Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 90 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Lenka123
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

ja, moja siostra z mężem, mama rzuciliżmy dzięki tabexowi, mój mąż poszedł z falą i również rzucił, ale bez tabletek, wszyscy jednak mieliżmy silne postanowienie pozbycia się dziadostwa 🙂

Misiaczek1412
    Członek
    • Tematów: 4
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Polecam obejrzeć filmik o nałogach : http://www.youtube.com/watch?v=55xVPMEvSrs&feature=channel_video_title

Po tym filmiku można trochę się nad tym zastanowić.

julia2007
    Członek
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

tez probowalam e -papierosa, ale mi nie pomoglo, bo jednak od czasu do czasu siegalam po tradycyjnego papierosa. Wiec rzucilam palenie 15 kwietnia 2011 za pomoca silnej woli!pamietam te date, bo jednak 10 lat palilam przed tym i to bylo duze osiagniecie dla mnie;)Ten e-papieros rzeczywiscie dobra rzecz, bo nawet taki dymek leci:)

s7onko
    Członek
    • Odp.: 29
    • Bywalec

E-papieros Ci nie pomógł, bo pełniłaż kardynalny błąd, który popełnia niestety wielu e-palaczy, czyli łączyłaż używanie e-p z paleniem zwykłych fajek. W tym przypadku to nie zadziała. Nie można myżleć w ten sposób, że w ciągu dnia będę palić elektrycznego papierosa, a wieczorem zakurzę sobie analoga. Albo e-palisz, albo palisz. Łączyć się tego nie da, bo to jest bez sensu. W ten sposób fajek nikt nie rzuci, a przecież o to włażnie chodzi.

E-papieros został stworzony, aby dać palaczom niepowtarzalną szansę na rzucenie nałogu w ogóle. Najpierw dzięki e-p stopniowo ogranicza się siłę nikotyny, a potem „pali” się już wkłady zupełnie bez nikotyny. Mnie e-papieos zupełnie obrzydził zwykłe fajki. Już ich nie mogę po prostu wziąć do ust nawet, a więc działają. Ale ja jak zaczęłam palić e-p to zupełnie odstawiłam analogi. Zakup e-papierosa to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Nareszcie nie niesie się już za mną ten obrzydliwy zapaszek dymu. W końcu mam pachnące ubrania i w końcu moja cera odzyskała blask a zęby biel:)

Holistic
    Członek
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Aby przestać palić trzeba znaleźć powód dlaczego palisz, a następnie obalić ten mit w Twojej głowie – na tym polega coaching w uzależnieniach. Zainteresowana?: [email protected]

s7onko
    Członek
    • Bywalec

Holistic, ale Ty nie rozumiesz, że spora czężć e-palaczy nie chce wcale rzucić e-palenia? Są tacy, którzy lubią po prostu sobie usiążć z kawką czy piwkiem i się pozaciągać, potrzebują coż zrobić z rękoma, itp. Wczeżniej mieli do wyboru tylko analoga i truli się niemiłosiernie. Teraz mamy e-papierosy i jest nie tylko zdrowiej, ale i oszczędniej i bardziej komfortowo – bo się nikogo wokół nie zatruwa:)

Oczywiżcie są i tacy, którzy sięgają po e-p tylko po to, aby rzucić i bardzo często tę walkę wygrywają! Ale tu też trzeba pamiętać o tym, że e-p to nie jest złoty żrodek na rzucenie papierosów. To że go kupisz i czasem uruchomisz, ale w międzyczasie sobie spalisz kilka zwykłych fajek (bo nie zaszkodzą), to do niczego nie doprowadzi.

