• Autor
    Odp.
  • -MENA
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 79
    • Stały bywalec

miszczu 😆

Twister
    Participant
    • Tematów: 3
    • Odp.: 206
    • Zapaleniec

Zostaw kobiety i siebie w spokoju. Wszyscy od zawsze kloca sie kto jest lepszy. Z d*** bierzecie te wszystkie swoje argumenty. Kobiety to kobiety. Faceci to faceci. Ty masz mniejsze piersi a one wieksze. Ty masz jaja a im ich brakuje. Dlaczego tak bardzo chcesz sie do nich i ich do siebie upodobnic ?

Daj im zyc swoim zyciem i korzystac w taki sposob jaki potrafi jako kobieta. Zyj swoim zyciem i sie ciesz. Zamiast szukac minusow znajduj plusy.

Ja jestem silniejszy. Ja jestem madrzejsza. Zamiast sie przechwalac swoimi zaletami jakimi niesie bycie mezczyzna czy kobieta moze zacznijcie wreszcie k***a doceniac jak bardzo sie uzupelniacie i wbrew pozorom jak bardzo kobiety od mezczyzn i mezczyzni od kobiet sa zalezni. Wszyscy sa od siebie zalezni w ta czy w tamta strone.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Twister, ale to nie polegało na tym czyja płeć jest lepszy, tylko na tym, że szarak użalał się nad sobą:)
    Wiadome, że kobiety i mężczyźni żwietnie się uzupełniaja.

Twister
    Participant
    • Tematów: 3
    • Odp.: 206
    • Zapaleniec

Wiem na czym to polegalo. Wiem tez skad sie to bierze. Dyskryminacja posredni czy bezposrednio tez ma pewien zwiazek z ” walka plci ”. Walka o prawa, przywileje i inne ” gowna ”. Ehhh nie lubie tego 🙂

Zielonooka
    Member
    • Guru

Kurcze ja tez nie. Nie potrzebuje nikomu nieczego udowadniac, ani nawet nie mysle w taki ograniczony sposob. Szkoda, ze wiele osob robi wrecz przeciwnie:/

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Wielu facetow lansuje postawe „Nikt mnie nie kocha nikt mnie nie lubi, a żwiat jest zły” szarak- wylecz sie z tego..

-MENA
    Member
    • Stały bywalec

nigdy nie zagłębiałam się nad tym kto ma lepiej. czy kobieta czy mężczyzna.
    kobiety mają lepiej w jednym, a mężczyźni w drugim.
    a z resztą, mam wiele innych spraw na głowie niż dociekanie jaka płeć jest w Polsce dyskryminowana.

Boa
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Kiedy rozdzieleni ojcowie niesłusznie są napietnowani jako skąpy , podczas gdy jacyć ini obcy noszą ich dzieci na rękach ,nadal płacą dla izolujących matek alimenty .Nie mogąc się uwolnić się od nierealistycznych żądań kobiet w tej wojnie przeciwkom ojcom i rodzinie .Rozwód i prawo rodzinne są oparte na przestarzałym społecznym zwyczaju, że jest odpowiedzialnożcią tylko i wyłącznie mężczyzny, by finansować kobiety, ponieważ są słabsze, niezdolne do samodzielnego utrzymywania siebie i dziecka . Kiedy dane pokazują, że z w przybliżeniu 75% z rozwodów i roztań , które są zainicjowane, są zainicjowani przez kobiety. Gdzie jest równożć w tym?Tylko 25 do 30 procent wszystkich rozwodów jest zainicjowany przez męża?
    Przez ostatnich kilka dekad miłożć i oddanie tysiecy ojców było testowane na drodze jakiej mało kto dożwiadczył w poprzednich pokoleniach .

Zielonooka
    Member
    • Guru

To, że rozwody inicjowane są przez kobiety nic nie znaczy. Facet ją zdradził, ona składa pozew. To raczej nic chlubnego dla facetów żeby tak to podkreżlać.

-MENA
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Kiedy rozdzieleni ojcowie niesłusznie są napietnowani jako skąpy , podczas gdy jacyć ini obcy noszą ich dzieci na rękach ,nadal płacą dla izolujących matek alimenty .Nie mogąc się uwolnić się od nierealistycznych żądań kobiet w tej wojnie przeciwkom ojcom i rodzinie .Rozwód i prawo rodzinne są oparte na przestarzałym społecznym zwyczaju, że jest odpowiedzialnożcią tylko i wyłącznie mężczyzny, by finansować kobiety, ponieważ są słabsze, niezdolne do samodzielnego utrzymywania siebie i dziecka . Kiedy dane pokazują, że z w przybliżeniu 75% z rozwodów i roztań , które są zainicjowane, są zainicjowani przez kobiety. Gdzie jest równożć w tym?Tylko 25 do 30 procent wszystkich rozwodów jest zainicjowany przez męża?
    Przez ostatnich kilka dekad miłożć i oddanie tysiecy ojców było testowane na drodze jakiej mało kto dożwiadczył w poprzednich pokoleniach .

po pierwsze zacząłeż wypowiedź bardzo inteligentnie, a po drugie to co piszesz jest po prostu dziwne 😕
    to, że kobiety wnoszą czężciej pozwy o rozwód nie oznacza, że rozwód jest z ich winy.

a po drugie w sytuacjach, gdy mężczyzna ma opiekę nad dzieckiem wtedy kobieta płaci alimenty.

