• Autor
    Odp.
  • Stylowa
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 45
    • Bywalec

dla Pa艅 kt贸re si臋 jeszcze nie zdecydowa艂y, i chc膮 si臋 wybra膰 na swoja pierwsz膮 depilacje polecam artyku艂 jak nie da膰 si臋 oszuka膰. Tam jet wszystko wyt艂umaczone na co zwraca膰 uwag臋, czego si臋 wystrzega膰 i co wa偶ne i co chyba wszytskich zdziwi niska cena te偶 nas powinna odstraszy膰 [usuni臋to_link]

Anka-fanka
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

Fajny artyku艂.
    Czyta艂am o kosztach depilacji tu i [usuni臋to_link]
    troche te depilatory kosztuj膮 za drogo 馃檨

marta_29
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 19
    • Bywalec

mo偶e depilacja laserowa nie jest najta艅sza, ale wygoda niepor贸wnywalna. Ja du偶o wyje偶d偶am w ci膮gu roku i nie mia艂abym czasu na ci膮g艂e pozbywanie si臋 w艂osk贸w za pomoca maszynki (tym bardziej, 偶e mam ciemn膮 karnacje), poza tym wlosy cz臋sto wrasta艂y mi w sk贸r臋. Teraz um贸wi艂am si臋 w przysz艂ym tygodniu na zabieg do Harmonii w Krakowie, maj膮 obecnie promocj臋 na depilacj臋 laserow膮 馃檪

natka11
    Member
    • Odp.: 54
    • Sta艂y bywalec

a powiedzcie czy ta depilacja usuwa ju偶 w艂oski na sta艂e czy po jakim czasie trzeba powt贸rzy膰 zabieg?

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 90
    • Sta艂y bywalec

Z regu艂y jest tak,ze zabieg nale偶y powt贸rzy膰 kilka razy aby by艂 w pe艂ni skuteczny. Potem na pewno w艂oski znikn膮 Ci na sta艂e. Zabieg laserowy jest dosy膰 kosztowny,ale za to bardzo skuteczny.

monika8
    Member
    • Odp.: 47
    • Bywalec

Laser jest drogi i niewolno po takim zabiegu przez 3 tygodnie wystawia膰 si臋 na s艂o艅ce.

botoczka
    Member
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

Po laserze unika膰 kosmetyk贸w na bazie alkoholu do czasu ust膮pienia podra偶nienia sk贸ry, chroni膰 miejsce zabiegu przed dzia艂aniem promieni s艂onecznych stosuj膮c wysokie filtry ochronne i nie korzysta膰 z solarium..

edyta2026
    Member
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Je偶li nie chcesz by膰 oszukana, nie chcesz aby obs艂uga gabinetu kosmetycznego nie wezwa艂a na ciebie policji nie
    id藕 tam ani nie korzystaj z zakupu kupon贸w do tego miejsca przez CITEAM ani GRUPER

