• Autor
    Odp.
  • Katie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Wańkowicz i King, zawsze coż chętnie powtórzę 😉

dziewucha
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

„mgły Avalonu” Marion Zimmer Bradley nie wiem ile razy to czytałam

HarleenQuinzel
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

wszystkie 'przygody Mikołajka’ Sempego ^^ i 'Rzeźnia numer Pięć’ Vonnegut’a

Hania.R
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

„mgły Avalonu” Marion Zimmer Bradley nie wiem ile razy to czytałam

Też czytałam, super.

daisy m
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Chętnie wracam do Stachury – poezji głównie, ale też Siekierezady; Kapużcińskiego oraz do Dzienników Sylvi Plath.

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

Chyba wiekszożć starszej Chmielewskiej. No i prawie wszystkie Kundery.

mwijatak
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Dzieci z Bullerbyn 8) Mikołajki, Chmielewska, Musierowicz – takie lekkie i przyjemne 🙂

Samotnożć w sieci czytam 3/4 razy w roku. Poza tym lubię wracać do książek Koontza.

fury
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Kurczę, czyta naród:) Super!

Onione, zaintrygowałaż mnie tym Hessem – bardzo niepokojące cytaty. Chyba poszukam tej książki, chociaż nie wiem, czy powinienem.

Kiedyż wracałem wielokrotnie do Sapkowskiego (sagi) – mało oryginalnie:) Byłem długo przekonany, że to zdecydowanie najlepszy pisarz wszechczasów (będąc nastolatkiem).

Tak poważniej – często wracam do Kapużcińskiego i Oriany Fallaci.

I martwi mnie to, ze czytam spokojnie 20, jeżli nie 30 razy mniej niż kiedyż. Serio, bez przesady. Mógłbym się tłumaczyć brakiem czasu, ale obawiam się, że dopada mnie lenistwo intelektualne…

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

@Onione wrote:

[usunięto_link] wrote:

Kurczę, czyta naród:) Super!
    Onione, zaintrygowałaż mnie tym Hessem – bardzo niepokojące cytaty. Chyba poszukam tej książki, chociaż nie wiem, czy powinienem.

„Wilk stepowy ” robi wrażenie.

Hermann Hesse może ponieżć, ale nie przesadzajmy, Mickiewicz i Słowacki mają często znacznie lepsze teksty oraz uwaga: C.K.Norwid, który wyprzedził wielu 'potomków’… tyle że znudzone przez szkołę 🙄 A Hessego kiedyż próbowałem czytać w oryginale – chyba całkiem niezły – i gadałem o nim z jakąż podpaloną Niemką – też całkiem niezłą – mówiła wunder-ciekawe rzeczy… to chyba nie na post w Obcasikach! Hej! 😀

amelia78
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

„Życie po życiu” – Raymond Moody Książka jest naprawdę niezła!
    Autor dr. zbiera relacje ludzi którzy przeżyli żmierć kliniczną i praktycznie kopiuje te relacje do książki… POLECAM

1ramzes
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Ptasiek -zawsze, wszędzie, o kazdej porze,……….uwielbiam ją…..

Monia25
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Ktoż wspominał „Małego Księcia” i ja też się pod tym podpisuję. Mała książeczka, a na różnych etapach życia można ją inaczej odczytywać 🙂

A jak ktoż ma ciągle jeszcze buntowniczą duszę, to na pewno będzie często wracał do „Buszującego w zbożu” Salingera. Polecam!

czerwona_poziomka
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Ja również podpisuję się pod „Małym Księciem” – nieodparty urok tej książki za każdym razem rzuca mnie na kolana.

Jeżli chodzi o „Ptażka” to ja również często do niego powracam – jednak do wersji filmowej…

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

Ja lubie książki Marty Fox,sa bardzo fajne.Opowiadają o zyciu codziennym innych kobiet.Ale też pamietam ksiazke pod tytułem ,,na żwiecie jest dużo rozwiedzionych kobiet’,polecam książka warta pożwięcenia tych 2/3 dni.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

„Stowarzyszenie umarych poetów”

żwietna ksiązka,barzdo lubie do niej wracać i robię to dosyć często!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Książka, do której zawsze chętnie wracam…"

Przewiń na górę