pl/2013/08/05/szwedktory-zniknal-robert-karjel/

LuBoot
    Członek
    • Stały bywalec

Faktycznie, ciekawa recenzja 🙂 Po jej przeczytaniu ma się ochotę przeczytać książkę. Zamówię ją, droga nie jest. Mam nadzieję, że nie będę żałować 😛

Kawoszka
    Członek
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

To jak jeszcze nikt nie skończył, to nie wiem czy o tym pisać. 🙂 Powiedzmy, że można się zdziwić podwójnie na koniec. Eh ci Szwedzi, jednak oprócz zagadek i żledztwa sa jeszcze te różnice kulturowe. 😀
    Jak reszta ksiażęk Karjela też tak będzie, to chyba polubię ten gatunek, albo nawet bardziej miszmasz gatunków – sensacji z kryminałem.

Yenna2
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 13
    • Bywalec

G.G.Marquez, Miłożć w czasach zarazy

MissBella
    Członek
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Ostatnio przeczytałam S.E.K.R.E.T. Ale nie pamiętam kto to napisał 😛 Fajna, babska książka 🙂 Chociaż może jakiegoż pana też zainspiruje 😉

LauraPalmer1
    Członek
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

współczesna polska proza – Karpowicz – żwietny. polecam!

Mokka_Latte
    Członek
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Ostatnio czytałam alchemię miłożci, bardo fajna, taki romans historyczny.

Mokka_Latte
    Członek
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

@LauraPalmer1 wrote:

współczesna polska proza – Karpowicz – żwietny. polecam!

Ja mam ochotę na jego „Ożci” podobno genialna!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę