- AutorOdp.
- 3 czerwca 2010 at 13:21
wazne, zeby sprawdzic poziom hormonow przed przepisaniem tabletek, lekarze zadko to robia, ale wiele skutkow ubocznych juz po prostu bedzie, a wiec trezba im zapobiegac.
6 czerwca 2010 at 08:07[usunięto_link] wrote:
Ja też miałam problemy z infekcjami kiedy brałam tabletki anty (Cilest), poprawiło mi się odkąd przestałam je stosować (jestem teraz w ciąży, więc zupełnie nie są mi potrzebne ;), może pomogło też, że tak jak niektóre z was zaczęłam stosować Plivafem B, moja lekarka mi go poleciła 🙂 po porodzie będę się zastanawiać co robić, ale raczej daruję sobie tabletki, tak więc to może być przyczyna.
Warto przekonać partnera, żeby również stosował odpowiedni preparat do higieny intymnej, ten Plivafem jest chyba unisex, i dla kobiet i dla mężczyzn.
@minka wrote:
apropos Cilestu, ja brałam cilest i w trakcie, powoli i niezauważalnie przez rok przytyłam 10 kg… nie mowa juz o infekcjach i innych dolegliwosciach po… najgorsze z tego wszystkiego byly bole miesiaczkowe nie do zniesienia, po odstawieniu… grrrr masakra.. na szczescie lekarz mi polecal galospe i pomoglo, bo juz myslalam ze nie przezyje… tak wiec, nigdy wiecej cilestu!!
Czyli potwierdza sie, że z tabletkami nie zawsze jest tak rózowo jak się wydaje, infekcje, tycie 😕 poza tym rzeczywiscie często nikt nie robi dopowiednich badań i zapisują tabletki jak leci.
7 czerwca 2010 at 11:09faktycznie czasami jest dobrze wziac sprawy w swoje rece skoro jestesmy swiadome skutow i nawet samemu zrobic takie badania. tak samo jak z ta profilaktyka o ktorej pisalysmy.
8 czerwca 2010 at 16:17aleciagle sie dowiadujemy jak walczyc z naszymi dolegliwosciami skutecznie;)
10 czerwca 2010 at 12:05i jeszcze wiele pewnie sie nauczymy;)
w ogole wtakie upaly tez trzeba uwazac, gorace powietrze tez sprzyja ronym infekcjom.13 czerwca 2010 at 07:54w takie upaly to wszytsko przeszkadza i sie lepi:P
a wiec wszytsko z toba ok;)14 czerwca 2010 at 22:12hej wam, sluchajcie mam problem bylam na basenie ostatnio i chyba cos załapałam, na chwile usiadłam na brzegu basenu i to chyba wtedy od nastepnego dnia po basenie czuje swedzenie i takie pieczenie pochwy…. czuje sie z tym skrepowana i szukam jakiegos leku bez recepty w miare taniego i o jakiejs fajnej konstystencji bo nieznosze wprost globulek bo sie pozniej w”wylewają” a masci nie skutkują, pomozcie ! 🙁
16 czerwca 2010 at 12:05[usunięto_link] wrote:
hej wam, sluchajcie mam problem bylam na basenie ostatnio i chyba cos załapałam, na chwile usiadłam na brzegu basenu i to chyba wtedy od nastepnego dnia po basenie czuje swedzenie i takie pieczenie pochwy…. czuje sie z tym skrepowana i szukam jakiegos leku bez recepty w miare taniego i o jakiejs fajnej konstystencji bo nieznosze wprost globulek bo sie pozniej w”wylewają” a masci nie skutkują, pomozcie ! 🙁
bardzo mozliwe, ze zlapalas cos na basenie, a bierzesz moze tabletki antykoncepcyjne? bo bardzo szybko rozwinela sie ta infekcja.
burzamozgow uzywala abiofemu, pisala o tym tutaj wczesniej, jej pomogl, a odczuwasz moze dodatkowo nieprzyjemny zapach czy tylko ten swiad?16 czerwca 2010 at 13:44wlansie nie biore tabletek ale od zawsze szybko łapałam te żwintstwa…
a uwazasz ze ten abiofem mi pomoze i niemusze isc do lekarza? nie to ze sie wstydze czy cos ale poprostu … jestem na wkacjach a wracac nie chce 😀17 czerwca 2010 at 08:51dokladnie, mozesz isc do lekarza zaraz jak wrocisz, a na razie mozesz zastosowac ten srodek, no chyba, ze jestes gdzies za granica daleko to wtedy nie wiem co polecic;p
17 czerwca 2010 at 21:36jestem na wczasach w Polsce:) przeszlam sie do apteki i kupiłam ten zel co polecałyscie, i faktycznie nie wiem jak go wygrzebałyżcie sporód sterty leków ale jest swietny, fajna konsystencja , kilka dawek i juz jest o niebo lepiej;]!!! dzieki:* lece cieszyc sie urlopem dalej ;]
19 czerwca 2010 at 21:31tak na prawde to byl przypadek, ulotka w sklepie i jakos tak wyszlo;)
milego wypoczynku!!!20 września 2010 at 14:03Dziewczyny-czy w ciagu dnia dbacie o higiene intymna?
Jak u Was np.z higiena w czasie pracy -po 8h ciezko powiedziec o tym,ze czujemy sie żwieżo?20 września 2010 at 15:27zawsze można użyć chusteczek odżwieżających… zapachowe itp..
przydają się:) chyba rzecz,która znajdzie się co w drugiej torebce:)
8 stycznia 2013 at 18:36[usunięto_link] wrote:
a znacie Abiofem? to nowosc, z kwasem mlekowym, pomaga zapobiegac, poniewaz mozna go stosowac np. raz w tygodniu zapobiegawczo. Kto z was stosowal?
Czy to nie jest przypadkiem na grzybicze zapalenie pochwy?
- AutorOdp.