• Autor
    Odp.
  • moo
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 277
    • Zapaleniec

ja narazie nie chcę mieć dzieci. jeszcze ten instynkt macierzyński się u mnie nie obudził. jestem nastawiona na siebie, na swój rozwój intelektualny, na karierę i chcę się jeszcze wyszaleć. no egoistka ze mnie, wiem = D gdybym teraz była w ciąży (tfu tfu) to załamałabym się x /

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

ja narazie nie chcę mieć dzieci. jeszcze ten instynkt macierzyński się u mnie nie obudził. jestem nastawiona na siebie, na swój rozwój intelektualny, na karierę i chcę się jeszcze wyszaleć. no egoistka ze mnie, wiem = D gdybym teraz była w ciąży (tfu tfu) to załamałabym się x /

Ja też teraz bym nie chciała, byłoby to co najmniej niepożądane, chciałabym mieć dziecko po 25 roku zycia, może trochę później, żebym już ruszyła na drodze kariery.

Naomi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 149
    • Zapaleniec

ehhh 😕 – … ja juz sie naszalalam w zyciu… ! 😳 😆 😉

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

spędziłam kilka dni z przekochanym maluszkiem (8miesięczny chłopczyk) i po prostu tak bym chciała takiego bobasaa… aa.. 😀

MIECZ-NICK
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

myszka to działaj, działaj, bo jak ci potem ochota odejdzie to ci upłynie dobrych pare latek, jak mnie 😆

Myszka19
    Member
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

myszka to działaj, działaj, bo jak ci potem ochota odejdzie to ci upłynie dobrych pare latek, jak mnie 😆

heh.. 😀 Tomek by mnie chyba.. udusił.. 😀

Kwiat we wlosach
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 514
    • Zasłużony

ja też juz bym chciała miec dzidziusia:PP ale narazie jeszcze nie bardzo ale dzieci sa super:D

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

To ja bym nie chciała narazie, za dużo marzeń i planów póki co mam:)

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

u mnie instynkt macierzynski to sie w zyciu chyba nie odezwie. 27 latek mi juz stukneło a pociągu do malżenstwa i dzieci jak nie było tak nie ma nadal. A ostatnio nawet zauwazyłam ze dzieci jakoż drażniaco na mnie działaja, nawet takie małe bobasy.

Calorca
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 175
    • Zapaleniec

Ja zawsze uważałam, że najlepszym rozwiązanie byłoby mieć dziecko od 2 roku życia, takie co już chodzi, zaczyna mówić (więc da się jako tako z nim porozumieć) i nie trzeba mieć nieprzespanych nocek przy nim 😉 , teraz już zmieniłam zdanie, ale pozostaje mi okrutny strach przed porodem, może z tego też się wyleczę, w końcu dzieciaczka to chcę mieć dopiero przed jak będę mieć 28-29 lat, tak żeby móc mu zapewnić wszystko do odpowiedniego rozwoju, no chyba, że trafię 6 w Dużym Lotku to przemyżlę zmianę tej strategii 😀

Myszka19
    Member
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

u mnie instynkt macierzynski to sie w zyciu chyba nie odezwie..

a mnie jakoż chyba za szybko odezwał.. 😕 taki bobas to moje marzenie.. bardzo bym chciała..

MIECZ-NICK
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

u mnie dzis we snie odezwal sie instynkt macierzynski 🙂 snilo mi sie ze urodzilam sobie drugie dziecko, ktorego faktycznie pragne, bo uwazam ze jedno dziecko to taka sierotka, ale to tylko byl sen spowodowany chyba jakas niestrawnoscia i bole porodowe to byly bole jelitowe

MEISJE
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

Mam jedna coreczke 😀

magdulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

Mam prawie dziesięcio miesięczną córeczkę Annę ( widać po linijce w podpisie) i kocham ją najbardziej na żwiecie 😀

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Nie mam dzieci, ale znam się trochę na nich… Nie spieszno mi na razie do macierzyństwa…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy my mamy dzieci???"

Przewiń na górę