• Autor
    Odp.
  • jullka-16
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 17
    • Bywalec

ja maluję tylko czarną kredką i tuszem, wiecej nie potrzebuje 😉

madzia88
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 20
    • Bywalec

na codzien maluje sie leciutko jakis jasny cien do powiek tusz do rzes podklad blyszczyk a na wieczor impreze to bardziej mocniej 😀

KiciKoci
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

czarna kredka i tusz do rzes … 🙂

Angies
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Ja też maluje rzęsy czarnym tuszem podkreżlam górną powiekę kreską czarną… nie mocno ale też nie tak, żeby nie było widać, bo po co by mi też ta robota była… lubię bardzo wydłużone rzęsy…
    używam różu na policzka… albo pudru brązującego.. 🙂 tak delikatnie…

Angies
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Dodam jeszcze błyszczyk i mam gotowy makijaż… jak ulał nawet na imprezkę dobry na powiekę dodasz tylko trochę brokatu i masz giciolek… 🙂

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

w zimie podkład, puder, cienie do powiek (kolory ziemi od kremowego do gorzkiej czekolady w zależnożci od stroju i nastroju, czasem jeden „płasko” czasem cieniowanie dwoma lub trzema na raz), tusz do rzęs, pomadka ochronna.

w lecie na pyszczek starczy dobry krem zamiast pudrów i podkładów, no a oczy i usta standardowo.

Ola_La_A
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 23
    • Bywalec

ja nie umiem się nie malować, ;p
    Sprawia mi to ogromną przyjemnożc i uwielbiam to 😛
    Mój makijaż?Podkład ( wiosną i latem zamiast niego uzywam kremu nawilżającego z lekkin podkładem Nivea Visage Young) do tego beżowy cień do powiek,czasami czarne kreski,tusz do rzęs i troszke brązowego różu :]

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

Jak można się nie malować ????
    Oczywiżcie powyzsze stwierdzenie nie jest kierowane do kobiet, które mają ciemną opawę oczu, ładną cerę. Ale sądzę, że to zdecydowana mniejszożć 🙂
    Druga rzecz jaka czytam na tym forum – pogląd, ze kosmetyki do makijażu niszczą skórę – co to za bzdury !!!!!
    Od kiedy tusz do rzes powoduje, że rzęsy stają się cieńsze ???
    Wszystko to wynika ze złego dobrania kosmetykłow kolorowych i złego demakijażu.
    pierwszy krok to nawilżanie skóry – kłania sie dobry krem na dzień.
    Ja Uzywam : podkład + puder prasowany max factor creme puff, cienie astro beżowy i brązowy (od czasu do czasu tez trio Loreala), tusz brązowy (jestem blondynką o jasnej karnacji) max factor strech (rzęsy wyglądają naturalnie a nie dramatycznie jak na mega wielką imprezę). Tu jedna uwaga – podziwiam kobiety które przy włosach jasny blond i jasnej cerze używaja czarnych tuszy do rzęs – moim zdaniem wyglądają mega nienaturalnie i po prostu sztucznie. Po to jest wiele kolorów tuszy, aby dobrac idealnie pod karnację i oprawe oczu.
    na usta – błyszczyk lub balsam do ust.
    poranny makijaż zajmuje mi max 10 min a wieczorowy… 15min 🙂
    Kreski na powiekach rezerwuję tylko na imprezy czy specjalne okazje – przecież kobieta nie może wyglądać tak samo w pracy czy na wielkie wyjżcie 🙂
    Paps:)

cytrynka22
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Ja spędzam w łazience 15 minut:
    1. Mycie się
    2.Czesanie
    3. Nakładanie kremu na twarz, podkreżlanie rzęs no i mużnięcie ust błyszczykiem.

krlnk
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

ja oczy na ciemnoo 🙂 uwielbiam jak są mocno podkrężlone :))
    jako fluidu używam kremu nawilżającego+ lekki podkład – Nivea Visage Young 😛 , delikatnie puder na strategiczne miejsca 😛 róż, no i oczka 😛 szaleje pędzelkiem po palecie w zaleznożci od zadowolenia z efektu ;))
    w kolorkach z reguły takich jak czarny, odcienie brązu, złotego ( zawsze coż mieszanego nie lubie jednokolorowego ;P staram sie cieniować róznymi kolorkami) no i mocno wytuszowane rzęsy 🙂 a i obowiązkowo błyszczyk 🙂 jakiż jasny brzoskwiniowe kolorki, lekkie róze coż takiego 😉

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

jak chcesz wiedziec Johani to tusz do rzęs nisczy rzesy, kiedys mialam strasznie dlugie i czarne zacełam malowac je tuszem czarnym i teraz sa krotsze i jasniejsze i nie opowiadaj mi takich bzdur ja wiem swoje

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

trzeba było kupić dobry tusz. mrówka: kosmetyki, niekoniecznie zabójczo drogie, nawet te ze żredniej półki-nie szkodzą. chyba że się ich nieumiejętnie używa. to nie jest kwestia „ja wiem swoje”. to tak jakbyż sobie ubzdurała, że trawa jest pomarańczowa i już, bo wiesz swoje”. czasem to co nam się wydaje nie jest prawdą, bo są jeszcze autorytety w pewnych dziedzinach, które swoje zdanie potrafią poprzeć namacalnymi dowodami, czy badaniami naukowymi-a nie tylko dziecinnym „ja wiem swoje i już!”.

mrowka
    Member
    • Zasłużony

uzywam dobrego tuszu bo rimmela, i po prostu mam dowody ze tusz niszczy rzesy staja sie one bardziej slabe i staja sie jasniejsze tak aprawda po prostu, wszytsko ma swoje zle strony

Malinka
    Member
    • Tematów: 31
    • Odp.: 527
    • Zasłużony

Ja tez jako podklad uzywam Nivea Visage Young, jest poprostu idealny 🙂 wlasnie koncze 4 opakowanie i mam zamiar znow kupic 🙂 Kiedys, jeszcze zanim wyszly te visage young to byly podobne podklady z Nivea tylko kosztowaly ok 35 zl, teraz te ok 15 zl 🙂

A oczka maluje na ciemno, ostatnio w ten sposob:

mrowka
    Member
    • Zasłużony

a co to jest ten podklad nivea yuong on ma wiele kolorów czy jeden i on sie dopasowywuje? powiedzcie mi bo nigdy go nie stosowałam a moze w lecie bym zaczeła?:D

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jak sie malujecie na codzień"

Przewiń na górę