Wy艣wietlanie 4 wpis贸w - od 46 do 49 (z 49 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    miszczu
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

to ja powiem tak:
    co do samych pieniedzy i tzw. sukcesu
    generalnie drogi dojscia do niego sa 2:
    – pieniadze sa CELEM i aby osiagnac ten cel ksztalcimy sie, pracujemy, pracujemy, pracujemy no i mamy kase
    – pieniadze sa EFEKTEM tego ze realizujemy jakas tam nasza pasje, rozwijamy sie i ksztalcimy w tym kierunku, na koncu otrzymujemy plon w postaci pieniedzy

roznica jest subtelna, z zewnatrz nie zawsze zauwazalna, aczkolwiek wg. mnie dla czlowiieka, jesli wziasc pod uwage jego wnetrze ta roznica jest juz znaczaca 馃檪
    nie musze oczywiscie mowic ktora droga wg mnie jest wlasciwa ;p
    to juz na poczatku, zanim wybierze sie jedna z dwoch sciezek, pojawia sie przyczyna, od tego jaka sciezke czlowiek wybierze zalezy czy w przyszlosci ten pieniadz go istotnie zmieni

oczywiscie nie mam nic przeciwko osiaganiu sukcesu, sam chetnie nosilbym drogi szwajcarski zegarek i jezdzil dobrym samochodem (jesli kiedykolwiek bede mial prawko :D), nie wstydze sie do tego przyznac
    jednak moje pragnienie swietego spokoju jest silniejsze i nie chce mi sie specjalnie wysilac i napierdzielac nadgodziny w celu odlozenia kasy na takie cele ;p

w chwili obecnej niewiele mi do szczescia trzeba, wazne ze mam gdzie mieszkac, mam co jesc, mam co pic, mam sie w co ubrac, mam na drobne przyjemnosci i tyle mi wystarczy, lubie zycie z miesiaca na miesiac, nie przejmujac sie zbytnio co bedzie potem
    jednak…
    jestem swiadomy tego ze moje podejscie NA PEWNO sie zmieni w momencie gdy bede np. planowal zalozenie rodziny, trzeba w koncu ta rodzine utrzymac, zadbac o rozwoj dzieciaka itd. ale nie bedzie to chyba zmiana diametralna, raczej maly upgrade 馃槈

Anonymous
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

No jasne, 偶ycie z miesi膮ca na miesi膮c ma swoje zalety 馃檪 Sama kiedy偶 prowadzi艂am takowe, bo nigdy u mnie w rodzinie si臋 nie przelewa艂o i umia艂am czerpa膰 przyjemno偶c nawet z najmniejszej b艂ahostki. Teraz jednak mieszkaj膮c ju偶 na swoim d膮偶ymy z moim partnerem, 偶eby w ko艅cu sko艅czy膰 remont, u艂o偶y膰 pewne sprawy prywatne, kupic lepszy samoch贸d – tak偶e wiadomo przyda艂oby si臋 wi臋cej ni偶 rzeczywi偶cie jest. A kasa, jak powszechnie wiadomo, rozp艂ywa si臋 w b艂yskawicznym tempie 馃榾

H_ulka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Czy zmienia? Z pewno偶ci膮 zmienia punkt patrzenia na 偶wiat, zmieniaj膮 si臋 priorytety a tym samym cz艂owiek.
    I wcale bym si臋 nie obrazi艂a jakby mnie los obdarowa艂 pieni臋dzmi. 馃槈

benoi
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

Jak zmieniaj膮 si臋 priorytety, to zmienia si臋 chyba ca艂y cz艂owiek 馃槈
    Najgorsze jest to, 偶e cz臋sto sprawdza si臋 powiedzenie, apetyt rosnie w miar臋 jedzenia.

Wy艣wietlanie 4 wpis贸w - od 46 do 49 (z 49 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