• Autor
    Odp.
  • piotr
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 100
    • Zapaleniec

Naomi ochłoń troche 🙂 Rozumiem, ze moje zycie osobiste wzbudza tyle emocji w Tobie, ale to nie jest powod zebys sie w ten sposob oddzywala.
    Nie mam zamiaru kontynuować z Toba tej rozmowy, a juz na pewno nie na tym poziomie, ze będziesz obrazac mnie i bliskie mi osoby.

Naomi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 149
    • Zapaleniec

nie skarbie, twoje zycie osobiste wzbudza we mnie jedynie odraze !!!
    przez takich jak ty – trace szacunek do facetow … !!! 😡

ja takze nie mam ochoty prowadzic z toba zadnej rozmowy, piotrze…
    -nie moj poziom ! 😉
    zreszta wiesz juz ,co czuje do takich osob jak ty !
    😈
    musialam napisac co mysle na temat twojej kochanki i twoj – bo straaasznie mnie ta sytuacja zdraznila -tyle.

normalnie nie ublizam ludziom -i powstrzymuje sie od tego typu komentarzy… 😳
    …ale nie ,kiedy ktos pierdzieli takie farmazony i robi z siebie do tego ofiare…
    -chcesz zeby ktos wyrazal sie o tobie z szacunkiem (?)-szanuj innych !

👿

widze ,ze masz totalnie wysokie mniemanie o samym sobie

zejdz na ziemie i zajmij sie jakimis powazniejszymi sprawami…
    naprawde – … 🙄

…a jesli nie potrafisz sobie znalezc „normalnej” dziewczyny ,to polecam wizyty u dobrego psychologa- i wszystko na ten temat.

nie cierpie , kiedy ktos wyrzadzaja komus krzywde a przy tym ,czuje sie bez winy !!! 👿 👿 👿

piotr
    Member
    • Zapaleniec

Prawda jest taka, ze na podstawie tych postów nie wiele wiesz o mnie, ani o innych osobach o których pisałaż te bzdurne inwektywy. Wiele rzeczy których napisałaż po prostu mija sie z rzeczywistożcią. Nazywasz mnie idiota, ze nie wyleciałem z moja narzeczona do innego kraju? A wiesz gdzie ona wyleciała, żeby kogokolwiek nazywać idiota, ze tam nie poleciał? Mieżci Ci sie to w głowie, ze nie wszyscy jeżdżą do Anglii czy USA zmywać naczynia. Takich „drobnostek” jest wiele więcej. Gdybyż sie ogarnęła, przestała krzyczeć i wstawiać groźne miny, a zamiast tego normalnie rozmawiać, to pewnie byż była w stanie spojrzeć na to z innej strony. Nie wiem co rozumiesz poprzez „normalna” dziewczynę, ale jeżli Ty sie za taka uważasz, to chyba wole iżć do psychologa, niż taką znaleźć.

Figa
    Keymaster
    • Tematów: 59
    • Odp.: 880
    • Zasłużony

Faktycznie wiele postów pisanych jest …hmmm w bajkowej idylli. Trudno zrozumiec sytuacje kiedy ogląda się ją w super nowelach i komediach romantycznych. Myslę ze niepotrzebnym jest ocenianie sytuacji jednym postem, typu, jesteż idiotą ona jest lafiryndą a ta druga jeszcze gorsza bo karierowiczka. Nikt kto w danej chwili zyje w satysfakcjonującym związku nie jest w stanie tego ocenić. Z natury jesteżmy egoistami, mało tego egoistami, tchórzami…… decyzje odwlekamy, bądz ich nie podejmujemy wcale, żyjąć w hipokryzji i obłudzie. Jedna rzecz mnie tylko zastanawia…..dziewczyna tzw długozwiązkowa, poza czasem, który poswięciła nie ma zadnych ograniczeń ( dokument-mąż, dzieci) wiec dlaczego w tym tkwi?

piotr
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Jedna rzecz mnie tylko zastanawia…..dziewczyna tzw długozwiązkowa, poza czasem, który poswięciła nie ma zadnych ograniczeń ( dokument-mąż, dzieci) wiec dlaczego w tym tkwi?

Z kilku powodów. Jej mezczyzna to baardzo utalentowany zdolny i inteligentny facet, nie ma wielu takich zdolnych ludzi w Polsce. Poza tym ja kocha i wiele rzeczy ich laczy. Niestety to co sie dzieje miedzy nimi nie jest do konca tym czym ona oczekuje od faceta i zwiazku. Ja jej to dalem, po prostu uzupełnieniem ta luke, bo dobrze wiedziałem czego jej brakuje.

