- AutorOdp.
- 6 września 2012 at 12:18
No włażnie to samo chciałam napisać, po prstu na sraczkę najlepszy węgiel
W przypadku biegunek uporczywych, krwistych itd niestety lekarz20 kwietnia 2013 at 13:07jeżli to biegunka typowo bakteryjna to my używamy acidolacu, dobre dla dzieci a i dorosłym pomoże, z domowych sposobów to lekka dieta, unikanie mlecznych przetworów, kisiel z jagód
21 kwietnia 2013 at 19:45U nas na biegunki probiotyki to podstawa, jagody podaje dzieciom, zawsze mam je w zamrażarce. Dieta i dużo płynów.
13 maja 2013 at 13:49ja włażnie muszę sobie w lecie zrobić zapas jagód, bo się przydają szczególnie przy małym dziecku
13 maja 2013 at 18:56Słyszałam, że nie można podawać węgla przy biegunkach wirusowych, bo ten wirus musi być wydalony z organizmu, także probiotyki to podstawa.
20 maja 2013 at 10:21Smecta plus bardzo gorzka czekolada. Taka powyżej 70%. Należy pamiętać o tym, by dużo pić. Przyda się również preparat, który odbuduje florę bakteryjną jelita cienkiego.
31 maja 2013 at 16:08probiotyk warto wziąć, ma szczepy dobrych bakterii, które szybko regulują pracę żołądka
5 czerwca 2013 at 10:13Probiotyki to podstawa przy biegunce, dobrze jest też brać je tak do dwóch tygodni po skończonej biegunce, włażnie w celu odbudowy flory bakteryjnej.Dorze jest też wybrać synbiotyki, które dłużej pozostają w układzie pokarmowym.
9 czerwca 2013 at 11:06Przewlekłej biegunki nie załatwia się droaźnie. Natomiast na okresową gorzka czekolada, wygazowana pesi,albo „węgiel” dobrze się sprawdza.
10 czerwca 2013 at 20:34węgiel w tabletkach!
11 czerwca 2013 at 18:24[usunięto_link] wrote:
Przewlekłej biegunki nie załatwia się droaźnie. Natomiast na okresową gorzka czekolada, wygazowana pesi,albo „węgiel” dobrze się sprawdza.
Ja słyszałam o coca-coli (tylko oryginalnej!) wygazowanej. Piłam jak miałam grypę jelitową i przeszło dożć szybko, więc sprawdza się. Szczególnie też polecam dla takich szkrabów w wieku podstawówki, które wyjątkowo źle reagują na leki. Taką colę przecież chętniej wypiją. Nie mówię, że od razy całą butelkę, ale szklankę owszem. Po łyżeczce. 🙂
11 czerwca 2013 at 19:28dla dorosłego to może się i cola sprawdzi ale nie dla niemowlęcia, na pewno probiotyk czy synbiotyk nie zaszkodzi podać takiemu dziecku, jak jest większe to z colą można spróbować tylko trzeba pamiętać że zawiera kofeinę niezbyt wskazaną dla dzieci
12 czerwca 2013 at 14:55Jakoż nie chce mi się wierzyć w cuda pepsi 😉 Ja z kolei słyszałam, że przy biegunce wirusowej nie wolno brać węgla i nic na powstrzymanie, ponieważ wirus musi być wydalony z organizmu.
6 października 2013 at 10:04No dobrze rynek chyba jednak nie jest przesycony takimi mydłami antybakteryjnymi. Gdzie ich szukać ?
7 października 2013 at 09:23W aptekach, drogeriach, marketach, moim zdaniem nie ma problemów z dostępnożcią…
- AutorOdp.