- AutorOdp.
- 3 października 2011 at 07:52
Bryzja – pamiętaj tylko, żeby ten pakiet nie dotyczył przypadkiem fotodepilacji – czyli IPL, bo to wyrzucanie kasy w błoto, efekt jest czasowy. Jak masz iżć na depilację to tylko laserem prawdziwym – diodowym. Mam nadzieje, że na takiej włażnie byłaż wczeżniej bo ona naprawdę działa 🙂
6 października 2011 at 10:20Najskuteczniejszą formą usuwania zbędnego owłosienia jest zabieg laserowego usuwania włosów. Nie trzeba wtedy przejmować się ciągłym goleniem/depilowaniem tylko można się cieszyć
gładkim ciałem. W celu uzyskania optymalnego rezultatu trzeba odbyć 4 zabiegi w odstępach 4 tygodniowych, a następnie w zależnożci od uzyskanego efektu następne. Minimalna ilożć zabiegów
to 4 , ale żrednio pacjenci wymagają od 5 to 7 sesji. W każdym następnym roku zalecany jest jeden zabieg przypominający. Przed wykonaniem zabiegu należy się jednak upewnić, że klinika jestwiarygodna, tj. istnieje na liżcie certyfikowanych ożrodków.17 października 2011 at 13:01Kiedy powinnam wybrać się na zabieg laserem? Bo czytam włażnie, że są jakież 3 fazy: anagen, katagen, telogen i powinno to być w fazie anagen. Jak mam to rozpoznać? Ile to będzie milimetrów tak mniej więcej?
18 października 2011 at 09:12[usunięto_link] wrote:
Kiedy powinnam wybrać się na zabieg laserem? Bo czytam włażnie, że są jakież 3 fazy: anagen, katagen, telogen i powinno to być w fazie anagen. Jak mam to rozpoznać? Ile to będzie milimetrów tak mniej więcej?
To nie ma znaczenia, włosy rosną inaczej. Niektóre są w pierwszej fazie, inne w drugiej itd. Dlatego depilację trzeba powtarzać. Najpierw wystrzeli się te włosy, które są w odpowiedniej fazie, później kiedy tych już nie będzie, urosną inne i tak dalej, w końcu wypali się wszystkie 🙂
MarryAlice tu możesz znaleźć wiele odpowiedzi na swoje pytania, polecam przeczytać sobie 🙂 -> [xxxxxx]
EDIT:kowal2
21 października 2011 at 08:38Dzięki! Oliffka, żwietna stronka. Dobrze wiedzieć, że idąc na depilację, muszę mieć wydepilowane nogi¦ ;P Jak zobaczyłam Aleje Mickiewicza to już miałam nadzieję, że ten salon jest w Krakowie. A tu Łódź 🙁 Znacie może coż fajnego (i niedrogiego) w Krakowie?
25 października 2011 at 12:27[usunięto_link] wrote:
Dzięki! Oliffka, żwietna stronka. Dobrze wiedzieć, że idąc na depilację, muszę mieć wydepilowane nogi¦ ;P Jak zobaczyłam Aleje Mickiewicza to już miałam nadzieję, że ten salon jest w Krakowie. A tu Łódź 🙁 Znacie może coż fajnego (i niedrogiego) w Krakowie?
Kochana – ogolone nogi, NIE WYDEPILOWANE! Depilować i wyrywać włosów przez laserową depilacją nie można, trzeba natomiast golić. ;);)
26 października 2011 at 19:16Polecam Magnifique Salon w warszawie na Tarchominie, baaardzo przyjemne miejsce Masaż, nowa fryzura, piękne paznokcie, a wszystkie zabiegi wykonywane przez dożwiadczone i zdolne osoby w przyjaznej atmosferze polecam gorąco!!!! [xxxx]
EDIT:kowal2
27 października 2011 at 08:28no to racja jest to bardzo wygodna opcja nie ma sie co oszukiwać , że po takiej depilacji ma się żwięty spokój na bardzo długo, ale trzeba pamietać, żeby wykonać zabieg w dobrym renomowanym miejscu, by potem nie żałować , ja uważam, że dobre jest studio laser w Warszawie i Poznaniu , mają najnowoczeżniejsze laser Light Sheer i profesjonalna obsługę
27 października 2011 at 11:47[usunięto_link] wrote:
Kochana – ogolone nogi, NIE WYDEPILOWANE! Depilować i wyrywać włosów przez laserową depilacją nie można, trzeba natomiast golić. ;);)
Oliffka “ tak, racja, ogolone 🙂 ale rozbawiło mnie to!
