• Autor
    Odp.
  • Smakoszka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Gringo wżród dzikich plemion” Cejrowskiego. Zdecydowanie polecam. Książa pierwsza klasa

joala
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 20
    • Bywalec

JA wczoraj skończyłam czytanie powieżci „Mój Demon” Aury Dziekanowskiej – powieżć o kobiecie, która czerpie przyjemnożć z dożć wyrafinowanej formy seksu – ale jest to napisane tak, że czyta się jednym tchem… naprawdę. Aż żal mi dziż, że juzż przeczytałam:)

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

w wolnych chwilach obecnie dla wyluzowania czytam sobie „Wiedzmina” – przyjemna lektura ;p

mar6
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

„Rodzina Połanieckich” – żwietna! uwielbiam książki Sienkiewicza które nie wchodzą w skład kanonu lektór szkolnych;)

czerwona_poziomka
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Ja natomiast czytałam ostatnio „Córki Lota” Romana Praszyńskiego. Momentami nieco naiwny język, ale czyta się to rewelacyjnie lekko.
    Recenzja na okładce:
    „Uciekły z płonącej Sodomy. Uratowały życie, lecz wciąż muszą o nie walczyć. Zaznają seksu i duchowej przemiany….Porywająca i przewrotna powieżć ze żwiata Biblii, Tory i Koranu…”

Polecam! 😆

hohlkopf
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

„Grabarz” Petera Grandbois – sięgnęłam po niego z miłożci do realizmu magicznego, ale po przeczytaniu książki odczułam trochę (niewystępującego w dziełach Marqueza czy Allende) przesytu tą konwencją literacką.

Renare
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 23
    • Bywalec

„Namiętnożć”Jeanette Winterson. Bardzo polecam:) kobieca, idealna na deszczowe wieczory (trzy, więcej nie trzeba,a nawet mniej):)

pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Skonczylam czytac „Gucci, Gucci, lapci”, ale nie odlozylam na polke z ksiazkami, tylko nadal lezy na kupce czytanych ksiazek. Bede do niej wracac. Po prostu wylam, czytajac ja. Troche podobna ksiazka do „Pamietnika Brigit Jones”. Rewelacja 😉

tucci
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Troche podobna ksiazka do „Pamietnika Brigit Jones”. Rewelacja 😉

Czyli taka bardzo kobieca? Chyba ostatnio mam ochotę na takie książki, tym bardziej, że urlop się zbliża, to coż babskiego jest bardzo na czasie 🙂
    Ja czytam „Być Piękną. Największe marzenie Heleny” – to też ksiązka z tej półki dla kobiet. O dziewczynie która nie może poradzić sobie z kompleksami i chce poprawić swój wygląd operacją plastyczną.

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Troche podobna ksiazka do „Pamietnika Brigit Jones”. Rewelacja 😉

Czyli taka bardzo kobieca? Chyba ostatnio mam ochotę na takie książki, tym bardziej, że urlop się zbliża, to coż babskiego jest bardzo na czasie 🙂
    Ja czytam „Być Piękną. Największe marzenie Heleny” – to też ksiązka z tej półki dla kobiet. O dziewczynie która nie może poradzić sobie z kompleksami i chce poprawić swój wygląd operacją plastyczną.

Tez przeczytalam 😉 Ta ksiazka jest swietna dla nastolatkow- w fajny sposob ukazuje mechanizmy powodujace brak samoakceptacji…

Annakonda
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Hej, ostatnio wpadła mi w ręce fajna książka – zbiór felietonów Igora Zalewskiego. Prawie spadłam z krzesła ze żmiechu jak zaczęłam to czytać, to jest naprawdę bombowe poczucie humor. Zalewskiego znałam z duetu z Mazurkiem w tygodniku „Wprost”, ale jakoż ominęła mnie reszta jego twórczożci a tu taka miła niespodzianka, wydał felietony z gazet i czasopism w książce pod znamiennym tytułem „Ogólna teoria wszystkiego”. Tytuł jak znalazł, bo faktycznie tematyka zahacza lekko o politykę, gospodarkę, ale są także teksty o mediach, o podróżach o kobietach, wszystkie super wysmakowane i błyskotliwe. Tak więc i wam polecam lekturę i czekam na komentarze od was. Może zrobimy ranking ulubionych felietonów?

tucci
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

Ja jestem w trakcie (pewnie dzisiaj wieczorem skończę:P) „Wojny w SPA” – fajna, przeżmieszna babska książka 🙂

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

A ja z innej beczki- Grzegorz Gortat- „Zla krew”. Intrygujaca historia rozgrywajaca sie w Polsce lat 60-tych. Gortat jest mistrzem wprowadzania mnie (czytajacego) w specyficzny klimat… jakby troche mroczny i zageszczony…. hm…

umiemlatac
    Member
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Merlin Monroe ostatnie seanse – Michel Schneider

„Zakonnica”

'100 dni po żlubie’ Emily Giffin- bardzo polecam

Dziennik bridget Jones- Helen Fielding

rasputinka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

polecam „Klarę i półmrok” Somozy, „Niezwykłą podróż Pomponiusza Flatusa” Mendozy. To pierwsze dla fanów sztuki, erotyki i psychiatrii, drugie dla tych, co lubią nieudaczników i clownów w jednym:)
    ostatnio też zassałam sobie z takiego wydawnictwa goneta.net „Tomkowe historie” Tumskiego, dla mojej bratanicy na usypianie (na razie działa) i „Z pamiętnika psychoanalityka”. Dzisiaj się dowiedziałam z tej książki, że chyba jednak nie mam depresji tylko notorycznego lenia:>

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " co ostatnio przeczytałaż?"

Przewiń na górę