Nie mam zamiaru zgrywać tu ofiary (wcale sie tak nie czuje) oboje wiedzieliżmy w co sie pakujemy i jakie będą tego konsekwencje. Wiadomo bylo od początku czym to sie skończy, nikt nie ma 15 lat.

Tez kiedys wydawalo mi sie, ze te wszystkie znane zasady sa sluszne i dzieki temu kazdy nawet z malym rozumkiem jest w stanie przejsc przez zycie bez większych problemow. Moze to co powiem to relatywizm moralny, ale moim zdaniem sa one nic nie warte i zadnej chwili ktora przeżylem nigdy nie bede żałowal. A juz na pewno nie zamienie tego na role ojca z wąsem przed TV.

Wcale mi nie zależy, żeby ona od niego odeszła, nigdy jej do tego nie namawiałem. Juz sam fakt, ze powiedziala mu ze chce sie rozstać i ze wyjezdza do Azji na dlugie miesiace, jest dla mnie sporym zaskoczeniem. Spokojnie wszystko jakos sie ulozy, nikt nie mowil ze musimy byc razem. W tej grze nie ma regul ani zasad licza sie uczucia i emocje, wtedy jest to warte naszego czasu i zaagnazowania.

Naomi
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Trudno zrozumiec sytuacje kiedy ogląda się ją w super nowelach i komediach romantycznych. Myslę ze niepotrzebnym jest ocenianie sytuacji jednym postem, typu, jesteż idiotą ona jest lafiryndą a ta druga jeszcze gorsza bo karierowiczka. Nikt kto w danej chwili zyje w satysfakcjonującym związku nie jest w stanie tego ocenić. Z natury jesteżmy egoistami, mało tego egoistami, tchórzami…… decyzje odwlekamy, bądz ich nie podejmujemy wcale, żyjąć w hipokryzji i obłudzie.

po pierwsze : sytuacja (dokladnie taka sama !!!!!!!) o ktorej wspomnial piotr przezyl ktos mi bardzo bliski 🙁 , dlatego strasznie mnie to ruszylo… 😕
    wiem dobrze- co znaczy spotykanie sie po kryjomu, klamstwa ,tesknota,zdrada …!
    …dlatego tez napisalam ,ze to jest chore !!! 😕

z reguly nie udzielam sie w tematach o ktorych nie mam pojecia !
    to prawda ,ze zycie z druga osoba pod jednym dachem jest bardzo trunde:a kto powiedzial ze bedzie latwo ?! 🙄
    w zwiazku wazne sa kompromisy i szacunek : kazdy moze chodzic na boki czy byc egoista -nic trudnego !!!

sztuka jest jednak umiejetnosc pielegnowania zwiazku, bycie szczerym i wiernym ! 👿

jesli ktos sypia z mezatka (lub kobieta ,ktora jest juz w stalym zwiazku), jest wlasnie hipokryta-ktory oszukuje siebie i innych i ktory bedzie juz zawsze zdradzal … -!!! 😕
    o tej dziewczynie napisalam juz co mysle… 😡

na szczescie ,zycie jest fair- i predzej czy pozniej piotr to zrozumie … 😉

Naomi
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Z kilku powodów. Jej mezczyzna to baardzo utalentowany zdolny i inteligentny facet, nie ma wielu takich zdolnych ludzi w Polsce. Poza tym ja kocha i wiele rzeczy ich laczy. Niestety to co sie dzieje miedzy nimi nie jest do konca tym czym ona oczekuje od faceta i zwiazku. Ja jej to dalem, po prostu uzupełnieniem ta luke, bo dobrze wiedziałem czego jej brakuje.

Nie mam zamiaru zgrywać tu ofiary (wcale sie tak nie czuje) oboje wiedzieliżmy w co sie pakujemy i jakie będą tego konsekwencje.

Wcale mi nie zależy, żeby ona od niego odeszła, nigdy jej do tego nie namawiałem.

´

no prosze- wiedzialam ,ze jest inteligentym , zdolnym i dobrym czlowiekiem … …przeciwnienstwo ciebie 😛 – dlatego ja tak pociagasz… ! 😉

ona jest z nim, bo on ja kocha– buhhhahhhhaaaa 😆 😀 (zart?) 😯 😯 😯 (czyli co-jest z nim z litosci ???)

nie moj drogi -ona jest z nim ,bo on zapewnia jej bezpieczenstwo…! (nie chodzi na boki- nie oklamuje !!!)
    …facet ja kocha -bo nie wie o tych wszystkich klamstwach ! nie wie,jaka jest naprawde osobka i na co ja stac- …
    🙄
    niech mu tylko opowie o tobie – o tych pieknych chwilach… 😕 zobaczysz,jak zareaguje -i czy nadal bedzie chcial z nia byc ! 😛

zgrywales ofiare w sytuacji ,gdzie twoja narzeczona znalazla sobie innego… ..tutaj ofiara jest ktos inny !!! 👿

jasne,ze jej nie namawiasz do niczego… …bo po co???
    tobie ta sytuacja odpowiada……………………rece opadaja ! 😕

piotr
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

no prosze- wiedzialam ,ze jest inteligentym , zdolnym i dobrym czlowiekiem … …przeciwnienstwo ciebie 😛 – dlatego ja tak pociagasz… ! 😉

