- AutorOdp.
- 8 kwietnia 2008 at 13:24
oj dobra olejcie juz – gosciu po prostu jest za slaby zeby sobie radzic w dzisiejszym konsumpcyjnym spoleczenstwie i zwala swoje niepowodzenia zyciowe na jakies „dyskryminacje” bo nikt mu na tacy nie daje tego co chce – o swoje trzeba walczyc a nie uzalac sie na forum internetowym probujac grac pseudointeligenta
9 kwietnia 2008 at 13:02Opieka zdrowotna nastawiona jest na leczenie kobiet , i wiele to wykorzystuje .
Zobaczcie, nawet kobiece organizacje przyznają o nieprawidłowożciach związanych z lewymi zwolnieniami na ciążę, z uchylaniem się od pracy etc., że kobiety w ciąży naciągają pracodawców i w sumie nie opłaca się ich zatrudniać .
Polska wyróżnia się na tle innych krajów „kombinatorstwem ciężarnych” . Kobiety w ciąży naduzywaja swoich uprawnien i beztrosko chodza na zwolnienia.Czują się przy tym , pokrzywdzona przez społeczeństwo , wytykają niezrozumienie ich potrzeb w czasie ciąży oraz złe traktowanie . Domagają się by pracodawcom groziły jakież konsekwencje ,by przepisy dla pracodawców były bardziej restrykcyjne .A mężczyzni ? Z męzczyzn uczyniono rodziców 2 kategorii , pomocników kobiet wychowujacych dzieci .
9 kwietnia 2008 at 15:07[usunięto_link] wrote:
Opieka zdrowotna nastawiona jest na leczenie kobiet , i wiele to wykorzystuje .
Zobaczcie, nawet kobiece organizacje przyznają o nieprawidłowożciach związanych z lewymi zwolnieniami na ciążę, z uchylaniem się od pracy etc., że kobiety w ciąży naciągają pracodawców i w sumie nie opłaca się ich zatrudniać .
Polska wyróżnia się na tle innych krajów „kombinatorstwem ciężarnych” . Kobiety w ciąży naduzywaja swoich uprawnien i beztrosko chodza na zwolnienia.Czują się pokrzywdzona przez społeczeństwo , wytykają niezrozumienie ich potrzeb w czasie ciąży oraz złe traktowanie . Domagają się by pracodawcom groziły jakież konsekwencje ,by przepisy dla pracodawców były bardziej restrykcyjne .A mężczyzni ? Z męzczyzn uczyniono pomocników kobiet wychowujacych dzieci .
uważasz, że łatwo jest donosić ciążę i urodzić dziecko?
wiele moich znajomych będąc w ciąży nadal pracowały, aby po powrocie po urlopie macierzyńskim miały jeszcze posadę.
przykładem była kampania reklamowa przeprowadzona w ostatnim czasie.
>>Co trzecia pracująca Polka (32 proc.) obawia się, że gdyby zaszła w ciążę, mogłaby mieć problemy w pracy, a co szósty pracodawca (17 proc.) twierdzi, że z powodu ciąży kobieta staje się gorszym pracownikiem – wynika z raportu „Macierzyństwo a praca zawodowa kobiet”.<<
Wiele kobiet nie chce zdecydować się na dziecko, ze względu na pracę.
Nie wiem czy jakikolwiek mężczyzna chciałby być w takiej sytuacji9 kwietnia 2008 at 15:38a to co facet ma tylko splodzic i czekac a z kobieta wychowa? Tak facet ma byc pomocnikiem, a wlasciwie wspolnie z kobieta wychowywac dziecko.
10 kwietnia 2008 at 12:08[usunięto_link] wrote:
Opieka zdrowotna nastawiona jest na leczenie kobiet , i wiele to wykorzystuje .
Polska wyróżnia się na tle innych krajów „kombinatorstwem ciężarnych” . Kobiety w ciąży naduzywaja swoich uprawnien i beztrosko chodza na zwolnienia.Czują się pokrzywdzona przez społeczeństwo , wytykają niezrozumienie ich potrzeb w czasie ciąży oraz złe traktowanie . Domagają się by pracodawcom groziły jakież konsekwencje ,by przepisy dla pracodawców były bardziej restrykcyjne .A mężczyzni ? Z męzczyzn uczyniono pomocników kobiet wychowujacych dzieci .
Ręce mi opadły.
PO PIERWSZE- jesli juz rozmowa o dyskryminacji to moze z łaski swojej nie bądz hipokryta i SAM TEZ NIE DYSKRYMINUJ
slowo „też” padło tu specjalnie
Hmm to znaczy ze emerytom tez nalezy zabrac przywileje? Od tego one są, aby z nich korzystać i nie mow mi, ze sie je naciąga. Wiesz jak to trudno byc w ciąży i charować? A facet co? Ma jeszcze jakies prenetsje…
Mam rade dla Ciebie- nie rob sobie nigdy bahora, nie bedziesz musial patrzec na to, ze Twoja żona nie daj Boże odpoczywa. To Cie zabije.
maskara..10 kwietnia 2008 at 12:11[usunięto_link] wrote:
Mam rade dla Ciebie- nie rob sobie nigdy bahora, nie bedziesz musial patrzec na to, ze Twoja żona nie daj Boże odpoczywa. To Cie zabije.
maskara..dokładnie. jak byż postrzegał swoją żonę/partnerkę gdyby odpoczywała w ciąży?
