• Autor
    Odp.
  • Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Tak,jeżli się go poprosi to powinien zbadać.Tyle,że ja się ginekologa też boję…

Tyle problemów z tym sexem już mam,a jestem jeszcze dziewica,strach pomyżleć co będzie potem 🙄

Olgus
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Tyle problemów z tym sexem już mam,a jestem jeszcze dziewica,strach pomyżleć co będzie potem 🙄

Haha. 😉

Oczywiżcie, że ginekolog może ocenić grubożć Twojej błony dziewiczej i w jakimż stopniu przewidzieć jak będzie wyglądało jej przerwanie.

shanleenka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 114
    • Zapaleniec

Co będzie potem? Potem może być juz tylko fajnie^^

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

masz problem z „tym seksem”, bo totalnie do tego nie dojrzalas.
    jesli dojrzejesz, problemy znikna. zatem: nic na sile.

jesli zas chodzi o ginekologa: jak najbardziej powinnas sie wybrac i to juz kilka lat temu.

pisalas, ze masz dobry kontakt z mama: to dziwne, ze cie tam po prostu nie zaprowadzila.

Czersi
    Member
    • Zasłużony

Na siłe mnie nie zaciagnie,proponowała mi,ze mnie zapisze i pojdziemy.I masz racje,jestem niedojrzała do sexu,pisałam juz o tym.Dlatego tez go nie uprawiam.

parvati
    Member
    • Guru

a do dentysty chodzisz?

Kat2890
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Parvati a byłaż u ginekologa będąc dziewicą?wiesz jak wyglada takie badanie?Ja wiem bo byłam,dziewice bada sie odbytowo i to tak boli,ze robi sie to wtedy gdy jest to koniecznożcią….a jedyne badanie jakie mi zleciła ginekolog to usg,które i tak nic złego nie wykazało

Czersi
    Member
    • Zasłużony

Dzieki Kat…Własnie tez słyszałam o badaniu dziewic same złe rzeczy.

A dentysta mi nie zaglada w intymne miejsca,nie wstydze sie pokazac zebów.Moze dla Ciebie otworzenie jamy ustnej to to samo co rozchylenie nog,ale dla mnie nie.Poza tym u stomatologa zawsze moge wziac znieczulenie.

parvati
    Member
    • Guru

tak. pierwszy raz bylam u ginekologa bedac dziewica. lekarka zbadala mnie przy pomocy najmniejszego wziernika. nie per rectum.

tak, czersi, owszem: wizyta u giba jest dla mnie tym samym, czym wizyta u dentysty: WIZYTA U LEKARZA.

aaa u ginekologa nie potrzebne jest znieczulenie.

Czersi
    Member
    • Zasłużony

Fajnie,ze masz takie luźne podejscie.Ja sie jednak boje bolu i wstydze.
    Roznica pomiedzy dentysta a ginekologiem jest dla mnie taka,ze zebów nie wstydze sie pokazywac i sporo osób już je widziało.Co do mojego krocza to juz jednak nieco inna sprawa.

Kat2890
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

jeszcze nie słyszałam o tym żeby dziewice lekarz badał przez pochwe….wiem jedno,ze dla większożci młodych dziewczyn z resztą nie tylko jest to bardzo krępujace,zwłaszcza tych które nie uprawiaja seksu,wstyd jest w tym przypadku normalny,a porządny lekarz nie zbada dziewicy przez pochwe zeby nie uszkodzic błony!więc badań oprócz usg tez nie zrobi…. :!:, Czersi a pozatym jak będziesz szła to załóż spódnice,mniej krepójące,niz siedzenie z gołą pupa

parvati
    Member
    • Guru

a ja jeszcze nie slyszalam, zeby ktos zostal poddany temu mitycznemu badaniu per rectum.

moje wszystkie kolezanki, siostra…byly badane pochwowo. moja mama przed moja pierwsza wizyta zapytala, bede badana. lekarka powiedziala jej, ze wiekszosc lekarzy odchodzi od badania dziewic per rectum.

jesli zas chodzi o te „mityczna” spodnice, o ktorej trabi prasa dla nastolatek…chodzi po prostu o to, ze w niektorych gabinetach niedostatecznie dba sie o intymnosc pacjentki. musi ona rozebrac sie zaparawanem i przesc na fotel, a w pomieszczeniu siedzi caly czas lekarz.

ja nie chodze do takiego gabinetu. u mojej lekarki pacjentka ma zapewniona intymnosc i nie musi przed nikim chodzic z golym tylkiem.
    spodnica zatem jest niepitrzebna.

rozumiem, ze pierewsza wizyta u ginegologa jest stresujaca…ale WSZYSTKIE kobiety musza pezez to przejsc. w naszym polskim ciemnogrodzie czesto slyszy sie o dwudziestokilkulatkach, ktore pierwszy raz ida do lekarza…gdzie sa ich matki?

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Ja byłam pierwszy raz u ginekologa w zerowce. Wiec bylam jeszcze malym dzieckiem. I tez byłam badana przez pochwę. Przeciez dobry (a w zasadzie nie dobry tylko normalny) lekarz wie co i jak robic zeby nie uszkodzic blony. W koncu od czegos jest tym lekarzem….

A wstyd… To normalne ale trzeba go przelamac i koniec nie ma wyjscia. Czersi przeciez jakbys teraz zachorowała to tak czy siak musialabys pojsc i pokazac sie lekarzowi. Na nim to co widzi u Ciebie nie robi zadnego wrazenia, nie zapamieta Cie w zaden sposob. Jestes po prostu kolejna pacjetka.

Czersi
    Member
    • Zasłużony

Rozumiem wszystko.Wiem,ze musze przelamac strach i wstyd,ale jakos tak nie mam wiekszego impulsu,zeby sie zapisac do lekarza.Z sexem mi sie nie spieszy,okres mam regularnie…Ale macie racje.W koncu sie zbiore i pojde.Powiem Mamie,niech mi poszuka jakiejs fajnej pani ginekolog,ktora mi najpierw wytłumaczy na czym to badanie bedzie polegac.Bo moj strach wynika głownie z niewiedzy.

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

I nie nastawiaj się, że PANI będzie lepsza od PANA. Przed pójżciem do gina, nasłuchałam się, że np kobiety nie są tak delikatne jak faceci w tym co robią. Że po prostu mimo pozorów, to ginekolog-facet jest lepszy. Ale oczywiżcie nie zawsze. Są na pewno też dobre kobiety i do bani faceci.
    Chodzi tylko o to, żebyż się nie nastawiała na jedną płeć i koniec. To nie ma znaczenia. Kobieta i facet ginekolog są tak samo obeznani w tych sprawach! 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy to naprawdę aż tak boli?"

Przewiń na górę