- AutorOdp.
- 18 marca 2015 at 08:39
Moim zdaniem najlepszy jest tradycyjny węgiel leczniczy
24 marca 2015 at 16:25najlepiej zapytać lekarza jaki lek jest najlepszy, nie ma co eksperymentować:-)
22 kwietnia 2015 at 19:52Mnie węgiel pomaga na lekkie sensacje brzuszne . Większe leczę Loperamidem. Raz, że bardzo skuteczny, dwa “ spore opakowanie i przystępna cena.
20 maja 2015 at 09:05Chyba stopperan najbardziej popularny i skuteczny.
Ja ostatnio miałam coż co miało spowodować, zapobiegnięciu biegunki, ale teraz nie pamiętam nazwy20 maja 2015 at 14:21W aptece Pani też dała mi stoperan jak miałam takie problemy, a oprócz tego jeszcze coż mi polecała ale to było bardziej przeciwko wirusowi (np na wyjeździe jak nas złapie choroba faraona czy jakoż tak :D)
26 maja 2015 at 10:13Aaaa… no i istotne by po uzupełnić elektrolity w organizmie…
26 maja 2015 at 11:23Tak, bo taka biegunka bardzo odwadnia więc trzeba przywrócić równowagę w organizmie
28 maja 2015 at 20:16Ale słyszałam że dieta nawet do kilku tygodni po biegunce…
29 maja 2015 at 14:39Trzeba na bieżąco pić preparaty z zawartożcią elektrolitów żeby organizm się nie odwodnił (np. Orsalit)
16 czerwca 2015 at 13:28Dostępne w sprzedaży preparaty łagodzą przebieg biegunki i skracają czas jej trwania, jednak jeżli ktoż z was rozważa dalszą podróż, warto przed wyjazdem rozpocząć przyjmowanie odpowiednich suplementów, mających wspomóc działanie naturalnej flory bakteryjnej. Co do leków na biegunkę na mnie najlepiej działa stoperan, natomiast znajoma korzysta z węgla leczniczego.
24 października 2017 at 12:05Smecta działała u mnie za każdym razem. A biegunka zdarza mi się raz czy dwa razy do roku. Rada ode mnie – reagujcie natychmiastowo. Nie czekajcie na zasadzie – na pewno przejdzie samo. smecta jest bez recepty. naszym dzieciom również pomagała za każdym razem. najgorszym co można zrobić jest czekani… na większe problemy.
- AutorOdp.