• Autor
    Odp.
  • Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

To ja się wtrącę.

Chciałam sobie kupić rurki- przymierzam się od roku, ale nie jestem pewna czy mi pasują.

Tzn żyję w przeżwiadczeniu, że rurki pasują tylko chudym, wysokim laskom z wąskimi pupami.
    Ja do takowych nie należę. Jestem dosyć biodrzasta. Mam 95cm w biodrach i 70 talii i 169cm wzrostu. Jak przymierzam rurki, to mam wrażenie, że jeszcze bardziej podkreżlają moje bioderka. Do tego mam stopę 40 i całożć tak żmiesznie wygląda. Jednoczeżnie strasznie mi się te spodnie podobają- lecz na innych laskach.
    Czy te spodnie są tylko na wąskie dziewczyny o małych stópkach? Czy pasują też do mojej figury?

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

Rurki pasują przede wszystkim do szczupłych dziewczyn, ze szczupłymi i zgrabnymi nogami. Biodra nie przeszkadzają jeżli ma się długie i szczupłe nogi. Mi się nawet podobają troszke szersze bioderka w takich rurkach. Do niskiej osoby z szerszym i zaokrąglonym tyłkiem nie za bardzo pasują… tzn będą taką osobę pogrubiać i skracać.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Mi,myżlę,że powinnaż zaryzykować i zaopatrzyć się w rurki 🙂 też długo zwlekałam z zakupem tych spodni,bo miałam wrażenie,że będę wyglądać jak pająk(mam długie,szczupłe nogi…).Przełamałam się jednak i od tamtej pory rurki to mój ukochany fason spodni 🙂 Mam 90 cm w biodrach,70 w tali i jestem o 3 cm wyższa od Ciebie 😀 A jeżli uważasz,że masz zbyt szerokie biodra to do rurek ubieraj dłuższe tuniki,najlepiej nieco luźne 🙂 Stopami juz wogole sie nie przejmuj,rozmiar 40 to jeszcze nie kajaki,a jak złożysz buty na obcasie to nic nie będzie rzucać się w oczy 🙂

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

A na mojego posta nie patrz, bo prezczytalam 159 zamiast 169. W związku z tym powinny Ci pasować. A z tuniką to juz w ogóle. A co do „pajęczych” nóg – mi się takie bardzo podobają w rurkach 🙂

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

o rurkach jest osobny watek.

teraz juz tez fason spodni nie jest juz nie wiadomo jak modny. skoro uwazasz, ze kiepsko w takich spodniach wygladasz, nie musisz ich nosic.

nawet zima do kozakow mozna spokojnie nosic dzinsy o prostej nogawce. tylko musisz sobie kupic saszki z szeroka cholewka. jest w ich w sklepach od cholery.

macabra
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 17
    • Bywalec

A czy teraz na sezon jesień -zima nie sa przypadkiem lansowane szerokie spodnie?
    Kolory, o których pisała wyżej parvati faktycznie maja królowac w tym sezonie. Mi najbardziej do gustu przypadło połączenie fioletu z szaroscią:)

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

juz w zeszlym sezonie modne byly szwedy.

sama mam dwie pary takich spodni i…mysle, ze nawet, gdyby byly nie wiadomo jak modne, to wiecej mi nie potrzeba. badzmy szczerzy: w polsce zima nosi sie kozaki. polaczenie szwedow i kozakow w ogole mi nie gra.

jesienia bede je nosic do baletek w cieplejsze dni czy do bardziej hmmm sportowego obuwia, ale w chlodniejsze dni nawet jesienia wybieram saszki i rurki. nie mowiac juz o zimie…

beehive
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 257
    • Zapaleniec

Fiolet z szarożcią… owszem, fajne połączenie, trzeba będzie w końcu odżwieżyć szafę (tylko doleczę katar).

Włażnie chciałam sobie kupić jakiż ciepły płaszcz (bo p****żciówkę już mam) i szczerze mówiąc — mimo że takich jest najwięcej — szary do mnie żrednio pasuje i nie wiem, czy dobrze bym się w nim czuła. Chyba stanie więc na czekoladowym brązie… ale heh, waham się nadal, w zasadzie nie wiem jeszcze, co zrobię, pewnie połażę sobie i poprzymierzam.

BBasia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Jesienią fiolet z czernią + wszystkie brązy i rudożci. Te dwa ostatnie to taki co roczny standard.
    [usunięto_link]

[usunięto_link]

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

czytam i czytam i jestem przerażona – tu jest jak na bazarze, wiele osób przechwala się tym czy tamtym, manerwy słowne i dowalające… Panie, mam wrazenie, że niektóre osoby odreagowują swoje kompleksy na tym forum i.. to jest żałosne!
    Trochę klasy…

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Patrząc ostatnio na grupkę dziewczyn modnie ubranych stwierdziłam, że to co powszechnie modne dla mnie jest mało modne (masło mażlane) . Widzę dziewczynę od stóp do głów ubraną w modne i porządne rzeczy. Wszystko ładnie dopasowane: saszki czy botki, rurki, długi sweter naciągany na biodra, krótka skórzana kurteczka, fikużny beret i olbrzymi bag. Wszystko pięknie ładnie, tylko że obok 4 pozostałe dziewczyny ubrane prawie tak samo. Różniły się tylko kolorystycznie, choć i tutaj dominował fiolet, popiel i brąz. Zaznaczam, że nie ubrały się na bazarze. Moda działa na mnie ostatnio odpychająco. Może i podobają mi się saszki ale nie kupię ich bo już od samego patrzenia na buty innych dziewczyn znudziły mi się. Podobnie z rurkami i wielkimi chustami. Idę na zakupy i we wszystkich sklepach widzę to samo. Potrafię godzinami chodzić po butikach i nic nie kupić. Ciężko wypatrzeć coż nieprzenoszonego. Ostatnio kupiłam sobie fioletowy sweter (jakiż miesiąc temu) a teraz nie mogę na niego patrzeć jak widzę wszędzie dookoła fiolet: ubrania, cienie do powiek, biżuteria- fiolet zdominował wszystko. Chyba z powrotem wrócę do czerni.

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

A jak Wam się podobaja kolekcje wiosna-lato 2009?Mi bardzo przypadły do gustu propozycje Zary i H&M(chociaż już mniej).Na razie tylko tyle zdazyłam obejrzeć,ale zapowiada sie ciekawie 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " kolekcje wiosna-lato 2008"

Przewiń na górę