• Autor
    Odp.
  • tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

ja tylko w samochodzie czy autobusie czytać nie mogę… choroba lokomocyjna 😉 ale w pociągu już ok… 😀 a wspomniana przeze mnie wczeżniej mitologia lipinskiej swietnie miesci się do kazdej torebki 😉

may
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Ja zawsze chętnie wracam do „Jestem nudziarą” Szwai, „Dziennika Bridget Jones” ;D i „Samotnosci w sieci”.

kimmuriel
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 150
    • Zapaleniec

„Wampir z Mgieł” – Christie Golden. Czytałem go 4 razy.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Włażnie skończyłam czytać 3 raz „Dumę i uprzedzenie”…i 3 raz wzruszylam się na końcu.. 😀

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

Ja to lubię się przy książce pożmieć, dlatego zawsze wracam do 'Harpi’ Joanny Chmielewskiej. Pierwszy raz jak czytałam tą książkę płakałam ze żmiechu i oczywiżcie nie mogłam się oderwać (cała noc z głowy) :):)

Polecam

krlnk
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

a ja mimo ze stara d*** jestem to lubie pottera 🙂 wszystkie częsci czytałam po pare razy, i srednio 2-3 razy w miesiacu czytam 1 wszą czężć, to juz jest chyba choroba! ale jak zaczynam to sie tak fajnie wyłączam i odstresowuje ze …….. :)) po prostu ksiązka która mnie chyba nigdy nie znudzi 😛

chlodna_wisnia
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 15
    • Bywalec

„Tajemniczy ogród”, „Szminka w wielkim mieżcie”, „Koktajl mleczny”, „Mały Książe”, „Romans wszechczasów”…

…poza tym kocham poezje. Takie moje oderwanie od rzeczywistożci 🙂 H. Pożwiatowska, M. Pawlikowska-Jasnorzewska, P. Bosmans, … 🙂

Sandy
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 382
    • Pasjonat

ja za „małolata” zawsze powracałam do ksiazki „My dzieci z dworca ZOO”
    czytalam ja min. 100 razy
    a teraz mam tak malo czasu na czytanie ze lubie jedna ksiazke raz przezytac i chwytac za kolejną 🙂 [jadąc do pracy czy gdzies]

Carna
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 39
    • Bywalec

Zawsze chętnie wracam do mojego ulubionego czytadła: „Targowisko próżnożci”. Lubię ją za wspaniały humor, niezwykłą atmosferę. Teraz kupiłam sobie nowe 2 tomowe wydanie [usunięto_link]
    Szczerze polecam

patrycja22
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Lubię „Przypadki Robinsona Cruzoe” 🙂

MalaEm
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 14
    • Bywalec

’S@motnożć w sieci’, …’Oskar i Pani Róża’ ;)))

Czy ktos czytal juz może „Natychmiast, mocno, naprawde’ Daniela Handlera?

audrey
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

wracam do wielu książek po różnym czasie- jednak 2 do których najczężciej to „Gra w klasy” Cotazara i „Ostatnie noce paryskie” Soupault’a 🙂

evita
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Zawsze wracam do książek Joanny Chmielewskiej, głównie do „Bocznych dróg” i „Romansu Wszechczasów”. Bawią mnie do łez i poprawiają humor 🙂
    Często wracam też do „Małego Księcia”…

Tricky
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

bardzo lubię wracać do książek Agathy Christie. czytałam je będąc nastolatką, zawsze się przy nich odprężam

Porzeczka
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Blaszany Bębenek Grassa.

Dom dzienny, dom nocny Olgi Tokarczuk.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Książka, do której zawsze chętnie wracam…"

Przewiń na górę