• Autor
    Odp.
  • the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Problem polega na tym, że w oczach ortodoksyjnych Muzułmanów to nie jest zło. Kobieto błagam o jedno – zachowaj obiektywizm. Mogę Ci nawet uwierzyć, że Twój facet to wzór wspaniałożci. Ale nie mów mi, że to co się dzieje to promil całożci.

Nie zaprzeczaj FAKTOM, z którymi walczą organizacje broniące praw człowieka – z ONZ na czele. Może Ty po prostu nie masz bladego pojęcia o cywilizacji, polityce, fundamentalizmie itp? Może swoje zdanie o islamie opierasz tylko na tym, że Twój kochany misiaczek nie ma zapędów pana i władcy?

Alkje
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 46
    • Bywalec

the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Temat czytam regularnie, wraz z pojawianiem się nowych postów. I pomyżlałam – nie będę się udzielać, jej życie, jej prawo.

Jednak nie będę nigdy milczeć, kiedy ktoż wciska mi kit o współczesnym żwiecie.
    Nie potępiam Cię i nie próbuję wmówić, że postępujesz błędnie. Ale powtarzam – nie zaprzeczaj faktom. Zamiast się cieszyć, że Tobie trafił się okaz przyzwoity, wmawiasz nam, że kraje islamskie to raj na ziemi. Bzdura.

PS. Jeżli już musisz decydować o tym, kto ma prawo z Tobą dyskutować, wiedz że ja nie mam zwyczaju prowadzić dialogu z osobami zażlepionymi, odrzucającymi otaczającą je rzeczywistożć. Podjęłam rozmowę z Tobą, ponieważ inaczej Cię początkowo oceniłam. Póki co – pas. Głową muru (meczetu) nie przebiję.

Alkje
    Member
    • Bywalec

Alkje
    Member
    • Bywalec

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

A co-typowi obywatele państw arabskich zawsze pytają jak się mają cudze dzieci?!

Bo nie rozumiem ostatniej pretensjii. Mnie też nikt na forum nie zapytał jak ma się moja BabciaSiostraTataBrat i nie widzę w tym problemu wielkiego 😆

Alkje
    Member
    • Bywalec

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

ja tam za typowego obywatela rp sie nie uwazam, a jednak przyznaje, ze mam gdzies twojego dzieciaka 😆

moniska0106
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

parvati
    Member
    • Guru

jednak: jestes polka moja droga, nie arabka.

w zwiazku z tym…troche chyba jednak glupio jest wycierac sobie gebe wlasnym narodem.

sama jestem dumna z tego, ze jestem polka.. piszesz…”bo zupa byla za slona”. osobiscie nie znam nikogo, kto by powielal opisany przez siebie schemat we wlasnej rodzinie.

za to znam rodzine, w ktorej matka zostala muzulmanka, bo miala meza iranczyka. jej corka cale liceum chodzila do szkoly ze szmata na glowie.
    kilka tygodni temu spotkalam ja na ulicy-bez szmaty, rozesmiana i uwaga…w krotkiej sukience. z ulga zrzucila szmate-jej maz to francuz-osoba z kraju bardzo laickiego.
    warto dodac, ze jej muzulmanski stary oczywiscie z miejsca sie jej wyparl.
    moj katolicki stary jakos nie wyparl sie mnie dlatego, ze przestalam jakies 20 lat temu wierzyc w jego boga…

Alkje
    Member
    • Bywalec

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Moniska ja juz tu wiecej nie bede zagladac. Nie dam sie gowniarom sprowokowac. Trzymaj sie cieplutko zycze Ci powodzenia.
    I Tobie rowniez Choko.
    Trzymajcie sie dziewczyny 😉 😀
    Papa

gowniarom?

na jakej podstawie twierdzisz, ze majac inne zdanie od ciebie, ktos jest gowniara?

zauwaz, ze ja np nie jade nikomu personalnie. wy..owszem.

Alkje
    Member
    • Bywalec

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Na podstawie Twoich marnych wypowiedzi. Nie jechalam nikomu dopoki ktos mnie nie sprowokowal. Nawet na proste pytanie CO TU ROBISZ nie potrafisz odpowiedziec. Wez sobie lepiej kliknij w forum pod tytulem „Jak naprawic zlamany tips” i tam sie udzielaj.

Zegnam szanownych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

masakra…

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

ahhahaahhaah

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jestem z Arabem…"

Przewiń na górę