• Autor
    Odp.
  • Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

ja nie mam dużych oczekiwań.. lepsze drogi, normalna służba zdrowia.. a nie że do specjalisty trzeba czekać ok 3 miesięcy..

bo może nie mam racji że póki co każda partia TYLKO obiecywała… i ŻADNA nic nie zrobiła..

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

ja sprecyzuje:

z najbardziej przyziemnych spraw:

– chce wyjsc na ulice (szczegolnie po 22) i nie byc zaczepianym przez panow w niebieskich mundurach bo „podejrzanie wygladam”
    – wycofanie sadow 24-godzinnych
    – zeby pedofile, gwalciciele,mordercy i inne mendy byly skutecznie karane a nie zeby minister sprawiedliwosci chwalil sie poprawa bezpieczenstwa bo do wiezienia ida dzieciaki za udzial w bojce, posiadanie trawki czy inne pierdoly ktore nic nie znacza
    – chce aby Polska nie byla panstwem wyznaniowym czyli: zlikwidowanie przywilejow kosciola na ktore nie zasluguje (niby z jakiej racji kosciol jest finansowany przez panstwo?? czemu dostaje ziemie od panstwa za nic?? czemu jesli juz wykupuje ziemie robi to za grosze?? itd.), poza tym (i tutaj rowniez uwaga do PO) z jakiej racji wladza pyta sie kosciola co ma robic np. w sprawie invitro?? kosciol jest od poglebiania wiary wsrod wiernych a nie mieszania sie do wladzy. Poza tym kosciol katolicki ma miejsce w ramowce telewizji publicznej a kosciol prawoslawny (wielu ludzi na scianie wschodniej nalezy do niego) nie ma – jawna dyskryminacja religii.
    – chce aby kazdy polak byl rowny czyli brak dyskryminacji gejow i lesbijek (chociaz wcale nie cieszy mnie ich widok na ulicach ale toleruje ich ;p)

jesli chodzi o gospodarke to akurat popieram PO
    – podatek liniowy to dobra sprawa bo motywuje przedsiebiorcow do lepszej pracy poza tym z jakiej racji jesli komus sie uda i zarabia wiecej hajsu to musi utrzymywac tych nieudacznikow ktorym sie nie udaje – to zupelnie wbrew sprawiedliwosci spolecznej (nie myslcie ze plywam w hajsie i narzekam bo tak nie jest – z hajsem krucho ;p)

jesli chodzi o polityke miedzynarodowa
    – chce zeby prezydent umial sie wypowiadac
    – chce zeby reprezentanci wladz nie robili z Polski za granica posmiewiska i Ciemnogrodu

jak mi sie cos przypomni to moze dopisze – narazie tyle pamietam ;p

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

No nie mow, chcac nie chcasz PiS troche zdzialal. Nie bylo tak pieknie, jak milo byc, ale ważne, ze chociaz komuna sie wyplenila..
    Lustracja, CBA- to tez dzialania, ktorych wczesniej bylo malo. Stad propaganda przeciw PiS- ciekawe kto glupie reklamy robil, kto placil za nie i jaki mial w tym interes. Juz ten fakt daje duzo do myslenia.

Co do sluzby zdrowia, gdyby byla prywatyzacja, nikt by nie czekal. tylko mi nie piszcie, ze lekarz ZA DARMO sie nalezy, bo to za zadne darmo a za podatki placone co miesiąc…

Co do kosciola- kosciol to instytucja. A wiec ma prawo wtarac sie w polityke, tak jak to robią np szkoly (organizujac szkole NIBY wybory) czy nauczyciele domagajacy sie podwyzek i publicznie osmieszajcy rzad.

Myszka19
    Member
    • Ekspert

ja tam nie wiem żeby PiS dużo dobrego zrobił.. Nie bronie też PO.. ale ostatnio wypowiedz jednego z panów posłów PiS mnie rozwaliła.. myżlałam że pęknę ze żmiechu.. wtedy co w Szczecinie nie było tego prądu.. bo żnieg czy coż tam.. to wiecie co ten pan powiedział? Ze to wina DONALDA TUSKA! hahaha to co on spowodował że spadł ten żnieg?

a i dodam jeszcze jedno.. jeżli polityka to nie kożciół.. a PiS co robi? we wszystkim słucha sie OJCA DYREKTORA.. hahaha…

Assha
    Member
    • Maniak

oni wszyscy jada jednen na drugiego, a potem spotykaja sie wspolnie na kolacje. reklame sobie robią i tyle.
    Tusk i Kaczynski to dobrzy koledzy, wbrew pozorom.