Claritas
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Moim zdaniem e-papieros to jedynie ciekawy gadżet, który z zrzucaniem palenia ma niewiele wspólnego. Co z tego, że nie palimy normalnych – trujących papierosów, skoro nie wyzbywamy się nawyku palenia?
    Ostatnio widziałam kobietę, która na zakupach cały czas trzymała e-papierosa w ustach. Należy pamiętać, że oprócz uzależnienia nikotynowego, chodzi tu o wyzbycie się odruchu palenia.

s7onko
    Członek
    • Bywalec

Bo niektórzy byli palacze traktują e-papierosa jako taką tańszą i zdrowszą alternatywę palenia 😀 Czężć z nich już nawet nie wdycha nikotyny, bo ładują e-p wkładami o zerowej zawartożci, a zamiast tego delektują się np. smakiem czekolady, kawy czy wanilii. Niektórych to po prostu uspokaja, bo muszą czymż zająć ręce. Ja tam nie widzę w tym nic złego :- Nikomu w końcu nie szkodzą :mrgreen:

Claritas
    Członek
    • Zapaleniec

@Caridad wrote:

@Claritas wrote:

Należy pamiętać, że oprócz uzależnienia nikotynowego, chodzi tu o wyzbycie się odruchu palenia.

No niekoniecznie. W dużej mierze w rzucaniu palenia chodzi włażnie o to, żeby się nie truć, czyli o niewdychanie substancji smolistych oraz nikotyny. Wydaje mi się, że dla większożci palaczy włażnie to jest największy powód dla którego chcą rzucić. A e-papieros daje im alternatywę. Dla mojego mężczyzny to idealne rozwiązanie – on za nic nie chciał rzucić palenia, bo włażnie uwielbiał ten rytuał puszczania dymka 🙂 A teraz może puszczać dymek, a nie truje się przy tym. To się nazywa kompromis 😀

O ile nie trzyma tego papierosa w ustach przez cały dzień jestem w stanie przyznać Ci rację 🙂 Ale słyszałam też, że takie papierosy nie są do końca takie zdrowe.

Claritas
    Członek
    • Zapaleniec

A możesz powiedzieć coż o kosztach użytkowania? Wychodzi taniej?

s7onko
    Członek
    • Bywalec

Da się zaoszczędzić i to sporo 🙂 Co prawda na start musisz wydać co najmniej 100 zł – jeżeli chcesz mieć gwarancję, że kupisz dobrego e-papierosa (ja polecam Smarta Cigito do kupienia na za 99 zł), ale po upływie kilku miesięcy odczujesz na własnej kieszeni, że zaoszczędziłaż. To ile faktycznie uda Ci się zaoszczędzić zależy głównie od tego ile paliłaż wczeżniej zwykłych papierosów. Tak żrednio jednak mogę Ci napisać, że jeżeli miesięcznie wydawałaż 300 zł na fajki, to używając e-papierosa koszty te zmniejszysz co najmniej o połowe, a nawet o 1/3 😀

Claritas
    Członek
    • Zapaleniec

Kusisz, kusisz.. Może się zdecyduję, jeżli tak to nie omieszkam się tym pochwalić 🙂 Już mnie zakuło w oczy jak napisałaż, że mogę wydawać na papierosy ok. 300/mc … aż się boję podliczyć.

apc-Cosmetics_com
    Członek
    • Odp.: 14
    • Bywalec

tabletki TABEX- są to dożć silne tabletki, sprzedawane na receptę. Może je przepisać lekarz rodzinny. Są na prawdę skuteczne, znam 3 osoby, którym udało się rzucić palenie dzięki tym tabletkom.

WaniliaiPieprz
    Członek
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Moja koleżanka kilka lata temu kupiła sobie e-papierosa, gdy dopiero zaczynały one wchodzić na rynek. Paliła go, mówiła, że nie brakuje jej nikotyny i że ten e-papieros jej wystarczy. A dziż dalej pali normalne papierosy. Widać jednemu pomogą rzucić innemu nie.

Rencia
    Członek
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

No niestety, jednemu pomoże to innemu tamto … gdyby wszyscy mieli bardzo silną wolę to nie potrzebne nawet byłyby te półżrodki 🙂 każdy by rzucał i po sprawie ale tak pięknie nie ma 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 90 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę