• Autor
    Odp.
  • nie-bo
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 93
    • Stały bywalec

saga o wiedźminie zawsze w wakacje – powrót z przyzwyczajenia

koniczynka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Ja zawsze chętnie wracam do „Małego Księcia”. Czytałam go już dziesiątki razy 🙂 Być może niektórzy uznają że jest do dożć oklepana książeczka dla dzieci- być może. Jednak dla mnie jest to bogata pozycja, która w swojej prostocie zwraca uwagę na sprawy bardzo istotne. Polecam ją tym którzy jeszcze jej nie czytali.

Idealna
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 36
    • Bywalec

Póki co 2 razy przeczytałam quo vadis……i chyba przeczytam jeszcze raz….:)

doll
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

U mnie już kilka razy przerobiona jest „Cukiernia pod amorem” Małgorzaty Gutowskiej-Adamczyk

camelek
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Mało jest książek, do jakich wracam. Przeważnie szkoda mi czasu, który mogłabym pożwięcić na te jeszcze nie przeczytane, ale z przyjemnożcią odżwieżam pamięć, pochłaniając po raz enty sagę o wiedźminie Sapkowskiego, Jeżycjadę Musierowicz czy Miłożci w czasie zarazy Marqueza.

konnabiegunach
    Member
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

To głupie pewnie, bo jestem juz „stara” 😉 ale bardzo chętnie wracam do książki „Mala księzniczka”. 🙂 Uwielbiam ja z jakiegoż powodu.

chruman
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Ja dożć często wracam do felietonów i esejów Umberto Eco. Lekki i przyjemne, a przede wszystkim przezabawne – nie znam osoby, której nie poprawiłyby humoru 😀 Mam w domu tylko jeden tom „zapisków na pudełku od zapałek”, który jest zbiorem takich feleietonów i jest to ksiązka najczężciej żciągana z półki. Czekam teraz na nowy kryminał Umberto Eco – Cmentarz w Pradze. Kryminały pisze jeszcze bardziej genialne 🙂

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Ja dożć często wracam do felietonów i esejów Umberto Eco.

powaga, chrumciu? 😉

[usunięto_link] wrote:

Lekki i przyjemne, a przede wszystkim przezabawne – nie znam osoby, której nie poprawiłyby humoru 😀

dobra. to dam się rozchełstać 🙄 chruman, panujesz nade mną? 😯

[usunięto_link] wrote:

Mam w domu tylko jeden tom „zapisków na pudełku od zapałek”, który jest zbiorem takich feleietonów i jest to ksiązka najczężciej żciągana z półki.

nieważne. ważne, że Ci się podoba. daj poczytać, Mała. 😳

[usunięto_link] wrote:

Czekam teraz na nowy kryminał Umberto Eco – Cmentarz w Pradze.

powiedz, Skarbie, dlaczego ja powinienem też z Tobą czekać? jupi

[usunięto_link] wrote:

Kryminały pisze jeszcze bardziej genialne 🙂

b. mi się to podoba – uwielbiam dobre kryminały. chrumek 😉 co to będzie? :-

chatanoga
    Member
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

Regularnie wracam do Belgariady Davida Eddingsa.
    Znalazłam książkę, do której chyba będę wracała… To Podróże z Platonem Roberta Smitha. Zawsze unikałam jak ognia filozofii, a tym razem nie tylko pojęłam, co autor napisał, ale spodobało mi się takie … hm… domowe filozofowanie. Oczywiżcie, Smith ma ogromną wiedzę i żongluje nazwiskami i cytatami jak chce, czego ja nie potrafię, ale daje do myżlenia na tak wiele codziennych tematów, że nareszcie pojęłam, czemu to jest umiłowanie mądrożci.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Ja wracam do powieżci „Godziny” Michaela Cunninghama.świetny jest też film na podstawie powieżci z Nicole kidman.Polecam.

loulou
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

O! nie wiedziałam, że ksiązka tez jest 🙂 Można ja jeszcze gdzies kupic, czy to taka starsza pozycja?

Ja chetnie wracam do „Przemineło z wiatrem” M. Mitchell, oczywiscie tez na podstawie filmu 🙂

Sweet Coffee
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

Ja nie umiem wracać do książek, chyba że są to podręczniki, słowniki, encyklopedie, albo popularno-naukowe ;p

Claritas
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

’I była była miłożć w gettcie’ Edelmana, polecam każdemu 🙂

Claritas
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ja często wracam do „Miłożci nad rozlewiskiem”, wspaniała książka na zimowe wieczory 😉
    Ostatnie pobrałam sobie z serwisu [usunięto_link] e booka i sobie czytam na nudnych wykładach 😉

A znasz może stronę, na której są również inne e – booki? 🙂 Polecisz jakąż?

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Możesz poszukać w księgarniach internetowych, chociaż mobilegate ma przyzwoite ceny i książki dostosowane do komórek. A jak kupisz w złym formacie, to albo w ogóle nie przeczytasz albo czytanie będzie porównywalne z torturami 😛

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Książka, do której zawsze chętnie wracam…"

Przewiń na górę