Tak jestem pseudointeligenty i zły do szpiku kożci, rozszyfrowałaż mnie.
    Jestem zimny draniem i to wywołuje w niej porządnie, to są włażnie te rzeczy których brakowało w jej codziennym związku – przeciwieństwo jej faceta. Wierzysz w to co piszesz? Gdyby tak było to pierwsze spotkanie z nią byłoby ostatnim.

W rzeczywistożci jesteżmy do siebie stosunkowo podobni. Mamy podobny system wartożci co jest bardzo istotne i w pewnych sprawach podobnie opinie na otaczający nas swiat. Nawet fizycznie mamy pewne wspólne cechy. Choc sa dosc istotne rzeczy które nas diametralnie rożnią.

[usunięto_link] wrote:

nie moj drogi -ona jest z nim ,bo on zapewnia jej bezpieczenstwo…! (nie chodzi na boki- nie oklamuje !!!)

Czasem to nie wystarcza jak widac, ale nie ukrywam ze jest to dosc istotne.

[usunięto_link] wrote:

…facet ja kocha -bo nie wie o tych wszystkich klamstwach ! nie wie,jaka jest naprawde osobka i na co ja stac- …
    🙄
    niech mu tylko opowie o tobie – o tych pieknych chwilach… 😕 zobaczysz,jak zareaguje -i czy nadal bedzie chcial z nia byc ! 😛

Ja pewnie juz bym nie chciał z nią być. Choc mam kolege, ktoremu zona zrobila dziecko z innym i… on sie zadeklarował ze bedzie je wychowywał razem z nia. Wiec szczerze mowiac nie wiem jak by sie on zachowal gdyby sie dowiedzial.

[usunięto_link] wrote:

zgrywales ofiare w sytuacji ,gdzie twoja narzeczona znalazla sobie innego… ..tutaj ofiara jest ktos inny !!! 👿

Ja ta sytuacje po prostu rozumiem w przeciwieństwie do Ciebie uważam, ze kazdy ma prawo do bycia szczężliwym i nie można w imie jakiejż moralnożci tego prawa odbierać.

[usunięto_link] wrote:

jasne,ze jej nie namawiasz do niczego… …bo po co???
    tobie ta sytuacja odpowiada……………………rece opadaja ! 😕

Po prostu w zyciu mam duzy dystans do wielu rzeczy to pozwala nie dzialac pod wplywem emocji i nie podejmować decyzji wtedy gdy nie jest sie na nie gotowym. Stad taka a nie inna moja ocena tej sytuacji. Od Ciebie juz nie będę wymagał zrównoważenia emocjonalnego, bo widze ze to nie możliwe.

Naomi
    Member
    • Zapaleniec

piotrze, zadna twoja odpowiedz nie bedzie usprawiedliwieniem tego, w jaki sposob probujesz byc szczesliwy !!! 😕

budowanie wlasnego szczescia na nieszczesciu innych – nie jest wporzadku… 😕
    tak jak twoje i jej zachowanie w stosunku do tego faceta… 😡

zwiazek w ktorym tkwisz jest chory -koniec kropka.
    i nie rozumiem czemu ty tego nie chcesz pojac – !!!???

🙄
    .. poza tym, jak mozesz byc szczesliwy ,dzielac swoja kobiete z innym facetem !? 🙄 to sie nazywa szczescie ??? zwiazek dwoch doroslych ludzi ??? 😯

😕 napisales , iz bedac na miejscu jej faceta i wiedzac o jej kochanku – pewnie bys od niej odszedl (nie chcial bys jej )…( bla bla bla !)-kolejne klamstwo… 👿
    … przeciez ona zyje z innym …??? 🙄

byc moze nie jestem zrownowazona emocjonalnie 🙄 – co bardziej jednak dotyczy twojej osoby 😉 … … nie komplikuje sobie jednak zycia i nie ranie innych moimi glupkowatymi, spontaniczymi i egoistycznymi decyzjami …! 😕

nie potrafie i nie bede przyklaskiwac komus takiemu jak wam (mam tu na mysli ciebie i twoja „dziewczyne” ) 😕

piotr
    Member
    • Zapaleniec

Hm moze sobie jakiegos bloga zaloze o stosunakch damsko-meskich 😆

Naomi
    Member
    • Zapaleniec

🙄 😕