- AutorOdp.
- 7 grudnia 2013 at 06:32
[usunięto_link] wrote:
fajne ciacha to w hollywood są 😉
to prawda! 😀 😀 🙂
7 grudnia 2013 at 23:09[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
fajne ciacha to w hollywood są 😉
to prawda! 😀 😀 🙂
oj nie tylko, nie tylko! 🙂
osobiżcie jestem za ciachami, takimi z 'niebem w gębie’ 😯
13 grudnia 2013 at 21:12z niebem w gębie również, ale przed żwiętami trzeba troche zacisnąc pasa 😉
15 grudnia 2013 at 00:00[usunięto_link] wrote:
z niebem w gębie również, ale przed żwiętami trzeba troche zacisnąc pasa 😉
no to co masz na żwięta, powabna Karolciu? 😉
ps. masz dzieciaki? śliczna? dobra daj jakiż ppyszny przepis, mmmniam :-
4 marca 2014 at 09:44Hej Kobitki, chcę się z Wami podzielić moim przepisem na sernik, który wyszedł tak żwietnie, że mąż i synek dojadali ostatnie okruszki z talerza:)
Najpierw ciasto kruche
3 szkl. mąki, 3/4 kostki margaryny, 1 szkl. cukru pudru, 4 żółtka, 1 cukier
Zagnieżć ciasto kruche, podzielić na 2 czężci i schłodzić w lodówce.Później masa serowa:
Od 4 do 8 serków naturalnych Bieluch, 1 budyń żmietankowy, 3/4 szkl. cukru, 4 białka z jajek, 1 paczka wiórek kokosowych, bakalie.Serki wymieszać z wiórkami, białka ubić na sztywno z cukrem. Do serków z wiórkami dodać budyń i wymieszać dokładnie, delikatnie dodawać ubite białka i bakalie. 1 czężć ciasta rozwałkować i wyłóżyć na blachę, na nią wyłóżyć masę i na wierzch zetrzeć na tarce jarzynowej pozostałą czężć ciasta. Piec 40 minut.
Uwaga, ciasto znika w 20 minut i ląduje w brzuchu domowych łasuchów:)
P.S. Serki Bieluch będzie można kupić niedługo na promocjach w supermarketach: Carrefour- 5.03-10.03, Tesco- 6.03-12.03, Selgros- 11.03-24.03 (Bieluch lekki)
17 marca 2014 at 18:28Zdrowe ciasteczka będące połączeniem musli, otrąb, ulubionych orzechów i warzyw – to wszystko posłodzone miodem oraz z dodatkiem 1-2 jajek (tak aby masa była 'mokra’). Taką masę wykłada się na formę i piecze 10-15 min
9 lutego 2015 at 14:49Na żwięta znalazłam w sieci nowy przepis na ciasteczka. Od tamtej pory piekę je co tydzień.
Przepis jest na stronie wkuchnizwedlem.pl ( swoją drogą jest tam bardzo wiele fajnych propozycji – przygotowanych przez blogerów).
Składniki to:
2 jajka
125g cukru
250g mąki
5g proszku do pieczenia
200g mielonych migdałów
100g suszonej żurawiny
100g startej czekolady gorzkiej E.Wedel
5g przyprawy korzennej do piernika
Kakao ciemne E.Wedel lub cukier puder do przyozdobienia
Wszystko dodajemy. Delikatnie mieszamy. Trzeba odczekać pól godziny. Potem wszystko do piekarnika na 15 minut.
Można trzymać w szklanym słoju ale u mnie znika to w 2-3 dni.17 lutego 2015 at 12:27Zrobiłam wczoraj najłatwiejsze w żwiecie Brownie <3 uwielbiam to ciasto.
Zrobiłam w małej formie, z połowy ilożci składników – 3 jajka, szklanka mąki, 3/4 szklanki cukru i 3/4 tabliczki gorzkiej, Wedlowskiej czekolady 🙂 Wyszło fantastyczne! 🙂 - AutorOdp.