- AutorOdp.
- 6 grudnia 2010 at 17:34
Ja jestem w trakcie rzucania. Nie pale 3 dni. Nie pomagam sobie niczym. Po plastrach jak i po Tabexach zle sie czuje a o epapierosie nawet nie pomyslalam.. Narazie sprobuje wlasnych sil.
Rzucamy oboje z mezem wiec jest nam latwiej,wspieramy sie nawzajem.
9 grudnia 2010 at 21:02No przede wszystkim trzeba mieć dużo sił w sobie żeby rzucić palenie bez żadnego wspomagacza, po plastrach też mi było nie dobrze a jeszcze gorzej po gumach! Nie wiem co to w sobie takiego ma że się tak strasznie po tym człowiek czuje…
9 grudnia 2010 at 21:13Tak działa zbyt duża dawka nikotyny.
12 grudnia 2010 at 18:19Kowal: wybacz, ale czy Ty prowadzisz jakąż prywatną krucjatę?
Jeżeli chodzi o informacje o elektronicznych papierosach które podajesz – większożć z nich jest nieprawdziwych. Nikomu w taki sposób nie pomagasz a tylko przeszkadzasz w dyskusji.Jeżeli chodzi o snus – nie chcę straszyć ale powoduje on raka jamy ustnej który kończy się bardzo nieciekawe. Ja nadal obstaję przy elektronicznych papierosach, nic lepszego wg. mnie nie powstało i długo nie powstanie.
12 grudnia 2010 at 19:53Które informację według Ciebie są nieprawdzie, które ja udzieliłem?
Krucjatę hehe to Ty próbujesz sprzedać te elektroniczne fajki nie ja 😉
19 grudnia 2010 at 21:40Kowal: czy ja coż komuż próbuję sprzedać? 😆
Próbuję prowadzić merytoryczną dyskusję a Ty się wcinasz z wyssanymi z palca informacjami.
Co jest nieprawdą? Proszę bardzo:że elektryczne są ok. musi idiotycznie wyglądać. Najlepiej rzucić i się nie zabierać za nic. Trzeba prócz nałogu zacząć myżleć, zdrowie, kasa, wygląd, smród chyba na wszystko negatywnie to wpływa
Zdrowie – elektroniczne papierosy nie mają substancji smolistych a o wpływie na ogólne zdrowie nie można jeszcze nic powiedzieć gdyż nie ma jeszcze odpowiednich badań.
Kasa – są znacznie tańsze od zwykłych papierosów.
Wygląd – kwestia gustu.
Smród – elektroniczne papierosy są bezwonne.
Nie ,nie piję alkoholu. Poza tym alkohol w niewielkich ilożciach jest zdrowy ,papierosy nie.
Kolejny fałsz: The most fascinating and widely recognized health benefit of smoking is its ability to seemingly alleviate symptoms of mental illnesses, including anxiety and schizophrenia. According to an article published in 1995 in Neuroscience & Biobehavioral Reviews, schizophrenics have much higher smoking rates than people with other mental illnesses, and appear to use it as a method of self-medicating. The article postulates that nicotine found in cigarettes reduces psychiatric, cognitive, sensory, and physical effects of schizophrenia, and also provides relief of common side effects from antipsychotic drugs.
Oczywiżcie, złe skutki palenia zdecydowanie przeważają nad pozytywami ale to samo się tyczy alkoholu.
Poza tym zostanie jeszcze problem rzucania nikotyny.
Można kupować wkłady ze stopniowo coraz mniejszą dawką nikotony.
Nie, nikotyny nie jest mniej tu chodzi o pozbycie się substancji smolistych.
E-papierosy nie zawierają substancji smolistych.
Wtedy wydasz jeszcze więcej
Miałeż matematykę w podstawówce?
Pomijając ,że komicznie wygląda zaciąganie się z plastiku, który wcale i nie koniecznie musi być zdrowszy od substancji smolistych ponieważ 85% różnych związków plastiku nigdy nie zostało przebadane pod kontem bezpieczeństwa,a wiele przebadanych wykazuje bardzo negatywny wpływ.