Niebieska “ możesz sobie przypomnieć, gdzie na kazimierza? I jak było? Będę wdzięczna 🙂
9 listopada 2011 at 14:52też szukam czegoż profesjonalnego, ale raczej stawiam na ożrodki medyczne, nie salony kosmetyczny. wolę, żeby moje nogi były w dobrych rękach 😉
14 listopada 2011 at 11:30[usunięto_link] wrote:
też szukam czegoż profesjonalnego, ale raczej stawiam na ożrodki medyczne, nie salony kosmetyczny. wolę, żeby moje nogi były w dobrych rękach 😉
I Lekarz i KOSMETOLOG (nie mylić z kosmetyczką) w równym stopniu nadają się do wykonywania takich zabiegów. Salony kosmetyczne faktycznie mogą nie być dobrym miejscem ale za to salon depilacji laserowej bądź kosmetyki laserowej już tak. Tak, więc uważam, że wszystko jest kwestią wiedzy i dożwiadczenia, to ze lekarz wykonuje depilacje nie znaczy ze wyjdzie ona super. Ja tam byłam w salonie kosmetyki laserowej Viviean i nie narzekam, nie musiałam specjalnie szukać lekarzy itd. Mają jednego pod ręką jak potrzeba konsultacji, ale zabiegi wykonuje miła kosmetolog, która zna się na rzeczy.
15 listopada 2011 at 12:56Ja w Warszwie to slyszalam tylko dobre opinie o chociaz wiem ze wiele dziewczyn tez wyszukuje takie zabiegi na Groupon[/url] tylko ze ja nie wiem czy chcialabym kierowac sie przy wyborze miejsca tylko cena.
16 listopada 2011 at 13:43Ale fotodepilacja nie jest tak skuteczna jak laserowa i włosy odrastają po jakimż czasie , ja uważam, że gra nie jest warta żwieczki, uważam, że lepiej sie przemęczyć i mieć już żwięty spokój, a nie za parę lat znowu powtarzać to wszystko uważam, że to jest bez sensu. Może wybrałaż zły laser, uważam, że light sheer jest najskuteczniejszy i wcale tak nie boli , więc może się zastanów, nad takim salonem gdzie maja taki laser, np studio laser
25 listopada 2011 at 21:59Ja byłam w nowym salonie Ensueno w Warszawie. Mają super nowoczesny laser z chłodzeniem wiec prawie nie boli. Wczeżniej chodziłam na IPL przy Placu Konstytucji i byłam na pachy chyba z 8 razy i niewiele to dało… 🙁 Na razie jestem po 2 zabiegach w ensueno na łydki i widzę efekty. Poza tym to nowy salon więc się starają jeszcze i jest bardzo miła obsługa. Zobaczymy jak długo będą trzymać poziom, dam Wam znać bo w przyszłym tygodniu umówiłam się tam na jakiż zabieg odchudzający, zobaczymy …
29 listopada 2011 at 21:12@Zelikowa wrote:
Jestem z Poznania i robiłam sobie depilacje w gabinecie [xxxxx]- tu macie cennik bo to chyba jest najważniejsza informacja. Ja robiłam w tamtym roku w zime wąsik bo miałam bardzo irytujacy:P i teraz rozmyżlam nad pachami, a stoipniowo to bylo by najfajniej jakbym sie cala mogła wydeilowac! Polecam zabiegi naprawde warto, nie ma sladow po włochach, Pani Agnieszka (bardzo sympatyc zna kobietka) poinfornowala mnie rzetelnie że jakiż włosek jeden lub dwa jeszcze się może pojawić, ale dla mnie to już nie kłopot 😉
Pozdrawiam!Znam ten salon 🙂 wszystkim poznaniankom polecam! Robiłam tam depilacje nóg, jakoż na lato aby nie martwić się przed każdym wyjżciem na plaże czy przypadkiem nie muszę się ogolić 😉 4 wizyty i po 'bólu’ 🙂
- AutorOdp.