• Autor
    Odp.
  • kala48
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Moim zdaniem najlepszy jest tradycyjny węgiel leczniczy

linda28
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

najlepiej zapytać lekarza jaki lek jest najlepszy, nie ma co eksperymentować:-)

radka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Mnie węgiel pomaga na lekkie sensacje brzuszne . Większe leczę Loperamidem. Raz, że bardzo skuteczny, dwa “ spore opakowanie i przystępna cena.

reddragon
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

Chyba stopperan najbardziej popularny i skuteczny.
    Ja ostatnio miałam coż co miało spowodować, zapobiegnięciu biegunki, ale teraz nie pamiętam nazwy

korneliabaryza
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

W aptece Pani też dała mi stoperan jak miałam takie problemy, a oprócz tego jeszcze coż mi polecała ale to było bardziej przeciwko wirusowi (np na wyjeździe jak nas złapie choroba faraona czy jakoż tak :D)

reddragon
    Member
    • Pasjonat

Aaaa… no i istotne by po uzupełnić elektrolity w organizmie…

patrycjaknut
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Tak, bo taka biegunka bardzo odwadnia więc trzeba przywrócić równowagę w organizmie

reddragon
    Member
    • Pasjonat

Ale słyszałam że dieta nawet do kilku tygodni po biegunce…

mycha007
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Trzeba na bieżąco pić preparaty z zawartożcią elektrolitów żeby organizm się nie odwodnił (np. Orsalit)

aanka91
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Dostępne w sprzedaży preparaty łagodzą przebieg biegunki i skracają czas jej trwania, jednak jeżli ktoż z was rozważa dalszą podróż, warto przed wyjazdem rozpocząć przyjmowanie odpowiednich suplementów, mających wspomóc działanie naturalnej flory bakteryjnej. Co do leków na biegunkę na mnie najlepiej działa stoperan, natomiast znajoma korzysta z węgla leczniczego.

korta
    Participant
    • Tematów: 27
    • Odp.: 157
    • Zapaleniec

Smecta działała u mnie za każdym razem. A biegunka zdarza mi się raz czy dwa razy do roku. Rada ode mnie – reagujcie natychmiastowo. Nie czekajcie na zasadzie – na pewno przejdzie samo. smecta jest bez recepty. naszym dzieciom również pomagała za każdym razem. najgorszym co można zrobić jest czekani… na większe problemy.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jaki lek na biegunkę najlepszy?"

Przewiń na górę