• Autor
    Odp.
  • Divay
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

jak powszechnie wiadomo to kobiety maja bardziej przerąbane w życiu
    z tego względu prawo daje nam niewielkie ustępstwa
    nie zmienia to jednak faktu ze w dalszym ciągu kobiety zarabiają mniej od mężczyzn, często muszą o wiele więcej robić nie mówiąc już o wychowaniu dzieci i utrzymaniu mieszkania w ladzie

nie wiem gdzie tu dyskryminacja mężczyzn?

Boa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Większożc postrzega społeczeństwo jako matriarchat ,w którym mężczyzna funkcjonuje jako dostarczyciel pieniędzy .

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Większożc postrzega społeczeństwo jako matriarchat ,w którym mężczyzna funkcjonuje jako dostarczyciel pieniędzy .

nie chciałabym być utrzymanką mojego faceta

-MENA
    Member
    • Odp.: 79
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Przyjemnie by mi było popatrzeć na te równouprawnione kobietki, jak wyrównują ciepły i pachnący asfalt, noszą deski na rusztowania, czyszczą moje szambo i naprawiają sprzęgło w moim aucie (chyba jednak lepiej by było to auto mojego sąsiada, jeszcze trochę chcę pożyć….)

zastanów się ile kobiet chciałoby mieć jakąkolwiek pracę.
    Przykład: mężczyzna z wykształceniem podstawowym może pracować przy pomocy na budowie, pomagać u mechanika, wykonywać wiele prac fizycznych. Łatwiej jest mu znaleźć pracę niż kobiecie z takim samym wykształceniem a włażciwie z brakiem dożwiadczenia.
    Bo jaka może być praca fizyczna dla kobiety? Zbieranie warzyw?
    Bo w dzisiejszych czasach nawet sprzątaczką nie jest łatwo zostać.

szarak
    Member
    • Odp.: 130
    • Zapaleniec

Kobiety zdominowały całkowicie szkolnictwo, handel, służbę zdrowia, biura, większożć usług, więc proszę nam tu banialuków nie opowiadać, że kobiecie trudniej robotę znaleźć. Chociaż może to nie byłoby takie złe, jakby feministki wywalczyły jeszcze uprzywilejowanie kobiet przy zatrudnianiu? Wtedy żona zarabiałaby na utrzymanie rodziny, a facet, którego uprzywilejowane kobiety wyparłyby z rynku pracy siedziałby jak Ferdek Kiepski przy telewizorze i mocnym fulu…

-MENA
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Kobiety zdominowały całkowicie szkolnictwo, handel, służbę zdrowia, biura, większożć usług, więc proszę nam tu banialuków nie opowiadać, że kobiecie trudniej robotę znaleźć. Chociaż może to nie byłoby takie złe, jakby feministki wywalczyły jeszcze uprzywilejowanie kobiet przy zatrudnianiu? Wtedy żona zarabiałaby na utrzymanie rodziny, a facet, którego uprzywilejowane kobiety wyparłyby z rynku pracy siedziałby jak Ferdek Kiepski przy telewizorze i mocnym fulu…

kłania się czytanie ze zrozumieniem.
    pisałam o kobietach bez wykształcenia.
    a praca w szkolnictwie raczej wykształcenia wymaga.
    ale skoro już ten temat.
    kobiety zdominowały szkolnictwo? nie ma żadnych przeszkód, aby mężczyzna był nauczycielem. w szkołach żrednich liczba nauczycieli płci męskiej zbliżona jest to liczby nauczycieli płci żeńskiej.
    mało jest mężczyzn jako nauczycieli nauczania początkowego w podstawówce, ale nie jest to spowodowane tym, że są oni dyskryminowani, po prostu nie mają powołania do pracy z dziećmi, bo nikt nie zabrania mężczyzną uczyć.
    a służba zdrowia? fakt więcej jest pielęgniarek niż pięlęgniarzy, ale z drugiej strony więcej jest lekarzy niż lekarek. po prostu tak jest. w medycynie nikt nikogo nie dyskryminuje.

a po drugie. nie w jednej polskiej rodzinie jest tak, że kobieta utrzymuje rodzinę.

nie rozumiem dlaczego jesteż taki nabuzowany

Olgus
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

A ja się zastanawiam, dlaczego przemawia przez Ciebie taki żal, gorycz i niechęć.
    Zapytuję raz jeszcze: cóż te kobiety Ci uczyniły i jak wiele razy, że tak wypaczyło to Twoje widzenie rzeczywistożci? Bo fakt dyskryminacji mężczyzn, a już na pewno na taką skalę, po prostu nie ma miejsca.

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

heh, szaraku, pytałam o to na początku, widać dyskutować ze mna ci się nie chce…

napisz nam łaskawie co bezpożrednio przyczyniło sie do twojego punktu widzenia. piszesz że kobiety to, kobiety tamto… tak to możemy sobie wyliczać, bo faceci to już w ogole costam…

CO KONKRETNIE? mamusia cie nie kochała?

