- AutorOdp.
- 4 kwietnia 2013 at 20:52
tylko teraz pytanie, czy żrodek na grzybicę będzie artykułem pierwszej pomocy ?
4 kwietnia 2013 at 22:18O, widzę, że temat dla mnie 🙂 Też się ostatnio borykałam z infekcjami intymnymi – najpierw zwykłe uczulenie na proszek do prania, potem grzybica, wyleczona i znowu nawrót. Więc w końcu ginekolog i partnerowi przepisał lek na grzybicę, a mi kazał poza globulkami na grzybka brać własnie to Lacibios Femina. Jak na razie mam spokój, nie odczuwam też żadnych dolegliwożci, upławów czy dyskomfortu, więc jednak coż w tym jest, że taki doustny probiotyk na okolice intymne się sprawdza. Druga sprawa to też dbanie o dietę – mniej słodyczy, wprowadzenie jogurtów naturalnych, dużo zieleniny itp.
5 kwietnia 2013 at 22:35mniej słodyczy… tyran nie lekarz 😀 a globulki są obrzydliwe…
dobrze że lekarz przepisał i tobie i partnerowi bo byż jeszcze pół roku przez to przechodziła26 kwietnia 2013 at 22:59czy jak ja ma grzybice powinnam kazać iżć się zbadać tez mojemu parterowi?
27 kwietnia 2013 at 18:38Czarnulka, na pewno takie badania nie zaszkodzą. Warto jednak, by Twój partner również się zbadał.
22 maja 2013 at 21:21Warto by partner się zbadał. U mnie grzybice nawracały i okazało się, że mój partner się do tego przyczynił. Przeszliżmy oboje leczenie i jest spokój. Ale że biorę tabletki antykoncepcyjne i chodzę na basen to łykam lacibios femina na wzmocnienie flory bakteryjnej pochwy, bo już nie chcę się męczyć z grzybicą.
25 czerwca 2013 at 17:16Dzięki za info, byłam u lekarza i stosowałam Abiofem szybciutko mi pomógł, mój parter na szczężcie był zdrowy
- AutorOdp.