• Autor
    Odp.
  • folke
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

tylko teraz pytanie, czy żrodek na grzybicę będzie artykułem pierwszej pomocy ?

ma-rzena
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 41
    • Bywalec

O, widzę, że temat dla mnie 🙂 Też się ostatnio borykałam z infekcjami intymnymi – najpierw zwykłe uczulenie na proszek do prania, potem grzybica, wyleczona i znowu nawrót. Więc w końcu ginekolog i partnerowi przepisał lek na grzybicę, a mi kazał poza globulkami na grzybka brać własnie to Lacibios Femina. Jak na razie mam spokój, nie odczuwam też żadnych dolegliwożci, upławów czy dyskomfortu, więc jednak coż w tym jest, że taki doustny probiotyk na okolice intymne się sprawdza. Druga sprawa to też dbanie o dietę – mniej słodyczy, wprowadzenie jogurtów naturalnych, dużo zieleniny itp.

folke
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

mniej słodyczy… tyran nie lekarz 😀 a globulki są obrzydliwe…
    dobrze że lekarz przepisał i tobie i partnerowi bo byż jeszcze pół roku przez to przechodziła

czarnulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 43
    • Bywalec

czy jak ja ma grzybice powinnam kazać iżć się zbadać tez mojemu parterowi?

AiszaPerfumy_pl
    Member
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

Czarnulka, na pewno takie badania nie zaszkodzą. Warto jednak, by Twój partner również się zbadał.

kremikWschodni
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Warto by partner się zbadał. U mnie grzybice nawracały i okazało się, że mój partner się do tego przyczynił. Przeszliżmy oboje leczenie i jest spokój. Ale że biorę tabletki antykoncepcyjne i chodzę na basen to łykam lacibios femina na wzmocnienie flory bakteryjnej pochwy, bo już nie chcę się męczyć z grzybicą.

czarnulka
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Dzięki za info, byłam u lekarza i stosowałam Abiofem szybciutko mi pomógł, mój parter na szczężcie był zdrowy

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kobiece dolegliwożci"

Przewiń na górę