- AutorOdp.
- 24 kwietnia 2008 at 10:21
Czasami, gdy żona ma ciężkie dni, złożliwie łupie drzwiami, obrzuca mnie wyzwiskami i nie ma w domu dziury, do której bym się mógł schować przed jej agresją, cierpię w milczeniu i myżlę sobie: od faceta wymaga się, by panował nad swoją agresją (uwarunkowaną zresztą przez jego hormony) i by nie atakował seksualnie każdej kobiety, która mu się spodoba, dlaczego od kobiety nie wymaga się, by panowała nad swoją agresją? Pan Bóg dał wszystkim wolną wolę “ również kobietom! Dlaczego karani za przemoc domową są głównie faceci “ kobietom z reguły uchodzi ona bezkarnie. To prawda, że kobiety rzadziej używają przemocy fizycznej (ale to zapewne tylko dlatego, że nie mają przewagi fizycznej), czężciej natomiast w domu wyżywają się na facetach psychicznie i uchodzi im to bezkarnie. Moja żona nie wyżywa się na mnie fizycznie – ale to tylko dlatego, że zna mój charakter – mimo szacunku do kobiet nie pozwoliłbym się uderzyć, czy zadrapać ( to w końcu tzw. obrona własna). Przemoc psychiczna jest jednak niemniej (a może bardziej) dolegliwa.
Dyskryminacja mężczyzn w wielu dziedzinach życia społecznego jest faktem.
24 kwietnia 2008 at 10:28jezeli te dane o wymiarze sprawiedliwosci sa prawdziwe to sie zgodze ;p
tylko ze nikt tu nie jest przestepca wiec po co sie takimi pierdolami martwic?? to nie ma zadnego wplywu na moje zycie i niespecjalnie mnie to interesuje – zamiast uzalac sie nad losem „przesladowanych” mezczyzn trza sie ogarnac i radzic sobie w takim swiecie w jakim sie zyje ;p
24 kwietnia 2008 at 10:36przykro mi kolego szarak, ale wywnioskowałem, że w twoim domu tylko żona ma 'jaja’
24 kwietnia 2008 at 10:41Pewnie, że sobie jakoż radzimy – ci uprzywilejowani łatwiej, ci dyskryminowani trudniej. Uprzywilejowanie kobiet za przestępstwa jest faktem. To, że w ogóle podlegają karaniu to tylko wynik tego, że kobieta-przestępca jest groźna również dla innych kobiet. Gdyby zagrażała tylko mężczyzom, pewnie byłaby w ogóle bezkarna….
A nawet jak zostanie ukarana, to i tak cieszy się licznymi przywilejami, o których mężczyźni mogą tylko marzyć: większą ilożcią przepustek z więzienia (żeby mogła zajżć w ciążę, wtedy zostanie zwolniona…), lżejszym rygorem, większą ilożcią odwiedzin, wczeżniejszymi zwolnieniami, itd., itp.
24 kwietnia 2008 at 10:53Boa i szarak.
Piszecie tak wiele bzdur i tak wiele glupich powodow ze nie mam sily ich nawet cytowac. Robicie z siebie totalne ofiary. Nie jestescie obiektywni, nie staracie sie pojac rozumowania kobiet przez swoje lenistwo a moze brak umiejetnosci analizy pewnych rzeczy. Robicie z siebie ofiary to nimi jestescie. Nie widze w zadnym z Was ani troche z faceta. Jestescie uzalajacymi sie nad soba dupami a takim daleko do kogos kogo mozna okreslac mianem ” FACETA ”.
Facet jest facetem, inaczej wyglada, inaczej sie zachowuje, jest inaczej zbudowany niz kobiety, to wszystko z czegos wynika. Przestancie sie wiec doszukiwac na sile rownouprawnienia we wszystkim bo z natura nie wygracie. Blaznicie sie podajac takie argumenty, zreszta z d*** wziete. Klocicie sie o emerytury, prawa opieki na dzieckiem i inne smieszne rzeczy. Kobieta ma wieksze prawo do opieki nad dzieckiem chociazby dlatego ze je rodzi, nosi w brzuchu przez 9 miesiecy i karmi piersia. Poogladaj chociazby lwy w takich sprawach na National Geographic. Moze zrozumiesz.Chcac byc jeszcze wiekszymi pokrakami zyciowymi, frajerami uzalajcymi sie nad soba i pajacami zamiast byc pewnymi siebie, pelnymi radosci i wigoru prawdziwymi facetami zacznijcie jeszcze sie skarzyc na to ze to facet musi ” zapieprzac biodrami ” zeby zaplodnic kobiete, bo jak to przeciez moze byc ze w wiekszosci pozycji to facet musi wykonywac wiecej ruchow niz kobieta ? 😆
Szarak piszesz o sytuacji z zona – respekt ze z takim podejsciem nie bales sie zalozyc obraczki na jej palec. Piszesz o facetach jako pacholkach kobiety a kiedy Twoja ma zle dni chodzisz po domu z podkulonym pod d*** ogonem. I Ty piszesz o dyskryminacji mezczyzn ? Ty piszesz o mezczyznach ? Nie masz z nimi nic wspolnego procz wygladu. Z zachowania i podejscia do wielu rzeczy masz jeszcze wiele lat swietlnych do przebycia zeby moc sie nazwac ” prawdziwym mezczyzna ”.
