• Autor
    Odp.
  • ineska
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

Można i dłużej, na pewno nie zaszkodzi, probiotyki odbudowują i wzmacniają mikroflorę, dobrze działają na cały organizm.

baasiek
    Participant
    • Tematów: 6
    • Odp.: 207
    • Zapaleniec

jak czytam skład acidolacu to nic tam niebezpiecznego nie ma więc w sumie to pewnie nie zaszkodziło by jakby się trochę dłużej brało

ineska
    Participant
    • Pasjonat

Ja go lubię bo nie trzeba trzymać go w lodówce 😉 A nie raz zapominałam włożyć i musiałam wywalić, bo i pewnie nie byłoby żadnego działania.

baasiek
    Participant
    • Zapaleniec

skąd ja to znam :D, kiedyż kupowałam w ampułkach takich co się dolewało wodę, niestety zawsze zapominałam żeby wsadzić je do lodówki :/, dobrze że chociaż tego acidolacu nie trzeba tryzmac w lodówce, zresztą jak życie pokazuje to ciągle sie mi przydaje, boznow jakaż grypa żołądkowa u nas krąży, tylko dziecko zdrowe 😀

ineska
    Participant
    • Pasjonat

To nie tylko u Was bo u nas to samo, połowa rodziny po biegunce i wymiotach a teraz dopadło mnie i męża. Masakra jakaż…

baasiek
    Participant
    • Zapaleniec

to szybko się ten wirus roznosi, my już po :), na szczężcie nie było tak źle, dobrze że synka nie wzięło, choć miałam mocne obawy, bo zaczynało to wyglądać jak biegunka (robił trochę luźniejsze kupy jeden dzień) ale dałam acidolac i w sumie na tym się skończyło

ineska
    Participant
    • Pasjonat

Włażnie tydzień temu przed urlopem młodszy przeszedł 3 dniową biegunkę :/ Dobrze, że nie na wyjeździe, ale na wszelki wypadek powsadzałam do apteczki najpotrzebniejsze leki.

baasiek
    Participant
    • Zapaleniec

dwa tygodnie temu mój mąż przechodził jelitówkę :/, dobrze że nas jakoż nie wzięło, brał acidolac, elektrolity ale męczyło go dobrych kilka dni

firletka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Na biegunkę najlepszy jest lek homeopatyczny arsenicum album i krople china. Nie powinno się stosować stoperanów, smecta itp Bo biegunka to reakcja obronna organizmu, wirus lub bakterie zostawiamy w organizmie, a to nie likwiduje przyczyny. Organizm musi się oczyżcić. w trakcie uzupełniamy płyny i elektrolity.

baasiek
    Participant
    • Zapaleniec

Nie wierzę w homeopatię, wolę sprawdzone leki typu węgiel, acidolac czy nawet stoperan i domowe metody

ineska
    Participant
    • Pasjonat

Na mnie leki homeopatyczne w ogóle nie działają a dzieciom też im ich nie podaję. Na biegunkę tylko probiotyki i dieta.

baasiek
    Participant
    • Zapaleniec

Dokładnie, mam bardzo podobne zdanie. Jeżli komuż pomogły to ok, mi co innego pomaga i tego się trzymam.

ineska
    Participant
    • Pasjonat

Dzieciom podobno nie wolno podawać węgla…. nie wiem jak nie podaję, tak jak pisałam wczeżniej probiotyki, dieta lekkostrawna i marchwianka, która dobrze działa na biegunkę.

nothingelse
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

A ja tam uważam, że najlepsze są domowe sposoby ! Najeżć się jagód albo czekolady i biegunka minie 🙂 Tylko trzeba troszkę poczekać, wiadomo 🙂

A jak ktoż nie ma czasu czekać no to niech Smectę pije, lepsza od tych wszystkich stoperanów, nie stoperanów.

Ishtar
    Participant
    • Tematów: 8
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

Zdecydowanie suszone jagody.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jaki lek na biegunkę najlepszy?"

Przewiń na górę