Myszka19
    Member
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

Co do kosciola- kosciol to instytucja. A wiec ma prawo wtarac sie w polityke, tak jak to robią np szkoly (organizujac szkole NIBY wybory) czy nauczyciele domagajacy sie podwyzek i publicznie osmieszajcy rzad.

a czy Ty wiesz jak mało zarabia nauczyciel? mając bardzo niewdzięczną prace z takimi dziećmi.. które nie są dziećmi w tych czasach tylko bachorami..

miszczu
    Member
    • Maniak

w d**** mam lustracje i cba ;p nic mi to nie daje – niech zajma sie robieniem czegos co da mi hajs w kieszeni
    a co do nagonki na partie: Lewica caly czas jest cisnieta bo to niby komuchy ale powiedzmy sobie szczerze – kto z dzisiejszych poslow lewicy byl w PZPR?? (az tak dobrze nie obserwuje sceny wiec jesli sie myle to mnie poprawcie ;p)

Assha
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

a czy Ty wiesz jak mało zarabia nauczyciel? mając bardzo niewdzięczną prace z takimi dziećmi.. które nie są dziećmi w tych czasach tylko bachorami..

a powiedz mi w jakiej pracy pracownik ma soboty i niedziele wolne, 2 miesiace wakacji, wszytskie swieta wolne, 2 tyg ferii i pracuje po 4 godziny dziennie. bez sensu takie gadanie- sami wiedzieli jak ich praca i zarobki beda wygladaly

pokahontaz2
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 193
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

dlatego pytam o wasze zachcianki

krytykowac umie kazdy, ale sprecyzowac sie, juz trudniej jest..

Ja nie mam wiekszych oczekiwan. Na razie naprawdę nie mam zadnych potzreb zwiazanych z panstwem. Tylko jak slysze o tym PiS-ie, Rydzyku itp. to nerwy mnie biora:[

Assha
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Tylko jak slysze o tym PiS-ie, Rydzyku itp. to nerwy mnie biora:[

ha.
    propaganda przeciw PiS prowadzona przez Wyborczą i Michnika wspaniałego :/ oraz TVN widać odnosi pozytywne skutki.

Droga kolezanko, czemu nerwy Cie biorą? Chetnie poslucham twojej opinii.
    Z tego co zauwazylam mlodzi ludzie operuja terminami „PiS ssie” z wlasciwie nie wiedzą dlaczego..

slucham.

miszczu
    Member
    • Maniak

to akurat prawda – wielu jezdzi po PISie z zasady „bo tak” – glupia sprawa ale ja tam nic do tego nie mam bo maja racje – PIS ssie – a ze nie wiedza czemu to trudno ;p – wazne ze Ja wiem :d

pokahontaz2
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 193
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Tylko jak slysze o tym PiS-ie, Rydzyku itp. to nerwy mnie biora:[

ha.
    propaganda przeciw PiS prowadzona przez Wyborczą i Michnika wspaniałego :/ oraz TVN widać odnosi pozytywne skutki.

Droga kolezanko, czemu nerwy Cie biorą? Chetnie poslucham twojej opinii.
    Z tego co zauwazylam mlodzi ludzie operuja terminami „PiS ssie” z wlasciwie nie wiedzą dlaczego..

slucham.

To nowego co wymysla Rydzyk, cale radio maryja ktore uwazam za mafie np. ALe wystarczy ze zobacze jednego z Kaczynskich w tv to mi sie smiac chce. Jak tacy ludzie moga prezentowac nasz narod ( w ogole jakikolwiek). PiS ssie- nie uzywam takiego terminu, przyznam, ze nawet nie slyszalam. A co do TVN nie ogladam. Wyborczej- nie czytam.

Assha
    Member
    • Maniak

więc co oglądasz i co czytasz? skad pozyskujesz informacje o Radiu Maryja czy PiSie?
    nie wiem jak mozna wypowiadac sie na temat Radia M. jesli sie go nie slucha! jak mozna krytykowac cos, bo „wszyscy krytykuja”? bo jest modnie? trendy?
    dlaczego wiec uwazasz Radio M. za mafie?

ja sie nie wypowiadam, bo tego Radia nie slucham, wiec jest mi obojętne. A do tego co mowia ludzie bardzo sie dystansuje..

Myszka19
    Member
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

a powiedz mi w jakiej pracy pracownik ma soboty i niedziele wolne, 2 miesiace wakacji, wszytskie swieta wolne, 2 tyg ferii i pracuje po 4 godziny dziennie. bez sensu takie gadanie- sami wiedzieli jak ich praca i zarobki beda wygladaly

4godziny dziennie? no to dużo wiesz… gratulacje.. nie mam o czym z Tobą rozmawiać jeżli masz takie rozumowanie..

Assha
    Member
    • Maniak

tu nie ma nic do rozumowania- plan godzin i zajec w szkole NAUCZYCIELI zawsze byl wywieszany i nie bylo to tajemnica, ze nauczyciel biologii czy chemii w takiej szkole wiecej niz 5, 6 lekcji dziennie nie mial. Zreszta pedagoga mam w rodzinie i widze, ze tych godzin pracy za wiele nie ma..
    Owszem, w domu trzeba sie przygotowac, alechyba- jak to kazdy

I nie fair byloby aby nauczyciel zarabial tyle co pracownik fizyczny pracujacy pon-sob 6-17 czy lekarz, ktory 3/4 zycia w szpitalu siedzi, dyzrury i wszystko. A nauczyciel wakacje, ferie, dni wolne, swieta, dwa dni weekendu- no bez przesady..

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jaka Partia ?"

Przewiń na górę