• Autor
    Odp.
  • sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 280
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Dziewczyny-czy w ciagu dnia dbacie o higiene intymna?
    Jak u Was np.z higiena w czasie pracy -po 8h ciezko powiedziec o tym,ze czujemy sie żwieżo?

Zawsze mam przy sobie chusteczki do higieny intymnej ale zbytnia sterylnożć też nie pomaga.

polin
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

a znacie Abiofem? to nowosc, z kwasem mlekowym, pomaga zapobiegac, poniewaz mozna go stosowac np. raz w tygodniu zapobiegawczo. Kto z was stosowal?

Czy to nie jest przypadkiem na grzybicze zapalenie pochwy?

W przypadku grzybicznego zapalenia pochwy lepiej podpytać się lekarza jaki żrodek będzie najlepszy jednak.

polin
    Member
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Dziewczyny-czy w ciagu dnia dbacie o higiene intymna?
    Jak u Was np.z higiena w czasie pracy -po 8h ciezko powiedziec o tym,ze czujemy sie żwieżo?

Zawsze mam przy sobie chusteczki do higieny intymnej ale zbytnia sterylnożć też nie pomaga.

zdecydowanie też nie jest wskazana, a z pewnożcią trzeba się myć odpowiednimi żrodkami, żeby nie zabić tych dobrych bakterii.
    Jesli nie będzie żadnych problemów to dłuzej bedziemy sie czuc swiezo.

folke
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

a znacie Abiofem? to nowosc, z kwasem mlekowym, pomaga zapobiegac, poniewaz mozna go stosowac np. raz w tygodniu zapobiegawczo. Kto z was stosowal?

Czy to nie jest przypadkiem na grzybicze zapalenie pochwy?

W przypadku grzybicznego zapalenia pochwy lepiej podpytać się lekarza jaki żrodek będzie najlepszy jednak.

tak zgodzę się z przedmówczynią ale trzeba powiedzieć że czasami praca lekarzy pozostawia wiele do życzenia, a czasami po prostu same kobiety wiedzą co na nie najlepiej działa. chodzi mi o to że ja niestety często choruje na grzybicę i wiem już które leki mnie leczą a które nie .. oczywiżcie niektóre szczególnie te nowe nie są przeze mnie jeszcze wypróbowane… ale polecam poczytać skład i opinie zanim pójdzie się do lekarza który za polecanie jednego leku wszystkim kobietom dostaje gratisy od przedstawicieli

polin
    Member
    • Pasjonat

Folke,
    tak, każda kobieta doibrze zna swoj organizm, ale skoro masz czeste nawroty to jednak swiadczy, ze jestes zle leczona.
    czy kiedykolwiek leczyl sie tez twoj partner?

folke
    Member
    • Zapaleniec

tak kilka razy się zdarzyło że lekarz zapisał coż dla partnera, i żeby było mało nie leczył mnie tylko jeden lekarz a ten problem mam cały czas;/

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

A robiłaż wymazy?

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

tak zgodzę się z przedmówczynią ale trzeba powiedzieć że czasami praca lekarzy pozostawia wiele do życzenia, a czasami po prostu same kobiety wiedzą co na nie najlepiej działa. chodzi mi o to że ja niestety często choruje na grzybicę i wiem już które leki mnie leczą a które nie .. oczywiżcie niektóre szczególnie te nowe nie są przeze mnie jeszcze wypróbowane… ale polecam poczytać skład i opinie zanim pójdzie się do lekarza który za polecanie jednego leku wszystkim kobietom dostaje gratisy od przedstawicieli

to też prawda, dobry lekarz to podstawa, ale nie wolno zapominać o profilaktyce.

folke
    Member
    • Zapaleniec

oczywiżcie że robiłam wymazy, cytologia żrednio co roku jakimiż papierkami mnie sprawdzali i nie wiadomo co jeszcze więc… jesli chodzi o ten temat to można powiedzieć że wiodę prym:(

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

Ja tak profilaktycznie korzystam ze żrodka Abiofem, znasz?

folke
    Member
    • Zapaleniec

no własnie nie. jeszcze mi nigdy nie wpadł w ręce … może faktycznie muszę spróbować

polin
    Member
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

tak kilka razy się zdarzyło że lekarz zapisał coż dla partnera, i żeby było mało nie leczył mnie tylko jeden lekarz a ten problem mam cały czas;/

zmień lekarza lub naciskaj na leki dla partnera, to zawsze jest problem obu stron.

polin
    Member
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

no własnie nie. jeszcze mi nigdy nie wpadł w ręce … może faktycznie muszę spróbować

Abiofem jest skuteczny, ale jesli u ciebie problem jest tak przewlekly to polecam konsultacje z lekrzem.

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

zmień lekarza lub naciskaj na leki dla partnera, to zawsze jest problem obu stron.

dokładnie tak, bakterie się roznoszą i zalegają w różnych intymnych miejscach. Partner choć może sam nie mieć objaw, może być nosicielem.

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

to jest wygodne, bo to są takie ampułki z żelem i nie brudzą tak jak globulki.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kobiece dolegliwożci"

Przewiń na górę