STUDIO GLAMOUR ul.膯mielowska 2 Warszawa Tarchomin k/o delikates贸w Piotr i Pawe艂

Wi臋cej historii…
    Pierwszy tego typu zabieg dokonywa艂am w gabinecie kosmetycznym na Ursynowie przy ul.Fosy.Pojecha艂am tam z c贸rk膮 , kt贸ra kilka dni temu sko艅czy艂a 18 lat..Kupon na laserowe usuwanie w艂os贸w okol bikini kupi艂am przez GRUPER.Obs艂uga na miejscu mi艂a, profesjonalna.Zosta艂y偶my poproszone z c贸rk膮 do ma艂ego pokoiku gdzie Pani (wydawa艂o mi si臋 ,偶e lekarz bo tak zosta艂a zaanonsowana przez recepcjonistk臋) opowiedzia艂a nam o zabiegu, zebra艂a szczeg贸艂owy wywiad na temat dotychczasowych chor贸b c贸rki i ewent p/wskaza艅 co do tego zabiegu.Otrzyma艂y偶my wydrukowan膮 list臋 ewen p/wskaza艅 tego zabiegu z kt贸r膮 si臋 ju偶 zapozna艂y偶my w trakcie rozmowy -.podpisa艂y偶my zgod臋.
    Przesz艂y偶my do gabinetu zabiegowego gdzie osoba wykonuj膮ca zabieg oczywi偶cie zgodzi艂a si臋 abym by艂a z c贸rk膮.By艂a sympatyczna , profesjonalna, poprosi艂a aby c贸rka za艂o偶y艂a otrzymane od niej jednorazowe majteczki bikini.Ca艂y zabieg kt贸remu si臋 przygl膮da艂amw specjalnych okularach trwa艂 mo偶e . 15-20 min, by艂 jak c贸rka mi opowiedzia艂a ca艂kowicie bezbolesny w por贸wnaniu do in.metod usuwania w艂os贸w z tej okolicy.
    Zach臋cona poprzednim zabiegiem kolejny raz kupi艂am kupon tym razem na CITEAM w gabinecie Glamour w Tarchominie- Warszawa ul.膯mielowska 2 na usuwanie w艂os贸w w okol bikini.
    Ju偶 od pocz膮tku nie podoba艂 mi si臋 brak profesjonalizmu m艂odej os贸bki ,kt贸ra mia艂a zabieg c贸rce wykona膰.
    Na moja pro偶b臋 o jednorazowe majteczki bikini panienka stwierdzi艂a ;…聺c****聺 w 偶yciu widzia艂a tyle ,ze ch臋tnie zobaczy jeszcze jedn膮…moja 18 letnia c贸rka by艂a zawstydzona a ja oburzona rubaszno偶cia tekstu w ko艅cu przysz艂y偶my do gabinetu kosmetycznego a nie nocnego klubu….Pani za偶膮da艂a od nas dokumentu stwierdzaj膮cego, 偶e c贸rka ma 18 lat.Pokaza艂am obok aktualnego dow.osobistego stary zachowany dow贸d to偶samo偶ci gdzie z dawnych czas贸w mam wpisane przez Urz膮d miasta wszystkie moje imiona i nazwiska dzieci z urz臋dowymi stemplami i nadanymi nr pesel
    .Pani jednak stwierdzi艂a ,偶e jej to nie wystarczy. Poza tym dow贸d jest nie wa偶ny bo przeci臋ty jest jako nieaktualny….C贸rka musia艂a si臋 ubra膰 , i偶膰 na parking do samochodu po legit. szkoln膮.
    Coraz bardziej czu艂am ,偶e mi si臋 nie podoba.,w mi臋dzy czasie dosz艂am do wniosku ,偶e skoro tak nie mamy do siebie zaufania to ja te偶 wola艂abym wiedzie膰 kto ten zabieg b臋dzie mojemu dziecku wykonywa艂.Jakie偶 by艂o moje zdziwienie gdy zobaczy艂am,偶e Pani Anna Tomczuk- Fabisiak ma dow贸d osobisty kt贸rym si臋 legitymuje r贸wnie偶 przeci臋ty czyli nie aktualny…-gdy偶 czeka na nowy po wyj偶ciu za m膮偶.
    Kuriosum by艂a ju偶 podana do przeczytania kartka o ewent .p/wskazaniach zabiegu odbita tak niechlujnie i tak drobnym drukiem ,偶e ci臋偶ko si臋 by艂o doczyta膰 o co w艂a偶ciwie chodzi.Jakby tego by艂o ma艂o zamiast podpisa膰 na gotowym formularz zgod臋 na zabieg- c贸rka otrzyma艂a…..do przepisywania odr臋cznego kartk臋 z napisanymi informacjami o konsekwencjach podpisywanej zgody, mi臋dzy innymi ,偶e zabieg mo偶e si臋 sko艅czy膰 g艂臋bokimi poparzeniami sk贸ry tej okolicy….w艂osy zacz臋艂y mi stawa膰 d臋ba…Potem kolejny przejaw kulturalnej obs艂ugi..Pani na moj膮 pro偶b臋 ,偶e chc臋 p贸j偶膰 z c贸rk膮 zawarcza艂a,偶e mam tu zosta膰.
    Zabieg trwa艂 od momentu wej偶cia na g贸r臋 艂膮cznie z rozebraniem si臋, zabiegiem w wywalczonych jedorazowych majteczkach bikini oraz ubraniem si臋 po i zej偶ciem na d贸艂 maximum 15 min
    .Nie by艂o mnie tam wi臋c nie mog臋 si臋 wypowiedzie膰 jak zosta艂 przeprowadzony..偶miem watpi膰 ,偶e bardzo niedok艂adnie..W zamian za to dowiedzia艂am si臋, 偶e do zabiegu mam dop艂aci膰 jeszcze 30 z艂….?Moje zdenerwowanie osi膮gn臋艂o zenit
    .Odpowiedzia艂am,偶e nie zamierzam za nic dop艂aca膰 gdy偶 zabieg mam w pe艂ni ustalony i zap艂acony a je偶li nast膮pi艂y jakie偶 zmiany to Pani powinna mnie poinformowa膰 przed wykonaniem us艂ugi a nie po
    .Pani stwiedzi艂a,ze w trakcie zabiegu powiedzia艂a o tym c贸rce…Odpowiedzia艂am ,偶e to ja zap艂aci艂am za kupon i to ja p艂ac臋 za us艂ug臋 poniewa偶 c贸rka mimo,偶e kilka tyg temu rzeczywi偶cie sko艅czy艂a 18 lat jest na moim utrzymaniu , chodzi do szko艂y , nie pracuje i to ja za ni膮 p艂ac臋.
    W opowiedzi na to Pani…wezwa艂a POLICJ脛藴 ..przykazuj膮c innej kole偶ance aby mnie pilnowa艂a bo nie chc臋 zap艂aci膰 za zabieg…Poczu艂am si臋 po chamsku oszukana a przede wszystkim poczu艂am si臋 jak z艂odziejka ..za w艂asne pieni膮dze takie impertynencje dodatkowo jakbym mia艂a ucieka膰 jak jaka偶 g贸wniara- no c贸偶 nie oceniajmy innych swoja miar膮….
    Wi臋c je偶li szanowne internautki nie chcecie si臋 tak dyskomfortowo czu膰, ani nie przepadacie gdy kto偶 za 30 z艂 wzywa na Was policj臋- OMIJAJCIE TEN GABINET SZEROKIM 艁UKIEM.