24 kwietnia 2008 at 11:11szaraku!!!
[usunięto_link] wrote:
To w takim razie wy macie manio-fobię na punkcie swojego uprzywilejowania. Z przywilejami łatwo sie pogodzić. Ale tu dochodzi jeszcze wielkiego formatu egoizm. Same korzystają z tylu przywilejów, a mężczyznom im odmawiają! Egoizm kobiet jest tak wielki, że są wrogami tego, by ich mężowie mogli iżć na emeryturę w takim samym wieku, jak one!.
po pierwsze: nikt tutaj nie ma manio-fobi na punkcie swojego uprzywilejowania, bo nie raz podane były przez nas przykłady, że kobietom odmawia się niektórych rzeczy.
po drugie: są egoistki wżród kobiet i wżród mężczyzn. ale są również altruiżci. (obojga płci)
po trzecie: nie jestem wrogiem, żeby mężczyźni szli wczeżniej na emeryturę. nikt tu nie mówi że „mężczyzna nie może iżć wczeżniej i ch**!!” , po prostu wyjażniamy dlaczego mężczyźni muszą pracować dłużej niż kobiety.
Jeżli ktoż wysunąłby wniosek aby obniżyć mężczyzną wiek emerytalny to czemu nie. dla mnie super. nie musiałabym patrzeć jak mów tata męczy się pracą, a w późniejszym czasie miałabym męża w domu a nie ciągle pracującego.[usunięto_link] wrote:
1.W sprawie Zbereźnika: przydałoby się by się zdeklarował, czy jest mężczyzną ( zdarzają się frajerzy, którym media przez kilkadziesiąt lat indoktrynacji dały radę wmówić rzekomą wyższożć kobiet nad facetami i rzekomą dyskryminację kobiet….biedacy….), czy też raczej kobietą “ co bardziej prawdopodobne, biorąc pod uwagę motywację w dyskryminacji mężczyzn, brak argumentów w dyskusji i brak logiki.
brak logiki prezentujesz ty, tym co piszesz. to że skopiujesz z innych stron pare ciekawych zdań, nie żwiadczy o umiejętnożci logicznego myżlenia. do Ciebie nie dociera nic co do ciebie piszą osoby z tego forum….
[usunięto_link] wrote:
2.W sprawie niejakiego Obcasika, który wkoło powtarza tylko o jajach, a nic nie wspomina o swoich jajnikach “ czyżby został dokładnie wytrzebiony ? Jednej z moich sąsiadek usunęli wszystko co kobiece, została jej tylko zaszyta na końcu pochwa….
zrozum w końcu, że zarówno „obcasik” jak i „klapeczka” to nazwa rangi na forum a nie nick.
stwierdzenie o jajach i jajnikach nie było na miejscu.
A twojej sąsiadce szczerze współczuje. Nie wiem w jakim celu poruszyłeż jej temat na tym forum.[usunięto_link] wrote:
*Facet z wyrżniętymi jajami jest obiektem drwin, kobieta z usuniętymi jajnikami, a nawet cyckami jest obiektem współczucia.
osobiżcie nie zadrwiłabym z mężczyzny, który był poddany takiemu zabiegowi.
A jeżli według Ciebie taki mężczyzna jest obiektem drwin to w tym momencie sam okazujesz dyskryminację do własnej płci.i na przyszłożć… zamiast słowa „cycki” używaj słowa „piersi”.
nazywajmy rzeczy po imieniu, a nie w sposób jaki to robią dzieci[usunięto_link] wrote:
No i facet (czy też raczej facetka) pokazali swój poziom intelektualny!
ty pokazujesz swój już przez 12 stron tego tematu…
[usunięto_link] wrote:
Moja małżonka już nie strzela garami w kuchni. Jest teraz na etapie podpasek. Przez tydzień da się w domu wytrzymać, przez następne dwa tygodnie będzie jak do rany przyłóż. Potem zacznie się piekło…
kolejna uwaga do używanych przez ciebie stwierdzeń.