12 kwietnia 2008 at 19:52Nie ma oczywiżcie sensu kobiet przekonywać o dyskryminacji mężczyzn “ dobrowolnie nigdy nie wyrzekną się swoich społecznych i socjalnych przywilejów na rzecz równouprawnienia płciowego. Na szczężcie coraz więcej mężczyzn zaczyna zdawać sobie sprawę, że są dyskryminowani. To forum jest włażnie dla nich. Jest postęp “ już wkrótce zniknie jedna z największych dyskryminacji mężczyzn “ obowiązkowa służba wojskowa (mamy mieć wojsko zawodowe). Może i w sprawie nierównego wieku emerytalnego w końcu doczekamy się sprawiedliwożci (no, może przynajmniej nasi synowie), gdyż w większożci krajów Unii już zrównano wiek emerytalny kobiet i mężczyzn. Jeszcze we Włoszech jest dyskryminacja mężczyzn, no to nic dziwnego, że tam synowie siedzą w kawalerskim stanie pod skrzydełkiem mamusi żrednio do 35 roku życia. Jeszcze pozostanie dyskryminacja w zakresie nierównego traktowania w sądach w zakresie praw opieki nad dzieckiem, płacenia alimentów, podziału majątku itd.
12 kwietnia 2008 at 20:51sam dyskryminusz mezczyzn piszac takie posty!
robisz z siebie i tym samym z innych facetow maxymalne PIERDOŁY i powiem Ci, ze czytac sie tego nie da
13 kwietnia 2008 at 08:23a Wy dalej ciagniecie ten glupi temat ? 😕
szarak.
Piszesz takie pierdoly ze nie powinienem nawet sie wypowiadac wiecej w tym temacie ale jako ze dziewczyny maja do Ciebie anielska cierpliwosc ( ahh kobiety to jednak Anioly 😀 ) to cos musi w tym byc. Jestem po imprezie, jestem zmeczony i powinienem jeszcze spac wiec DOCEN to ze wlasnie pisze te swoje wypociny, zamknij buzie, skup sie i dokladnie przeczytaj co Ci napisze bo wiecej tego nie zrobie.
SLUZBA WOJSKOWA – sorry stary ale jakos sobie nie wyobrazam kobiet biegajacych w czasie wojny po polach, taplajacych sie w blocie i dzwigajacych dosyc ciezkie w tych czasach AK47 i inne bronie tego typu. Moze to byloby seksowne w jakims stopniu ale wole zeby nie ginely. Nie wiem a moze to ja jestem dziwny ?
WIEK EMERYTALNY – Kobiety szybciej dojrzewaja. Sa slabsze fizycznie. Moze szybciej sie tez starzeja. Nie wiem, najlepiej pokloc sie z fizykami, biologami i naukowcami przedstawiajac swoje z d*** wziete argumenty.
SĄDY. PRAWA OPIEKI NAD DZIECKIEM, ALIMENTY itp. – Przyznanie praw opieki nad dzieckiem akurat nie zalezy od tego czy jestes facetem czy kobieta wiec daruj sobie takie bajki albo napisz jakas ciekawa ksiazke o dowcipach na ten temat. Alimenty ? Nie byloby alimentow gdybys raz do roku zaczal mysle glowa, ktora jest do tego przystosowana a nie do bzykania kobiet i zostawiania ich samych z dzieckiem. Ty masz chwile przyjemnosci. Myslisz ch**em, idziesz w cug a kobieta zostaje sama :
1. z dzieckiem
2. z zarabianiem na siebie i na to zeby je dobrze wychowac
itd.Kobiety z dziecmi albo ciezarne maja wielkie problemy czesto ze znalezieniem pracy. Jezeli dochodzi do tego dodatkowo podstawowe czy srednie wyksztalcenie i brak odwagi to i kobiecie i dziecku czesto zostaja tylko alimenty. Nie widzisz tego ? Jestes slepy czy Ci za to placa ?
Sam mialem kiedys sytuacje ze moja przyjaciolka poznana przez neta zreszta miala przykra sytuacje. Zostala zgwalcona. Koles zrobil jej dzieciaka. Poczatkowo sie zalamywala ale dawala rade. Wziela sie za siebie. Wisialem czesto caly dzien na telefonie tylko dlatego zeby poczula sie dobrze. Zapieprzalem w nocy jak dziki osiol w tartaku. Przychodzilem z liceum, kladlem plecak, jadlem i lazlem do roboty. Spalem po 4 godziny dzienni a pieniadze wysylalem jej. Od tak. Za nic. Ty nie bylbys do tego zdolny prawda ?
