- AutorOdp.
- 7 października 2013 at 13:07
chyba węgiel 😉
11 października 2013 at 09:34Problem tylko taki, że biegunki nie można hamować… Biegunka nie jest chorobą tylko jej objawem. Jeżli organizm chce coż wydalić to musi to wydalić. Także moim zdaniem naprawdę nie pozostaje nic innego jak pić dużo płynów i często myć ręce.
15 października 2013 at 21:49Dzisiaj w internecie pojawiło się wiele ciekawym artykułów na temat mycia rąk i konsekwencji mogących wynikać z braku stosowania higieny. Oby nasze społeczeństwo skorzystało i przyswoiło chociaż cząstkę wiedzy na ten temat. Przydałoby się aby stosowanie mydła antybakteryjnego stało się bardziej popularne. Ja nie wyobrażam sobie po prostu mojej łazienki bez dettolu.
21 października 2013 at 09:28Ożmieliłabym się nawet powiedzieć, że przydałoby się aby mycie rąk stało się bardziej popularne 😉
24 października 2013 at 22:35na ostrą biegunkę polecam endiex
30 października 2013 at 15:56Wydaje mi się, że mimo wszystko smecta działa najlepiej. Jest okropna w smaku, ale pomaga.
25 listopada 2013 at 20:21to pewnie zależy też dla kogo na biegunkę, u dziecka nie powinno się zupełnie hamować lepiej po prostu dawać elektrolity, probiotyki i dużo płynów, u dorosłych można próbować hamującymi czy węglem
26 listopada 2013 at 11:25To prawda, dzieciom najlepiej nie powstrzymywać biegunki, bo zazwyczaj wywołana jest jakimż wirusem, którego organizm musi wydalić. Dlatego należy podawać probiotyki, elektrolity i pić dużo płynów.
26 listopada 2013 at 11:33dokładnie, bo jak się zacznie hamować to te szkodliwe bakterie będą miały utrudnione wydalanie, lepiej łagodzić i probiotykiem regulować florę żołądka, to na pewno jest bezpieczniejsze dla dziecięcego brzuszka
27 listopada 2013 at 06:48Węgiel pomaga ale ja wolę [usunięto_link] działa praktycznie od razu. Mam zawsze saszetkę w torebce na wszelki wypadek.
27 listopada 2013 at 18:52Ale jeżli biegunka jest wirusowa, a u dzieci zazwyczaj tylko taka występuje to nie wolno jej hamować, organizm musi wydalić wirus, a podawać tylko probiotyk, elektrolity, dużo picia.
3 grudnia 2013 at 13:21Myżlę, że coż ziołowego. Jeżli często ona występuje może okazać się, że mamy nie tolerancję pokarmową na dany rodzaj jedzenia. Wtedy dobrze jest zrobić badania – [usunięto_link], by wykryć i leczyć przyczynę. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na dane produkty.
12 grudnia 2013 at 21:23Ja zawsze tradycyjny tzw. wegiel leczniczy
27 stycznia 2014 at 17:04Kiedyż tylko brało si węgiel 😉 Teraz też jest w syropie. Probiotyki łagodzą objawy i odbudowują mikroflorę. Po biegunce przez jakiż czas też dobrze je brać.
27 stycznia 2014 at 21:13też tak słyszałam,że powinno się przez 2-3 tygodnie brać je żeby się unormowały te bakterie w żołądku
- AutorOdp.