• Autor
    Odp.
  • Olusia
    Member
    • Tematów: 26
    • Odp.: 385
    • Pasjonat

    [usunięto_link] wrote:

    fajne ciacha to w hollywood są 😉

    to prawda! 😀 😀 🙂

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    [usunięto_link] wrote:

    fajne ciacha to w hollywood są 😉

    to prawda! 😀 😀 🙂

    oj nie tylko, nie tylko! 🙂

    osobiżcie jestem za ciachami, takimi z 'niebem w gębie’ 😯

    Karolcia82
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 156
    • Zapaleniec

    z niebem w gębie również, ale przed żwiętami trzeba troche zacisnąc pasa 😉

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    z niebem w gębie również, ale przed żwiętami trzeba troche zacisnąc pasa 😉

    no to co masz na żwięta, powabna Karolciu? 😉

    ps. masz dzieciaki? śliczna? dobra daj jakiż ppyszny przepis, mmmniam :-

    hanna_f
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 48
    • Stały bywalec

    Hej Kobitki, chcę się z Wami podzielić moim przepisem na sernik, który wyszedł tak żwietnie, że mąż i synek dojadali ostatnie okruszki z talerza:)

    Najpierw ciasto kruche
    3 szkl. mąki, 3/4 kostki margaryny, 1 szkl. cukru pudru, 4 żółtka, 1 cukier
    Zagnieżć ciasto kruche, podzielić na 2 czężci i schłodzić w lodówce.

    Później masa serowa:
    Od 4 do 8 serków naturalnych Bieluch, 1 budyń żmietankowy, 3/4 szkl. cukru, 4 białka z jajek, 1 paczka wiórek kokosowych, bakalie.

    Serki wymieszać z wiórkami, białka ubić na sztywno z cukrem. Do serków z wiórkami dodać budyń i wymieszać dokładnie, delikatnie dodawać ubite białka i bakalie. 1 czężć ciasta rozwałkować i wyłóżyć na blachę, na nią wyłóżyć masę i na wierzch zetrzeć na tarce jarzynowej pozostałą czężć ciasta. Piec 40 minut.

    Uwaga, ciasto znika w 20 minut i ląduje w brzuchu domowych łasuchów:)

    P.S. Serki Bieluch będzie można kupić niedługo na promocjach w supermarketach: Carrefour- 5.03-10.03, Tesco- 6.03-12.03, Selgros- 11.03-24.03 (Bieluch lekki)

    eliza104
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 111
    • Zapaleniec

    Zdrowe ciasteczka będące połączeniem musli, otrąb, ulubionych orzechów i warzyw – to wszystko posłodzone miodem oraz z dodatkiem 1-2 jajek (tak aby masa była 'mokra’). Taką masę wykłada się na formę i piecze 10-15 min

    rossa
    Participant
    • Tematów: 10
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

    Na żwięta znalazłam w sieci nowy przepis na ciasteczka. Od tamtej pory piekę je co tydzień.
    Przepis jest na stronie wkuchnizwedlem.pl ( swoją drogą jest tam bardzo wiele fajnych propozycji – przygotowanych przez blogerów).
    Składniki to:
    2 jajka
    125g cukru
    250g mąki
    5g proszku do pieczenia
    200g mielonych migdałów
    100g suszonej żurawiny
    100g startej czekolady gorzkiej E.Wedel
    5g przyprawy korzennej do piernika
    Kakao ciemne E.Wedel lub cukier puder do przyozdobienia
    Wszystko dodajemy. Delikatnie mieszamy. Trzeba odczekać pól godziny. Potem wszystko do piekarnika na 15 minut.
    Można trzymać w szklanym słoju ale u mnie znika to w 2-3 dni.

    dilmah
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 83
    • Stały bywalec

    Zrobiłam wczoraj najłatwiejsze w żwiecie Brownie <3 uwielbiam to ciasto.
    Zrobiłam w małej formie, z połowy ilożci składników – 3 jajka, szklanka mąki, 3/4 szklanki cukru i 3/4 tabliczki gorzkiej, Wedlowskiej czekolady 🙂 Wyszło fantastyczne! 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Fajne ciacha – nasze przepisy"

Przewiń na górę