A kto pali plastik? Idąc tym tropem mógłbyż napisać, że picie napojów przez plastikową słomkę jest niebezpieczne dla zdrowia.
21 grudnia 2010 at 10:13I jest w tym racja yellow_submarine, rzeczywiżcie są ludzie, którzy bardzo sceptycznie patrzą na ten produkt. Obecnie paląc te elektroniczne cacko, ograniczyłam palenie i jak na razie podoba mi się to, zobaczymy dalej…
22 grudnia 2010 at 12:57[usunięto_link] wrote:
Próbuję prowadzić merytoryczną dyskusję a Ty się wcinasz z wyssanymi z palca informacjami.
Co jest nieprawdą? Proszę bardzo:No ja rozmawiałem i to nie tylko z tobą ,chociaż próbujesz coż udowodnić. Nie będę namawiał na rzeczy, za które trzeba dużo płacić,a kwestia zdrowia pozostaje pod znakiem zapytania,
[usunięto_link] wrote:
Zdrowie – elektroniczne papierosy nie mają substancji smolistych a o wpływie na ogólne zdrowie nie można jeszcze nic powiedzieć gdyż nie ma jeszcze odpowiednich badań.
Kasa – są znacznie tańsze od zwykłych papierosów.Wygląd – kwestia gustu.
Smród – elektroniczne papierosy są bezwonne.
Jak się masz za taką inteligentną to przeczytaj jeszcze raz. Pisałem najlepiej rzucić całkowicie. A co do zdrowia pani inteligentna ,uważasz ,że nikotyna jest zdrowa? Kasa też jest nie mała za te fajki czy za prawdziwe, na każde szkoda kasy. A smród się odnosił do normalnych papierosów, więc przeczytaj najpierw do czego odnosił się tekst zanim swoje komentarze zaczniesz wymyżlać.A skoro nie ma jeszcze odpowiednich badań produkt nie powinien być dopuszczony do obroty.
[usunięto_link] wrote:
Kolejny fałsz: The most fascinating and widely recognized health benefit of smoking is its ability to seemingly alleviate symptoms of mental illnesses, including anxiety and schizophrenia. According to an article published in 1995 in Neuroscience & Biobehavioral Reviews, schizophrenics have much higher smoking rates than people with other mental illnesses, and appear to use it as a method of self-medicating. The article postulates that nicotine found in cigarettes reduces psychiatric, cognitive, sensory, and physical effects of schizophrenia, and also provides relief of common side effects from antipsychotic drugs.
Oczywiżcie, złe skutki palenia zdecydowanie przeważają nad pozytywami ale to samo się tyczy alkoholu.
No i co ,że podałaż kawałek tekstu co niby jest fałszem. Alkohol dalej w małych ilożciach jest zdrowy ,nie wspominając o wspaniałych włażciwożciach czerwonego wina. Fajki nie mają nic pozytywnego odnożnie tego tematu, elektroniczne również. A jak przytaczasz badania sprawdź najpierw przez kogo zlecone,przez kogo wykonane,na kim,kiedy, jak przeprowadzone.
[usunięto_link] wrote:
Można kupować wkłady ze stopniowo coraz mniejszą dawką nikotony.
Można też nie zabierać się za elektroniczne.
[usunięto_link] wrote:
E-papierosy nie zawierają substancji smolistych.
Czy Ty masz problem z czytaniem? Autorka napisała ,że nikotyny jest w tych fajkach mniej,a odpowiedziałem ,że w elektronicznych nie chodzi o zmniejszenie jej ,a pozbycie się substancji smolistych haha 😀
[usunięto_link] wrote:
Miałeż matematykę w podstawówce?
A Ty? Ile kosztuje elektroniczny, ile kosztują wkłady?
[usunięto_link] wrote:
A kto pali plastik? Idąc tym tropem mógłbyż napisać, że picie napojów przez plastikową słomkę jest niebezpieczne dla zdrowia.