czekoladka23
    Member
    • Odp.: 68
    • Sta艂y bywalec

ja bylam na depilacji wasik, zniknal na pol roku i wrocil, ale bylam tylko raz bo bol nie do zniesienia

malutkikwiatuszek
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 53
    • Sta艂y bywalec

podobno droga zabawa, sama by艂am na jednym zabiegu, ale znajoma kt贸ra to wykonuje m贸wi, ze mam tak silne i grube w艂oski, 偶e du偶o zabieg贸w bedzie potrzebne… na razie brak srodk贸w na koncie na co偶 takiego, nie pozwala mi nawet o tym my偶le膰. 馃檪

LauraPe
    Member
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja polecam wy艂膮cznie wizyt臋 w klinice, a nie salonie kosmetycznym. Depilacj臋 laserow膮 powinien wykonywa膰 tylko lekarz, a nie kosmetyczka. Zreszt膮, mo偶e ona wykonywa膰 jedynie zabiegi IPL’em, a to nie to samo co depilacja laserowa 馃檪 A po depilacji IPL’em odrastaj膮 w艂oski, wi臋c po co marnowa膰 pieni膮dze ? Ja by艂am w Osteomedzie na depilacji, i jestem zadowolona, moje w艂oski na nogach i bikini s膮 wreszcie pod kontrol膮 馃槈 taki zabieg jest naprawd臋 skuteczny.

leaf_88
    Member
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja robi艂am ten zabieg w osteomedzie w krakowie, salony kosmetyczne s膮 jak dla mnie nie pwne je偶li chodzi o powa偶niejsze zabiegi. Jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam, przy pierwszych wakacjach utwierdzasz si臋 w przekonaniu 偶e by艂o warto! 馃槈

mikro
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

a nie lepiej jakie偶 metody na wosk. Laser to jednak niebezpieczne narz臋dzie a s膮 one eksploatowane bez umiaru i 偶adnych przegl膮d贸w. Co偶 jak solaria, szybki i szkodliwy efekt.

leaf_88
    Member
    • Pocz膮tkuj膮cy

Nie s膮dz臋, 偶eby por贸wnanie do solarium by艂o w艂a偶ciwe. Tu masz konsultacj臋 z dermatologiem a zabieg odbywa si臋 w sterylnych warunkach i nie zajmuj膮 si臋 nim przypadkowe osoby. To nie salon kosmetyczny:) A wosk jest dobry je偶li planujesz co miesi膮c wydawa膰 pieni膮偶ki i uzupe艂ni膰 ca艂y kalendarz wizytami. Ja sobie tego nie wyobra偶am, lepiej raz a porz膮dnie i z d艂ugotrwa艂ym efektem 馃檪

grzybek9
    Member
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

艣wietna sprawa! m臋czy艂am si臋 przez lata usuwaj膮c ow艂osienie depilatorem, a偶 przyjaci贸艂ka nam贸wi艂a mnie na fotodepilacje laserow膮 w beautifulskin i w szybkim czasie nie do偶膰 ze pozby艂am sie na dobre ow艂osienia to i cenowo wysz艂am na tym dobrze. Kwestia przekonania si臋 na w艂asnej sk贸rze:)

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " depilacja laserowa"

Przewi艅 na g贸r臋