- AutorOdp.
- 27 stycznia 2011 at 16:36
Jeżli z jednej wypłaty będzie mnie stać na utrzymanie pięcioosobowej rodziny. Dwa razy w roku wyjechać na wakacje. Utrzymać samochód i nie oszczędzać na na jedzeniu i życiu to będę mógł powiedzieć, że dobrze zarabiam.
27 stycznia 2011 at 23:03Jeżeli będe mógł pozwolić sobie na 2 wyjazdy w roku za granicę, kupno co jakiż czas czegoż droższego (np: TV, nie na raty…), a przy tym nie będę się martwił o wydatki na mieszkanie, ubrania i co jutro włożę do talerza to uznam, że dużo zarabiam
28 stycznia 2011 at 14:16Moj maz zarabia od 3 -4,5 tys i wciaz uwaza ze to malo. mysle ze apetyt i niedosyt rosnie wraz z zarobkami
21 marca 2013 at 14:52[usunięto_link] wrote:
Moj maz zarabia od 3 -4,5 tys i wciaz uwaza ze to malo. mysle ze apetyt i niedosyt rosnie wraz z zarobkami
Prawda jest taka, że wraz ze wzrostem zarobków, rosną również potrzeby. Człowiek zawsze chce zaspokoić jak najwięcej potrzeb. Co istotne, jedna potrzeba rodzi kolejne. Takie zamknięte koło, ale cóż, tak działa ekonomia.
4 kwietnia 2013 at 06:07A ja dodam, że wraz z punktem siedzenia zmienia się punkt widzenia. Dla niego to mało a dla wielu osób kwota marzeń.
16 kwietnia 2013 at 12:52Dla mnie zarabiac dużo to tak z 5 tys na ręke, zarabiac bardzo dużo to ponad 10 tys
25 kwietnia 2013 at 12:37Duzo zarabiać to moim zdaniem mieć tyle, by opłacić wszystkie rachunki i by zostało nam na nasze przyjemnożci i odłożenie. Wszystko zalęzy jaką mamy rodzinę czy mieszkamy sami czy nie. Razem z moim facetem mamy 5000 zł i nie mamy dzieci, ale za to – nie mamy własnego mieszkania i dlatego dużo pieniędzy odkładamy na coż swojego, więc wcale nie czuję żebyżmy mieli wystarczająco dużo pieniędzy. Co innego, gdybyżmy mieli już coż swojego.
11 czerwca 2013 at 09:53Tak to włażnie jest.
Nieraz tez wzrost zarobków wymusza pewne wydatki, np. na opiekunkę do dziecka, albo lepsze ubranie – bo wychodząc do ludzi potrzeba ich trochę więcej ( i zwykle lepszych). Nieraz rosną też wydatki na paliwo, albo potrzeba drugiego samochodu… 5000 na rodzinę 2+1 to jest minimum przyzwoitego bytu (bez rozpusty)11 czerwca 2013 at 09:57[usunięto_link] wrote:
Jeżli z jednej wypłaty będzie mnie stać na utrzymanie pięcioosobowej rodziny. Dwa razy w roku wyjechać na wakacje. Utrzymać samochód i nie oszczędzać na na jedzeniu i życiu to będę mógł powiedzieć, że dobrze zarabiam.
Nawet 3 osobową rodzine tak utrzymać byłoby dobrze 8)
- AutorOdp.