„etap podpasek” jak to >inteligentnie< okreżliłeż znany jest jako okres lub miesiączka...
[usunięto_link] wrote:Tylko, że to pisze facet. Kobieta pisząc o miłożci ma na myżli głównie podporządkowanie sobie faceta, a szczególnie jego finansów.
takich p****ół dawno nie czytałam…
[usunięto_link] wrote:
od faceta wymaga się, by panował nad swoją agresją (uwarunkowaną zresztą przez jego hormony) i by nie atakował seksualnie każdej kobiety, która mu się spodoba, dlaczego od kobiety nie wymaga się, by panowała nad swoją agresją?
od obojga płci wymaga się panowania nad agresją. kolejny argument nie powiem skąd wzięty…
[usunięto_link] wrote:
te zdanie napisałeż już chyba po raz 10.
już każdy wie, że potrafisz wkleić mądrze ułożone zdanie…24 kwietnia 2008 at 11:18[usunięto_link] wrote:
jezeli te dane o wymiarze sprawiedliwosci sa prawdziwe to sie zgodze ;p
Miszczu pamiętaj, że zacytowane (?) statystyki to jedynie SUCHE DANE LICZBOWE i należałoby też w tych osądach wziąć pod uwagę motywy zbrodni itd. Jeżli kobiety zabijają swoich mężów to w przeważającej większożci robią to w akcie desperacji po np. 15 latach katowania przez niego. Albo w zw. z tym, że mężulkowi zachciało się łóżkowych figielków z ich dzieckiem… Tak więc przystopujcie Panowie z tym cytowaniem. Motywy zbrodni zdecydowanie się w większożci różnią miedzy popełniającymi czyn karalny kobietami, a mężczyznami. Dlatego różnią się i wyroki…
Co do rzekomego zwalniania kobiet osadzonych za ciężkie przestępstwo w związku z tym, że zachodzą w ciąże – hm…brzmi to jakoż niewiarygodnie…jak i wiele innych uogólnionych, spłyconych informacji…
Może Boa i Szarak podzielicie się z nami jakimiż materiałami, faktami, przepisami, z których biorzecie wiedzę? (poza żałosnymi linkami) Strasznie by Wam to chłopaki ułatwiło sprawę w dyskusji, gdyż uwiarygodniłoby Wasze argumenty. No ale włażnie – czy one w ogóle mają szansę na uwiarygodnienie?
Spożród steku bezeceństw jakie tu wyklepaliżcie, zgadzam się na chwilę obecną ze stwierdzeniem, że faktycznie Trybunał zakwestionował ustawę o wieku emerytalnym – aczkolwiek, nie przyszło Wam Koledzy zastanowić się, czemu nic się w tej sprawie nie dzieje i nie zadziało tuż po wyroku? To się zastanówcie, myżlenie nie boli. Tylko nie silcie się doprawdy na kolejne oskarżenia pt. „bo to spisek kobiet u władzy”…. strata czasu.
I na koniec – Szaraku – napisałeż, że nie rozumiesz czemu się tu użalamy na swoją dyskryminację… Ale Ty chyba nas mylisz ze sobą samym! Żadna z nas nie napisała, że jesteżmy takie nieszczężliwe, ciemiężone, uciskane. Bo każda mimo pewnych utrudnień radzi sobie w życiu doskonale, okres ciemnego patriarchatu mamy na szczężcie już powoli za sobą 😉 To Ty wciąż płaczsz i szlochasz (resztę napisał wyżej Twister).
Jak dla mnie próbujesz tu leczyć frustrację wynikającą z własnego nieprzystosowania i związku, który najwyraźniej nie satysfakcjonuje Cię optymalnie. Współczuję. Ale z takimi problemami to raczej nalezałoby się wybrać do psychologa…
24 kwietnia 2008 at 11:25A co to jest prawdziwy mężczyzna wg Klapeczki ( i niestety nie tylko!)?
To frajer-parobek kobiety, który rozczula się na codzień nad rzekomą dyskryminacją kobiet, jest żwięcie przekonany, że słusznie powinien pracować o 5 lat dłużej na emeryturę, że kobiecie się wszystko należy, a jemu nic, no i powinien zgrywać chojraka. A jak baba się na nim wyżywa “ to nie powinien się dać (no spróbowałby. Emancypantki już się o to wystarały, że przemoc domowa zastrzeżona jest tylko dla kobiet….)
I niech ona mi więcej gazetów nie czyta….
