- AutorOdp.
- 23 kwietnia 2008 at 15:37
1.W sprawie Zbereźnika: przydałoby się by się zdeklarował, czy jest mężczyzną ( zdarzają się frajerzy, którym media przez kilkadziesiąt lat indoktrynacji dały radę wmówić rzekomą wyższożć kobiet nad facetami i rzekomą dyskryminację kobiet….biedacy….), czy też raczej kobietą “ co bardziej prawdopodobne, biorąc pod uwagę motywację w dyskryminacji mężczyzn, brak argumentów w dyskusji i brak logiki.
2.W sprawie niejakiego Obcasika, który wkoło powtarza tylko o jajach, a nic nie wspomina o swoich jajnikach “ czyżby został dokładnie wytrzebiony ? Jednej z moich sąsiadek usunęli wszystko co kobiece, została jej tylko zaszyta na końcu pochwa….23 kwietnia 2008 at 16:50[usunięto_link] wrote:
Jednej z moich sąsiadek usunęli wszystko co kobiece, została jej tylko zaszyta na końcu pochwa….
widzisz! kobiety tez są dyskryminowane!
hahahahahahahahhahahahahah
23 kwietnia 2008 at 18:09[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Jednej z moich sąsiadek usunęli wszystko co kobiece, została jej tylko zaszyta na końcu pochwa….
widzisz! kobiety tez są dyskryminowane!
hahahahahahahahhahahahahah
Tylko, że to nie ma nic wspólnego z dyskryminacją kobiet, a raczej odwrotnie:
*Facet z wyrżniętymi jajami jest obiektem drwin, kobieta z usuniętymi jajnikami, a nawet cyckami jest obiektem współczucia.
*Między współczuciem a drwinami jest jednak spora różnica. I to kolejny przykład na dyskryminację mężczyzn.
23 kwietnia 2008 at 18:10nie piszcie juz nic to moze sie zamknie
23 kwietnia 2008 at 18:18Szarak prostaku obrażasz mnie.
Masz szczężcie że siedzisz żmieciu gdzież w jakiejż zatęchłej norze, i czujesz się pozornie bezpieczny, jeżli cie znajdę to połamie ci ręce, jednym kopem złamie szczęke i wybije połowe zębów , potrafie to zrobić. Zapewniam cie że masz wielkie szczężcie i jesteż poza moim zasięgiem :>23 kwietnia 2008 at 18:45No i facet (czy też raczej facetka) pokazali swój poziom intelektualny!
23 kwietnia 2008 at 20:06Moja małżonka już nie strzela garami w kuchni. Jest teraz na etapie podpasek. Przez tydzień da się w domu wytrzymać, przez następne dwa tygodnie będzie jak do rany przyłóż. Potem zacznie się piekło…
23 kwietnia 2008 at 20:15[usunięto_link] wrote:
Moja małżonka już nie strzela garami w kuchni. Jest teraz na etapie podpasek. Przez tydzień da się w domu wytrzymać, przez następne dwa tygodnie będzie jak do rany przyłóż. Potem zacznie się piekło…
fajowo!! napisz na blogu!!
23 kwietnia 2008 at 22:54Zróżnicowanie odbija się w systemie sprawiedliwożci.
Mężczyzna = przestępca .
W sądach kobiety są karane łagodniej niż mężczyźni popełniający te same przestępstwa.
Statystyki pokazują, że kobiety popełniają niemal tyle samo zabójstw w małżeństwie (41 proc.), ile mężczyźni. Ale już żredni wyrok za takie zabójstwo różni się znacząco: 17,5 roku więzienia dla mężczyzny i 6,2 dla kobiety. Jeżli mężczyzna zabija kobietę, to jest zwyrodnialcem, dla którego nie ma usprawiedliwienia. Jeżli jest odwrotnie, to kobieta miała pewnie jakiż powód, a ofierze i tak się należało.24 kwietnia 2008 at 03:06To co pisze Boa to niestety prawda. Ja tylko dodam: kobieta popełniająca przestępstwo jest bardziej zdegenerowana od mężczyzny-przestępcy (jak będzie trzeba – uzasadnię dlaczego).
Wiersz przeczytałem. Jest fajowy, szczególnie refren. Tylko, że to pisze facet. Kobieta pisząc o miłożci ma na myżli głównie podporządkowanie sobie faceta, a szczególnie jego finansów.