-MENA
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

heh, szaraku, pytałam o to na początku, widać dyskutować ze mna ci się nie chce…

napisz nam łaskawie co bezpożrednio przyczyniło sie do twojego punktu widzenia. piszesz że kobiety to, kobiety tamto… tak to możemy sobie wyliczać, bo faceci to już w ogole costam…

CO KONKRETNIE? mamusia cie nie kochała?

mocny post 8) jestem ciekawa odpowiedzi

szarak
    Member
    • Odp.: 130
    • Zapaleniec

A propos tej pracy dla kobiet bez wykształcenia, że niby tylko mogą być sprzątaczkami. To żwietna fucha, chętnie bym się załapał, tylko, że jak się zgłosiłem, to się na mnie patrzyli, jakbym z księżyca spadł…, że niby jak facet i skończył coż więcej niż podstawówke, to się na sprzątaczkę nie nadaje. U nas w zakładzie sprzątaczki to pracują góra 4 godz. i idą w chatę, bo niby się już odrobiły (a mają pełny etat, więc 8-godzinny dzień pracy). Jeszcze zdążą w pracy kawę wypić i popatrzeć, jak ci frajerzy (i frajerki), którzy byli tak głupi, że się uczyli zapieprzają przez 8 godzin tak, że się niemają kiedy wylać i i jeszcze robotę biorą do domu.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Ja tam wolę uczyć się, żeby pracować potem nie sprzątając, ani nie będąc pracownikiem fizycznym.

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

ja to się chyba tego co chce nie dowiem nigdy… 🙄

-MENA
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

A propos tej pracy dla kobiet bez wykształcenia, że niby tylko mogą być sprzątaczkami. To żwietna fucha, chętnie bym się załapał, tylko, że jak się zgłosiłem, to się na mnie patrzyli, jakbym z księżyca spadł…, że niby jak facet i skończył coż więcej niż podstawówke, to się na sprzątaczkę nie nadaje. U nas w zakładzie sprzątaczki to pracują góra 4 godz. i idą w chatę, bo niby się już odrobiły (a mają pełny etat, więc 8-godzinny dzień pracy). Jeszcze zdążą w pracy kawę wypić i popatrzeć, jak ci frajerzy (i frajerki), którzy byli tak głupi, że się uczyli zapieprzają przez 8 godzin tak, że się niemają kiedy wylać i i jeszcze robotę biorą do domu.

to co piszesz jest na prawdę żenujące.
    co z tego że płacą im za 8 godzin pracy? ale ile mają na godzinę?

nie wiem, co kobiety Ci zrobiły, ale przez to stałeż się naprawdę osobą , która na każdym kroku zaniża swój poziom.

Nie ma sensu z Tobą dyskutować. To co piszesz jest żmieszne.
    Nie wierzę w to, że zgłosiłeż się do pracy w charakterze osoby sprzątającej.
    Po prostu boli Cię to, że w dużej mierze ja i pozostałe osoby z tego forum mają rację…

-MENA
    Member
    • Stały bywalec

i mógłbyż w końcu zauważyć posty „Tygryska” i odpowiedzieć na nie, bo kultura tego wymaga…

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

przeczytalem tylko tak pobierznie i generalnie to ten typ co zalozyl temat piepszy straszne glupoty ;p
    co tam bylo:
    emerytura – jakby kobiety mialy takie same prawa w robocie to argument jak najbardziej trafny ale tak nie jest – babki maja w robocie przewalone wiec jakos nie placze ze wczesniej pojda sie opieprzac
    wojsko – wystarczy miec troche we lbie zeby sie wymigac od wojska (podobno masz sie za inteligentnego wiec w czym problem??)
    to ze faceci musza utrzymywac kobiety – piepszenie – moj ostatni zwiazek to ja biedny studencik na utrzymaniu kobiety :d (polecam serdecznie!!) 😀
    jakis tam argument ze spoleczenstwo wymaga od faceta zeby byl meski – argument bez sensu bo tak samo jest wymagane ze kobieta byla kobieca – kulturystki nie maja wielkiego powodzenia ;p swoja droga znowu piepszenie i stereotypowe myslenie ze trzeba byc maczo (w sensie fizycznym) bo inaczej nie ma sie szans u kobiet – ja tam jestem chucherko z niedowaga w okularach a mimo to jakos nie mam problemow w kontaktach z kobietami – kwestia inteligencji i psychiki – jak nie masz jaj co podkreslasz (o tam slabej meskiej pychice pleple) to sam sie wpiepszasz w sytuacje gdy musisz sie nad soba uzalac

ogolnie rozpatrywanie takich ogolnikow jest pozbawione sensu – jesli juz popierasz to przykladami to sa to najczesciej wyjatki

nie chce mi sie zaglebiac glebiej w te wszystkie posty wiec narazie poprzestane na tym ;p

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dyskryminacja mężczyzn"

Przewiń na górę