• Autor
    Odp.
  • lenka84
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 7
    • Początkujący

karolcia82 Ćwiczenia w ewą Chodakowska super sprawa, moja znajoma pięknie schudła i wyrzeźbiła ciało. Mi niestety brak samozaparcia i poćwiczę dwa dni i zapominam :((

beatkaczy
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

polecam karmienie piersią, chudnie się po nim baaardzo szybko 🙂

fasolka
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

ja mialam ten problem iiii… codzienne bieganie i porcja cwiczen na brzuch, do tego duuuuzo wody, ryb – przede wszystkim sushi – jak nie dam rady czasowo, to zamawiam z orient corner albo kupuje w supermarkecie – o ile wyglada na swieze), no i ciemne pieczywo, czasem jakis owoc – zamiast kawy od rana jem jablko, w ciagu dnia przegryzam marchewke i faszeruje sie sushi, ew. jakas kanapka z ciemnym pieczywem. nic skomplikowanego – moim zdaniem to tylko i wylacznie kwestia motywacji i checi 😉

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

karolcia82 Ćwiczenia w ewą Chodakowska super sprawa, moja znajoma pięknie schudła i wyrzeźbiła ciało. Mi niestety brak samozaparcia i poćwiczę dwa dni i zapominam :((

Też tak miałam, ale teraz się zawzięłam i ćwiczę 🙂

blowup
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Trzeba wprowadzić do trybu życia kilka zmian.
    Najlepiej zacząć od zadbania o odpowiednią dietę. Wystarczą systematyczne drobne zmiany – coraz więcej warzyw, pełnoziarniste pieczywo, ryż i makaron zamiast białych, przynajmniej półtora litra wody dziennie, ograniczenie złych tłuszczów i prostych węglowodanów.
    Oprócz tego włączmy aktywnożć fizyczną. Można zacząć od spacerów, prostych ćwiczeń na brzuch i kręgosłup. Stopniowo będziesz mogła i chciała robić coraz więcej.
    Można dodatkowo wspomóc się jakimż suplementem. Ja ostatnio postanowiłam postawić na zieloną kawę, a konkretniej na Be Slim Zielona Kawa. Zawarty w niej kwas chlorogenowy korzystnie wpływa na procesy metaboliczne, a preparat zawiera dodatkowo kilka innych pomocnych składników. W dodatku cena jest bardzo zachęcająca – zależnie od apteki, 20 kilka złotych za miesięczną dawkę.

julia2007
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

wlasnie niedlugo mnie czeka odchodzanie po ciazy:) juz nie moge sie doczekac, jak bede mogla chodzic na swoj ulubiony fitnes kolo domu, gdzie daja niezly wycisk. A dieta – przy karmieniu piersia i tak trzeba przestrzegac dosc rygorystyczna diete, wiec tak czy siak bede musiala jej przestrzegac;)

rupka
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Mnie poza ćwiczeniami bardzo pomógł suplement figura extraslim, który pomaga spalać tkankę tłuszczową. Bo jak tylko ćwiczyłam, to efekty były takie sobie i traciłam motywację. Ale odkąd biorę ten suplement, to widzę efekty.

lubieherbate
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

moje ciało po ciąży było dla mnie wielkim utrapienie. Przed zajżciem w ciążę miałam zgrabną sylwetkę jednak podczas ciąży pużciły mi hamulce i jadłam wszytko na co miałam ochotę w efekcie czego przytyłam 22 kg. Na początku nie mogłam na siebie patrzyć, zwisający brzuch, piersi już nie te… Po ok 6 tygodniach od porodu zaczęłam delikatnie ćwiczyć i dobrze się odżywiać. W tym czasie też chodziłam w bieliźnie korygującej baby ono, która też miała wpływ na moje samopoczucie.Teraz już czuje się dobrze 🙂 Polecam basen razem z bobaskiem.

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

Bardzo dobrym rozwiązaniem jest rozsądne odżywianie, czyli regularne posiłki, dużo warzyw, owoców i dużo wody, nie zapominajmy oczywiżcie o ruchu. Jednak nie oszukujmy się nie wszystkim pomoże ruch i zmiana nawyków żywieniowych, ja za namową mojej przyjaciółki wykupiłam sobie spotkania z dietetykiem w lux medzie, zapłaciłam 195 zł i w tej cenie miałam dwa spotkania, najpierw wywiad, a potem przy drugim spotkaniu zostaje opracowana indywidualna dieta. Moja przyjaciółka po ułożeniu diety przez dietetyk schudła 5 kg w miesiać jest już po 2 miesiacu i już ma 8 kg w doł 🙂 odchudza się zdrowo i mardze dzięi temu uniknie efektu jojo, u mnie tę zjuż widac pierwsze efekty,a le czekam na bardziej spektakularne efekty, jak je osiągnę to się pochwalę na forum 🙂

AlicjaPP
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Tylko nogi się wyszczupliły? A co z resztą ciała 😀 ? Jednak fakt faktem, że bez aktywnożci to ciężko myżleć o zrzuceniu kilogramów.

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Najlepszym sposobem na schudnięcie jest zdrowa dieta i aktywnożć fizyczna. Można się wesprzeć też specjalnymi zabiegami na przykład z udziałem urządzeń Endermolab lub Maximus, szczególnie tam gdzie pojawia się problem cellulitu.

bbeataa
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

to jets chyba najcięższy orzech do zgryzienia. Moja siostra przeszła nie na diete ale zdrowy tryb życia, sama jakos tak schudła bez większego wysiłku. Może też ja ją troche zmotywowałam bo kupiłam jej sprzęt do jogi na JogaStyl.pl bo wiedziałam, że kiedyż wspominała mi o jodze.

marita
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

ja miałam tak, że dieta bez mleka, jajek i nabiału załatwiła sprawę – po 3 miesiącach moje 16 kilo które złapałam – nikło w niebycie

anka89
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Odchudzanie nie jest prostą sprawą , ważne, żeby znaleźć sobie dobrą motywację. Jak na przykład wyjście bez skrępowania na basen lub plażę. Polecam ogólną zmianę stylu życia – więcej aktywności – spacery, rower, siłownia. Co do diety, najlepiej unikać fast foodów, słonych przekąsek i innego śmiecio jedzenia. Zobaczysz szybko efekty trzymając się produktów zdrowszych i zbilansowanej diety.Warto także zastanowić się nad sumplementacją czy środkami przyspieszającymi redukcję wagi. Z mojej strony mogę polecić Biphasic Slim który zwiększa tempo przemiany materii, powoduje ubytek masy ciała, zmniejsza ilość przyswajanych kalorii oraz odczuwalnie ogranicza uczucie głodu. Jeśli masz jakiekolwiek pytania czy chciałabyś dowiedzieć się czegoś więcej to skontaktuj sie z Gosią, ja od niej zamawiałam i jest wszystko w jak najlepszym porządku, kom 733 405 371. Trzymam za Ciebie kciuki, najważniejsze to się nie poddawać.

Maggus
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Jak już nie karmicie piersią to warto się p****śc na kriolipolizę 🙂 działa podobnie jak liposukcja ale to bezpieczny zabieg, mało inwazyjny a efekty są super. Ja robiłam w Klinice Estetica we Wrocku. Naprawdę kawał dobrej roboty panie zrobiły ze mną 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak schudnąc po ciąży?"

Przewiń na górę