24 kwietnia 2008 at 06:24Boa długo myslales nad swoim argumentem? nie znam sie na prawie, wiec nie bede dyskutowac, ale..
Dobra, sluchaj- stereotyp jest taki: jak kobieta uderzy faceta, nie sie nie dzieje zlego- takie zachowanie propagowane jest w mediach, we wspolczesnym swiecie, jak facet uderzy kobitke- źle. Ale to są stereotypy i nic na to nie poradzisz. Stereotyp-choc oparty na realiach-to takze, ze mezczyzna jest silniejszy stąd paraca fizyczna. Kobieta jest wiec delikatna i trzeba o nią dbać- a jesli facet sie pluje, rzuca, buntuje- znaczy, ze cos z nim nie tak.
szarak, moze dla dobra rozmowy opiszesz nam swoje relacje z żoną.. Nie dbasz o nią? Nie pomagasz? Sam z siebie. Chcialbys, aby ona, bedac w ciazy zasuwala ciezko? Zastanow sie, ale zastanow, a potem napisz.
24 kwietnia 2008 at 06:56W ogólnożci szanuję kobiety i doceniam kobiety. W małżeństwie dbam o żonę i chronię ją – to obowiązek mężczyzny. I broń boże nie biję. Kobieta też nie ma prawa uderzyć mężczyzny – już istnienie takiego stereotypu to przyzwolenie na dyskryminację mężczyzn. A za tym idą następne objawy dyskryminacji. To co Boa napisał to już naprawdę ogromna dyskryminacja. I faktyczna. Nawet w tak oczywistych sprawach, jak zabójstwo, kobiety ponoszą dużo mniejszą odpowiedzialnożć. A znacznie czężciej zdarza się, że popełniają przestępstwo razem z facetem, wtedy z reguły na niego zwalają winę, sądy bardzo chętnie to kupują i kobiecie przestępstwo uchodzi zupełnie bezkarnie.
Dyskryminacja mężczyzn jest oczywista w wielu dziedzinach życia społecznego.24 kwietnia 2008 at 07:29Ale zauwaz, ze patrzac, jak Ty patrzysz to KOBIETY TEZ sa dyskryminowane:
1) zostaly tak stworzone, aby rodzic dzieci, co jest trudem i bólem fizycznym
2) jakbysmy chcialy pracowac fizycznie, wlasciwie nikt by nas nie przyjąl- nie widzialam jeszcze kobiety np. na budowie
3) medycyna. tam tez dyskryminuje sie kobiety lekarki, są mniej wiarygodne. do slawy dopuszcza sie mezczyzn, kobiety nie maja szans rozwoju
4) do kobiet STEREOTYPOWO nalezy utrzymanie mieszkania. gotowanie, prasowanie, sprzatanie- wiele kobiet traktuje sie jak kury domowe.
5) ta wiecznie wypominana ciąza- nie ma wowczas pracy, nie ma pieniedzy. kobieta siedzi sama w domu, podczas gdy jej maz pracuje calymi dniami. to tez nie jest łatwe.moglabym wymieniac, a wymieniac… ale i tak czulabym sie dumna, ze jestem kobietą i nikogo bym nie oskarzala..
szarak, interesuje mnie dlaczego piszesz na tym forum tylko na tem temat. innych zainteresowan juz nie masz (oprocz tego, zebi pisac, ze jestes dyskryminowany) ??
24 kwietnia 2008 at 08:16Już pisałem: dyskryminacja kobiet też istnieje – ale na ten temat to są setki forum w Internecie. O dyskryminacji mężczyzn pisze się bardzo mało. To forum jest o DYSKRYMINACJI MĘŻCZYZN. I dlatego to ja się pytam – co wy tu robicie ? W Internecie jest tyle miejsc, gdzie kobiety mogą się wyżalać nad swoją dyskryminacją (w dużym stopniu przesadzoną).
Mam oczywiżcie też liczne inne zainteresowania. Facet bez hobby, z żoną strzelającą mu drzwiami i wyzwiskami musiałby zwariować.
24 kwietnia 2008 at 08:36Masz pecha, ze na taka zone trafiles i tyle.
Albo ona ma pecha..
- AutorOdp.