24 kwietnia 2008 at 11:30[usunięto_link] wrote:
A co to jest prawdziwy mężczyzna wg Klapeczki ( i niestety nie tylko!)?
CZYTAJ CO DO CIEBIE NAPISAłAM! klapeczka to nie jest nick tylko nazwa rangi. a poza tym, nie po to tak długo produkowałam mój ostatni post, żebyż go nawet nie raczył przeczytać.
[usunięto_link] wrote:
To frajer-parobek kobiety, który rozczula się na codzień nad rzekomą dyskryminacją kobiet, jest żwięcie przekonany, że słusznie powinien pracować o 5 lat dłużej na emeryturę, że kobiecie się wszystko należy, a jemu nic, no i powinien zgrywać chojraka. A jak baba się na nim wyżywa “ to nie powinien się dać
bla…bla…bla… to jest twoja chora opinia….
[usunięto_link] wrote:
I niech ona mi więcej gazetów nie czyta….
gazetów? twoje IQ mnie przeraża…
24 kwietnia 2008 at 11:43Co do mojego poziomu intelektualnego, cóż starcza by nieźle zarabiać w wielkim mieżcie. Resztę mam w d****.
Kiedyż byłem cherlawym intelektualistą , teraz stałem się tępym osiłkiem i jest mi z tym dobrze :> Intelektualistów połykam na żniadanie.Ty szaraczku jesteż imponującym mizoginem, masz pewnie masę czasu skoro siedzisz cały dzień na forum, przepełnia cie to frustracją dlatego klepiesz bez końca te same formułki o przemocy kobiet i dyskryminacji mężczyzn. Innych nazywasz frajerami, sam sobie pewnie podporządkowałeż kobietę i teraz możesz wielkodusznie okazać jej nawet szacunek.
Rajcuje cie to , ze nastawiłeż wszystkich przeciw sobie, przecież dzięki temu jesteż w centrum uwagi. Manipulujesz emocjami na pań na forum ale nic poza tym.
24 kwietnia 2008 at 11:46szarak odezwie się jak poszuka jakiż nowych żmiesznych treżci, które mógłby tutaj skopiować.
i zapewne nie po raz pierwszy oleje wszystkie skierowane do niego posty, jakby ich po prostu nie było i zacznie na nowo swój inteligentny słowotok bez ładu i składu24 kwietnia 2008 at 12:15[usunięto_link] wrote:
*Facet z wyrżniętymi jajami jest obiektem drwin, kobieta z usuniętymi jajnikami, a nawet cyckami jest obiektem współczucia.
Akurat.. 🙄
Ktoż kto kpi sobie z okaleczonego faceta równie wprawnie bedzie szydził z kobiety, której amputowano piersi, etc. – taka natura (płeć nie ma tu nic do rzeczy). To jest dopiero powód do współczucia 😈
Weź Ty sie człowieku puknij w czoło..24 kwietnia 2008 at 12:19Ale się gazetów naczytały. I telewizorów naoglądały. I radiów nasłuchały….
I już wiedzą co to jest prawdziwy mężczyzna…. I już wiedzą, że to kobiety są dyskryminowane….Za niskie IQ w niektórych uniwersytetach w Ameryce dają dodatkowe punkty przy naborze studentów. I jeszcze za to, że się jest kobietą i jeszcze za czarną skórę. Najlepiej to być czarną kobietą-matołem….Czarny nie jestem, kobietą nie jestem, dobre i te punkty za niskie IQ.
24 kwietnia 2008 at 12:22zabrakło ci słów żeby odpowiedzieć sensownie?
widocznie tak24 kwietnia 2008 at 12:41No i wiemy już, dzięki moim inteligentnym dyskutantkom, że jak facet popełnia przestępstwo, to zbrodniarz, jak kobieta “ to ma do tego oprawo, że sformułowania typu jaja faceta nie są obraźliwe, natomiast cycki są obraźliwe, że mężczyź ni muszą pracować dłużej na emeryturę (bo tak), że manio-fobię mogą mieć tylko faceci, że umiejętnożć logicznego myżlenia mają tylko moi przeciwnicy (liczni “ indoktrynacja w mediach robi swoje, nasłuchały się, naoglądały, naczytały), że moje sformułowania nie są poparte dowodami (ich sformułowania oczywiżcie nie muszą być ….), że pierdoły to sformułowanie dobre “ ale tylko w ich wykonaniu….itd, itp.
Dyskryminacja mężczyzn jest powszechna nie tylko w życiu społecznym, również w Internecie. Ale przynajmniej nie słychać strzelania garami…
- AutorOdp.