Moglbym odnosic sie jeszcze w nieskonczonosc do pierdol z d*** wzietych , ktore Ty wypisujesz ale moze po prostu szkoda mi dnia albo nie chce mi sie czytac ani Twojego pieprzenia ani tego co pisza Ci dziewczyny bo moglbym je jeszcze za to bardziej polubic a mysle ze lubie je wystarczajaco.
Piszac o dyskrimnacji zacznij najlepiej obwiniac matke nature za to ze to Ty masz jaja a nie kobiety. Za to ze Ty jestes fizycznie lepiej przystosowany do fizycznej pracy. Za to ze nie Ty zachodzisz w ciaze i przez nieodpowiedzialnosc i czyjas niedojrzalosc nie zostajesz sam z dzieckiem bo jakis burak chcial sie wyszalec.
Poplacz sie. Uzalaj sie dalej na soba. Wpadnij w depresje i zostan wrakiem czlowieka. Moze wtedy poczujesz sie lepiej bo serio jestes zajebiscie pokrzywdzony – przez nature, los no i oczywiscie przez kobiety.
Przepraszam dziewczyny za ostre slowa ale najbardziej przepraszam za kolege frustrata i zdyskryminowanego mezczyzne – szaraka – za jego pieprzenie i zachowanie. Dziekuje natomiast za Wasza anielska cierpliwosc.
Jestem facetam ale Ty masz chyba z tym jakies problemy co ?
Pozdrawiam.
Twister.
13 kwietnia 2008 at 08:32Twister zauwazylam, ze Ty zawsze ujmiesz sedno sprawy. Prosto i precyzyjnie. No pięknie! Brava dla kolegi za mądre słowa:)
13 kwietnia 2008 at 19:02[usunięto_link] wrote:
Twister zauwazylam, ze Ty zawsze ujmiesz sedno sprawy. Prosto i precyzyjnie. No pięknie! Brava dla kolegi za mądre słowa:)
popieram!!
14 kwietnia 2008 at 09:34ło dżizas… Twister, wątpię, żeby do kolegi jakiekolwiek logiczne argumenty dotarły… dyskusja ciągnie sie o wiele za długo, bo szarak wszelkie konstruktywne posty pomija traktując ten topic jak swój blog o cierpieniu doczesnym…
ps… szarak… nadal czekam na twą odpowiedź do mojego pytania zadanego wieki temu… no chyba że jako głupia kobieta nie mam co liczyć na twą uwagę… uciskana miernoto…
aaa… odnożnie taplania się w błocie i biegania po polach to osobiżcie lubię, tylko wyłączmy z tego kwestię ginięcia i wojny. no i osobiżcie zamiast klasycznego kałacha wolę replikę czegoż nowszego 😉
14 kwietnia 2008 at 12:17Twister brawa dla Ciebie :ok:
To co napisałeż ujęło 9 stron tego tematu w jedna całożć!14 kwietnia 2008 at 23:18[usunięto_link] wrote:
kobiety “ dobrowolnie nigdy nie wyrzekną się swoich społecznych i socjalnych przywilejów na rzecz równouprawnienia .
Ten post to głos wołającego na puszczy , mężczyźni nie lubią się „chwalić”, że są dyskryminowani .
Polityczna poprawnożć już dawno przyjęła za aksjomat że to „kobiety mają gorzej”.Ten fałszywy wizerunek pogłębiają media i raporty, w których orędownicy feminizmu dążą do potwierdzenia swojej propagandy o martyrologii płci pięknej.
Chętnie by walczyły o renty dlatego, że mają dzieci .Jednoczeżnie wielu ojców dzisiaj rzuciło wyzwanie aktualnemu systemowi polskiego prawa rodziny i polityki rodzinej .
Państwo nie dało im szansy na opiekę lub wspólne wychowanie własnych dzieci mimo to nie dają się zredukować do bycia odwiedzajacym ,do bycia tylko gożciem u własnego dziecka .Przeciwstawili się mżciwej matce przeszkadzajacej ich dostępowi do dzieci .
Stali sie ofiarami niepowodzeń systemu promujacego samotne maciezyństwo .
Krótsze życie mężczyzn to jedynie końcowy rezultat całego systemu upożledzających mężczyzn zachowań i norm społecznych.
Brak szacunku dla życia i zdrowia mężczyzn to niejedyna wyjątkowo perfidna forma , dyskryminacji.Polscy mężczyźni ponad trzy razy czężciej niż kobiety umierają na skutek nieszczężliwych wypadków, stanowią też ponad 90 proc. zmarłych w wypadkach przy pracy.Chorują więcej ,umierają wczeżniej a kobiety są uprzywilejowane.15 kwietnia 2008 at 08:51„i nie damy sobie wmówić, że czarne jest czarne a białe jest białe…”
dżizasss… nastepny…
mój pełnowartożciowy i stuprocentowy mężczyzna wstydzi się teraz że takie łajzy, które jak sądzę także w jego imieniu (i wszystkich facetów) domagają się zauważenia domniemanego problemu niby-męskiej nieporadnożci…
poprostu mi takowych żal…
😆 😆 😆
- AutorOdp.