A kto pisał,że ktoż pali plastik? Pisałem ,że zaciągasz się w tym przypadku z plastiku, przeczytaj na spokojnie ,bo oczy chyba niewyspane. A jak poznasz włażciwożci plastiku to zobaczysz ,ze czasami wystarczy mieć z nim stycznożć ,wcale nie trzeba go zjadać. A jak nie wierzysz zapraszam do wydziału biochemii. Picie napojów przez plastikową słomkę nie jest niebezpieczne ,bo ten plastik jest bezpieczny 😉 Zły trop.
I nie pisz,że piszę pierdoły,tylko naucz się czytać ze zrozumieniem, bo przekręcasz moje słowa, odnosząc się do nich nie wiadomo skąd. Nie będziesz miała problemów z odnoszeniem się do treżci.
22 grudnia 2010 at 22:05To i ja wtrącę swoje 3 grosze do tematu. Najlepszym sposobem na rzucenie palenia jest dobra motywacja i argument przeciw paleniu. Na jednego ze znajomych podziałało jego pierwsze dziecko, a na koleżankę fakt, że nikt w jej rodzinie i rodzinie narzeczonego nie pali. Tak więc wydaje mi się, że żadne preparaty nie pomagają, gdyż same uzależniają i chcąc rzucić palenie trzeba się wykazać silną wolą i samozaparciem 🙂
27 grudnia 2010 at 09:46Jeżli to nie nałóg,a tylko popalanie to wystarczy silna motywacja.jeżli to nałóg to nie jest łatwo.Mnie się udało włażnie dlatego,że to nie był jeszcze nałóg.Przestałam palić bez większego bólu,ale znam osoby,które potwornie się męczą przez pierwsze tygodnie.Nie tylko chodzi o nikotynę,ale swego rodzaju brak zajęcia rąk:)
Z takiego nałogu nie łatwo się wyrwać.Słyszałam,że pomaga akupunktura,ale jest kosztowna..30 grudnia 2010 at 20:23Przede wszystkim nie można sobie szkodzić nie wiem jak z akupunkturą ale plastry są okropne, często po nich wymiotowałam… Można też rzuć obleżną w smaku gumę po, której też człowiek nie czuje się najlepiej. A może spotkania z psychologiem, terapia grupowa? Choć tytoń podejrzewam i tak trzeba uzupełniać:)
2 stycznia 2011 at 21:51Akupunktura to trochę czary-mary jak dla mnie. Na jednego podziałają a na innego nie. Jak już pisałam chyba wczeżniej – papierosy to uzależnienie i jeżeli chcemy się od niego uwolnić to trzeba stosować terapię zmniejszania dawek małymi krokami tak samo jak w przypadku uzależnienia od leków czy narkotyków. To jest najskuteczniejsza metoda. Dodatkowo można zastosować jakież akupunktury, diety oczyszczające i kuracje ziołami żeby sobie podbić motywację.
23 stycznia 2011 at 20:06Nie czytałam całego wątku, więc w skrócie opowiem o mojej przygodzie z papieroskiem.
Byłam bardzo uzależniona od palenia, bardzo bardzo bardzo i bardzo dużo wypalałam. Mój małżonek także, wypalał mniej ale mocniejsze. I pewnego dnia zdecydowaliżmy się pójżć na płytki (?), rezonans (?) czy niektórzy też mówią odczulanie (?) i udało się! Już nie palimy ponad rok, i nawet mi się nie chce. Ze swojej strony polecam ïŠ24 stycznia 2011 at 06:40nie wiem , ja kupiłam bo walczę z CU i biorę asamax więc nie powinnam palić ale papieros elekt.leży teraz na półce i czeka…
24 stycznia 2011 at 20:28Nie wiem od czego to zalezy ale ja chciałam rzucić palenie i rzuciłam…bez e fajek, bez plastrów i innych gum. Mój mąż też rzucił ze mną i od 6 lat nie palimy. To chyba trzeba bardzo chcieć , a większożć ludzi,którzy palą po prostu to lubią.
- AutorOdp.