- AutorOdp.
- 8 stycznia 2013 at 18:37
[usunięto_link] wrote:
Dziewczyny-czy w ciagu dnia dbacie o higiene intymna?
Jak u Was np.z higiena w czasie pracy -po 8h ciezko powiedziec o tym,ze czujemy sie żwieżo?Zawsze mam przy sobie chusteczki do higieny intymnej ale zbytnia sterylnożć też nie pomaga.
8 stycznia 2013 at 19:39[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
a znacie Abiofem? to nowosc, z kwasem mlekowym, pomaga zapobiegac, poniewaz mozna go stosowac np. raz w tygodniu zapobiegawczo. Kto z was stosowal?
Czy to nie jest przypadkiem na grzybicze zapalenie pochwy?
W przypadku grzybicznego zapalenia pochwy lepiej podpytać się lekarza jaki żrodek będzie najlepszy jednak.
8 stycznia 2013 at 19:40[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Dziewczyny-czy w ciagu dnia dbacie o higiene intymna?
Jak u Was np.z higiena w czasie pracy -po 8h ciezko powiedziec o tym,ze czujemy sie żwieżo?Zawsze mam przy sobie chusteczki do higieny intymnej ale zbytnia sterylnożć też nie pomaga.
zdecydowanie też nie jest wskazana, a z pewnożcią trzeba się myć odpowiednimi żrodkami, żeby nie zabić tych dobrych bakterii.
Jesli nie będzie żadnych problemów to dłuzej bedziemy sie czuc swiezo.8 stycznia 2013 at 21:24[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
a znacie Abiofem? to nowosc, z kwasem mlekowym, pomaga zapobiegac, poniewaz mozna go stosowac np. raz w tygodniu zapobiegawczo. Kto z was stosowal?
Czy to nie jest przypadkiem na grzybicze zapalenie pochwy?
W przypadku grzybicznego zapalenia pochwy lepiej podpytać się lekarza jaki żrodek będzie najlepszy jednak.
tak zgodzę się z przedmówczynią ale trzeba powiedzieć że czasami praca lekarzy pozostawia wiele do życzenia, a czasami po prostu same kobiety wiedzą co na nie najlepiej działa. chodzi mi o to że ja niestety często choruje na grzybicę i wiem już które leki mnie leczą a które nie .. oczywiżcie niektóre szczególnie te nowe nie są przeze mnie jeszcze wypróbowane… ale polecam poczytać skład i opinie zanim pójdzie się do lekarza który za polecanie jednego leku wszystkim kobietom dostaje gratisy od przedstawicieli
10 stycznia 2013 at 19:54Folke,
tak, każda kobieta doibrze zna swoj organizm, ale skoro masz czeste nawroty to jednak swiadczy, ze jestes zle leczona.
czy kiedykolwiek leczyl sie tez twoj partner?10 stycznia 2013 at 20:41tak kilka razy się zdarzyło że lekarz zapisał coż dla partnera, i żeby było mało nie leczył mnie tylko jeden lekarz a ten problem mam cały czas;/
10 stycznia 2013 at 21:09A robiłaż wymazy?
10 stycznia 2013 at 21:11[usunięto_link] wrote:
tak zgodzę się z przedmówczynią ale trzeba powiedzieć że czasami praca lekarzy pozostawia wiele do życzenia, a czasami po prostu same kobiety wiedzą co na nie najlepiej działa. chodzi mi o to że ja niestety często choruje na grzybicę i wiem już które leki mnie leczą a które nie .. oczywiżcie niektóre szczególnie te nowe nie są przeze mnie jeszcze wypróbowane… ale polecam poczytać skład i opinie zanim pójdzie się do lekarza który za polecanie jednego leku wszystkim kobietom dostaje gratisy od przedstawicieli
to też prawda, dobry lekarz to podstawa, ale nie wolno zapominać o profilaktyce.
12 stycznia 2013 at 19:39oczywiżcie że robiłam wymazy, cytologia żrednio co roku jakimiż papierkami mnie sprawdzali i nie wiadomo co jeszcze więc… jesli chodzi o ten temat to można powiedzieć że wiodę prym:(
13 stycznia 2013 at 19:40Ja tak profilaktycznie korzystam ze żrodka Abiofem, znasz?
13 stycznia 2013 at 20:05no własnie nie. jeszcze mi nigdy nie wpadł w ręce … może faktycznie muszę spróbować
14 stycznia 2013 at 11:19[usunięto_link] wrote:
tak kilka razy się zdarzyło że lekarz zapisał coż dla partnera, i żeby było mało nie leczył mnie tylko jeden lekarz a ten problem mam cały czas;/
zmień lekarza lub naciskaj na leki dla partnera, to zawsze jest problem obu stron.
14 stycznia 2013 at 11:20[usunięto_link] wrote:
no własnie nie. jeszcze mi nigdy nie wpadł w ręce … może faktycznie muszę spróbować
Abiofem jest skuteczny, ale jesli u ciebie problem jest tak przewlekly to polecam konsultacje z lekrzem.
14 stycznia 2013 at 18:43[usunięto_link] wrote:
zmień lekarza lub naciskaj na leki dla partnera, to zawsze jest problem obu stron.
dokładnie tak, bakterie się roznoszą i zalegają w różnych intymnych miejscach. Partner choć może sam nie mieć objaw, może być nosicielem.
14 stycznia 2013 at 18:44[usunięto_link] wrote:
no własnie nie. jeszcze mi nigdy nie wpadł w ręce … może faktycznie muszę spróbować
to jest wygodne, bo to są takie ampułki z żelem i nie brudzą tak jak globulki.
- AutorOdp.