[usunięto_link] wrote:

Rozwód i prawo rodzinne są oparte na przestarzałym społecznym zwyczaju, że jest odpowiedzialnożcią tylko i wyłącznie mężczyzny, by finansować kobiety, ponieważ są słabsze, niezdolne do samodzielnego utrzymywania siebie i dziecka .

odpowiedzialni są oboje rodzice. zwróć uwagę też na to, że gdy ojciec płaci tylko alimenty, matka musi dziecko wychować. a wychowanie i opieka nie równoważy się z płaceniem alimentów…
    [/b]

Boa
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Rozwód uzyskać jest obecnie stosunkowo łatwo, a profity płynące z takiej decyzji to łakomy kąsek. Jeżeli skuszony urokami „kochanej żonki” facet nie zabezpieczył się stosowną intercyzą (rozdzielnożcią) majątkową, w momencie rozwodu traci niemal wszystko – np. dom, w którego budowie lub kupnie „kochana żonka” nie miała żadnego udziału, a powstał z ciężkiej pracy lub majątku rodzinnego męża. O dzieciach nawet nie wspominam, bo „sprawiedliwożć” sądów hurtowo wydających niekorzystne dla Ojców wyroki i to niezależnie od okolicznożci jest powszechnie znana i można ją porównywać z wyrokami sądów pracy, w których pracodawca stoi, niemal zawsze, na straconej pozycj .
    Po stronie wyemancypowanych kobiet stoi cały urzędniczy aparat represji skupiający wiele instytucji służących do represjonowania… mężczyzn. Wiele, coraz więcej, kobietek żwiadomie z tego korzysta, wiedząc, że małżeństwo z naiwniakiem to niezły biznes, na którym można łatwo się odkuć, a naiwnego faceta pużcić w skarpetkach .

Hegemonia
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 562
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Po stronie wyemancypowanych kobiet stoi cały urzędniczy aparat represji skupiający wiele instytucji służących do represjonowania… mężczyzn. Wiele, coraz więcej, kobietek żwiadomie z tego korzysta, wiedząc, że małżeństwo z naiwniakiem to niezły biznes, na którym można łatwo się odkuć, a naiwnego faceta pużcić w skarpetkach .

Frustrat 🙄
    Jeszcze jeden, który tym sposobem próbuje wyleczyć swoje problemy…ehh..

szarak
    Member
    • Odp.: 130
    • Zapaleniec

Ale się na mnie rzuciły, jak harpie! Tak już przyzwyczaiły się do swojego uprzywielejowania w życiu społecznym, że słowa sobie nie dadzą powiedzieć. No cóż, przywileje łatwo zaakceptować….. Boa ma całkowitą rację “ w sprawach sądów rodzinnych, rozwodów, opieki nad dziećmi, alimentami, podziału majątku w Polsce mężczyźni są całkowicie dyskryminowani. Kobiety w małżeństwie były i są bardziej wyrachowane i zimne, mają też u nas większe oparcie w instytucjach sądowych. Na szczężcie w Europie jest dużo sprawiedliwiej pod tym względem, więc i u nas też stopniowo kiedyż się zmieni, w końcu jesteżmy już w Unii. Poza Polską już dawno niemodny stał się zwyczaj całowania kobiet po rękach, u nas jeszcze niektórzy frajerzy to robią….Może też drgnie coż w sprawie zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn, w większożci krajów Europy już to nastąpiło.

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

ja pi*****, co za łoż… już ki słów brak…

uciekaj szaraku do dziury, bo jak powszechnie wiadomo harpie to krwiożercze stworzenia i mogą ci kuku zrobić…

nie no, sory, wiem że gadam głupoty, ale wobec takiego indywiduum moj zdrowy rozsądek poszedl sobie gdzież…

szarak
    Member
    • Odp.: 130
    • Zapaleniec

I jeszcze w sprawie sprzątaczek, choć to już nie o dyskryminacji płciowej, ale innej: w Warszawie pani Sprzątaczka zarabia na rękę ok. 1500 zł, to sporo więcej niż zarobi p. magister po studiach pedagogicznych. Pani Sprzątaczka w szkole w czasie lekcji siedzi w kantorku (a jak, należy się jej pomieszczenie służbowe do wypicia kawy), lub spaceruje po pustym korytarzu. W tym czasie p. magister użera się w klasie z delikatnie mówiąc sforą, wżród której jest i taki młodzian z zespołem nadpobudliwożci (wiem to z relacji syna), który w czasie lekcji goni po ławkach, podbiega do pani, podnosi jej spódnicę i mówi: ale ci z c…. żmierdzi ty stara k…. I co ma biedna p. magister zrobić ? Użyć przemocy fizycznej wobec biednej, chorej młodzieży….. Jeżli dalej jesteżcie przekonane, że praca sprzątaczki (i w ogóle praca fizyczna) to coż gorszego i hańbiącego, to nie pozostaje mi nic innego niż życzyć wam ukończenia studiów i zaszczytnej pracy nauczycielki.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dyskryminacja mężczyzn"

Przewiń na górę