• Autor
    Odp.
  • czesiulka
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 68
    • Sta艂y bywalec

niewydaje zbyt duzo na kosmetyki, wlasnie wrecz odwrotnie kupuje te z sredniej lub nizszej p贸艂ki , sa wystarczalne, i skuteczne, owszem czasem raz na kilka miesiecy ide i kupuje cos ekstra,wyzsza cena lepszy efekt?

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

ja nie sadze, zebym wydawala jakos specjalnie duzo w normalnych okolicznosciach:)))

czasem mam jakies zrywy…np. jak ten dzisiejszy „od dzis bede malowac paznokcie” i tak 120 zeta poszlo na artykuly do malowania i pielegnacji paznokci, bo poklikalam sobie na allegro.

ale zwykle nie przesadzam. wiecej wydaje zdecydowanie na ciuchy niz na kosmetyki.

pielegnacja oczywiscie apteczna, podstawowe srodki higieniczne zwykle z promocji 馃槅 , kosmetyki kolorowe wg potrzeb-czasem z ochoty, czasem z potrzeby. raz na dwa miesiace fryzjer, ale poniewaz nie farbuje wlosow, to nie place jakos szczegolnie duzo-ok 100 zlotych za wizyte.

i tyle.

nie kupuje na zapas, nie smaruje sie nie wiadomo czym-wiem co mi sluzy i czego potrzebuje i tego sie trzymam.

VanilliaSky
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja na same kosmetyki wydaje miesi臋cznie od 50 – 100 z艂otych. Nie licz臋 tu wizyt u kosmetyczki czy kupowania perfum.

buli
    Member
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

Ja niestety widz臋, 偶e z wiekiem wydaj臋 coraz wi臋cej… Ale staram si臋 ogranicza膰 wydatki 馃槈

MultiPerfumeria
    Member
    • Temat贸w: 7
    • Odp.: 84
    • Sta艂y bywalec

Ja zawsze staram si臋 kupowac te kosmetyki kt贸re sa mi niezb臋dne,cz臋sto taniej wynosz膮 mnie zakupy w sklepach internetowych. Nie liczac perfum to miesiecznie potrafie wydac 50-80z艂.

szafana5
    Member
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja wydaj臋 oko艂o 50 z艂 poniewa偶 jestem na etapie karmienia piersi膮 i uwa偶am 偶e w tym czasie lepiej nie przesadza膰 z kosmetykami, w ko艅cu nie wiadomo co wch艂onie si臋 w mleko. Jednak wcze偶niej moje wydatki si臋ga艂y granicy 150 z艂 m-cznie.

Zapraszam do mojego sklepu [usuni臋to_link]
    Prowadz臋 ma艂y sklepik, ale z oryginalnymi ubraniami, wisiorkami, kolczykami itp. Staram si臋 wyszukiwa膰 dobrych producent贸w, 偶eby produkty by艂y dobrej jako偶ci, ale te偶 w dobrej cenie. Prosz臋 o zaufanie a w zamian oferuj臋 satysfakcj臋. Edyta Szajder

dotusia
    Member
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

Jedno jest pewne. Na urod臋 nigdy ma艂o. Z mojego do偶wiadczenia wiem i偶 lepiej wyda膰 wi臋cej bo to si臋 zwraca. Kupuj膮c perfumy, kupuj臋 orygina艂y, bo wystarczy psikn膮c si臋 nimi raz rano i pachn臋 ca艂y dzie艅. Z flakoniku z podr贸bk膮 musia艂am korzysta膰 o wiele, wiele wi臋cej razy i bardzo szybko si臋 ko艅czy艂y. A poza tym ta wo艅 alkoholu wychodz膮ca z nich. Brrr.

[usuni臋to_link]

Agnyecha
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 75
    • Sta艂y bywalec

Co miesi膮c oko艂o 200 z艂 馃檨

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Bez brawury.
    Nie lubie wiele wydawac na kosmetyki.Z reszta zazwyczaj starczaja mi na d艂u偶ej niz miesi膮c. Nie znosze mie膰 p贸艂ek zastawionych milionami r贸znych specyfik贸w,z kt贸rych u偶ywam tylko trzech,a reszta traci termin wazno偶ci 馃槅
    Poza tym,no c贸偶… nie potrzebuj臋 tysi膮ca kremik贸w na ro偶ne przypadlo偶ci.Nie szpachluje twarzy ton膮 kosmetyk贸w… lubi臋 by膰 naturalnie 艂adna 馃檪

bella123
    Member
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 49
    • Sta艂y bywalec

Je偶eli chodzi o balsamy np. to nie za du偶o – przeci臋tnie ko艂o 30/40 z艂 bo jeden balsam mi na miesi膮c wystarcza. Gorzej jest z make up’em bo jak mi np. fluidu zabraknie (tak niestety si臋 sta艂o w tym miesi膮cu to musz臋 ok 250 z艂 wyda膰) ale to tez si臋 rozk艂ada przynajmniej na 4 miesi膮ce wi臋c nie jest 藕le, dodatkowo od czasu do czasu korzystam z jakiego偶 zabiegu typu masa偶 i taki np. czekolad膮 w Primavera SPA&Wellness to koszt od 60 PLN do 100PLN w zale偶no偶ci od d艂ugo偶ci, ale to oczywi偶cie raz na jaki偶 czas. Podsumowuj膮c nie jest wcale tak, 藕le jak sama my偶la艂am + jakie偶 peelingi ale to tez jeden na miesi膮c i kosmetyki typu perfumy itp…..to tez rzadko. Jak by to podsumowa膰 to zdecydowanie mniej ni偶 100z艂 na miesi膮c….aha + si艂ownia czyli jednak wi臋cej ni偶 100z艂 馃檪

kosmo79
    Member
    • Temat贸w: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Ja mysle ze teraz wydajemy znacznie wi臋cej niz kiedy偶.teraz swoj膮 偶wietno偶膰 maja gabinety medycyny estetycznej-i to strasznie nas jednak kusi.
    Dlatego ze cz臋sto jak tak przeliczymy na kosmetyki wydajemy tyle samo jak za jeden zabieg w takim w艂asnie gabinecie.

mrowka
    Member
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 736
    • Zas艂u偶ony

oko艂o 100 z艂otych, ale s膮 miesi膮ce 偶e wi臋cej wtedy idzie, to zale偶y jak szybko ko艅cz膮 mi si臋 komsetyki

jagoda4
    Member
    • Temat贸w: 21
    • Odp.: 863
    • Zas艂u偶ony

Nie wiem ale w lecie wydaj臋 wi臋cej na kosmetyki,mo偶e utworzy膰 jaki偶 nowy temat zamiennik贸w tanszych?

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

ja tam nie jestem zwolennikiem tanszych.

mrowka
    Member
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 736
    • Zas艂u偶ony

nie zawsze dro偶sze znaczy lepsze, czasami ta艅sze maj膮 najmniej chemii

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " ile wydajemy na urode"

Przewi艅 na g贸r臋