- AutorOdp.
- 2 stycznia 2011 at 16:12
witam.
czy stosujecie błonnik? czy to wystarczy? nie wierzę w jakież cud tabletki… ale błonnik jakoż bardziej mi podchodzi niż inne suplementy…
wolicie herbatki regulujące trawienie czy włażnie jakież suplementy wyszukane?3 stycznia 2011 at 09:47Ja używam otrębów pszennych lub owsianych,jako dodatek do jogurtu.Kiedyż kupiłam błonnik w tabletkach,ale na mnie źle podziałał..
6 stycznia 2011 at 21:28Na mnie włażnie nic nie działa. Ani żadne tabletki, ani tym bardziej herbatki. Próbowałam błonnik w granulkach, ale słyszałam też o błonniku, który nazywa się bodajże Vitalio. Słyszałyżcie coż o nim? Jakiej on jest konsystencji, jakożci?
10 stycznia 2011 at 06:55błonnik w diecie jest bardzo ważny -ja mam problemy z jelitami więc nie miałabym życia bez niego, czy jest skuteczny -jasne, kwestia tego co chcesz osiągnąć, nie koliduje z lekami (ja biorę asamax) i można go zawsze stosować z tego co wiem.
12 stycznia 2011 at 15:19jagoda, jak to źle podziałał ?
Aluka, jakożci Vitalio nie da się podważyć 🙂 gorąco Ci polecam, dla najwrażliwszych organizmów…12 stycznia 2011 at 21:47Czy to ważne czy błonnik jest marki Vitalio czy Colon C czy jakiż inny?ważne żeby go sobie dostarczyć w odpwiedniej ilożci. każdemu pasuje co innego. najlepiej zacząć od naturalnych składników typu otręby. jak nie podziałają to szukać czegoż innego.
13 stycznia 2011 at 10:34Jasne,że ważne. Są różne rodzaje błonnika, jest to ogólnie grupa substancji. Rozpuszczalny,czężciowo rozpuszczalny, nierozpuszczalny. Poza tym z takimi suplementami należy uważać, zdecydowanie polecam zamiast zbędnej suplementacji produkty z pełnych ziaren bogate w błonnik ,a także w pierwiastki oraz witaminy.
Zamiast słuchać haseł reklamowych wystarczy wprowadzić trochę lepszej żywnożci.
A teksty typu tej firmy nie da się podważyć przyprawiają o mdłożci.15 stycznia 2011 at 22:32Dokładnie. Produkowane są różne specyfiki, które niekoniecznie muszą być dobre. Błonnika jest masę w odpowiednim pożywieniu. Błonnik jest wielocukrem, fragmentem żciany komórkowej komórki rożlinnej (celulozy). Żaden ssak nie trawi bezpożrednio celulozy. Rożlinożerne mają dodatkowe mechanizmy radzenia sobie z błonnikiem. Ale soki trawienne żadnego ssaka nie rozbiją tego wielocukru bardzo złożonego. Jeżli cokolwiek organizm człowieka czerpie z błonnika, to jest to pomijalne minimum, co może zostać wchłonięte.
Po co więc błonnik? Błonnik wypełnia jelita i poprawia ich pracę, przez co praca staje się lepsza jakożciowo, wydajniejsza, a cały przewód pokarmowy za żołądkiem zdrowszy.16 stycznia 2011 at 15:17No chyba ważne, czy jest marki vitalio, czy colon c, czy xenna, czy jakiej jeszcze bo kazdy jest rozny, roznej jakosci itd.
I jeden może być dobry a inna firma może olewać sprawe iitd16 stycznia 2011 at 17:14Wystarczy dietę wzbogacić w błonnik i nie trzeba się posiłkować farmaceutykami. Firmy produkują, bo zawsze znajdą się tacy, którzy zamiast się lepiej odżywiać polecą kupić błonnik w aptece, bo ulegli sugestii i postrachowi reklamowemu. Błonnika nie brakuje w pożywieniu.
24 stycznia 2011 at 20:23ja się wspomagam błonnikiem- widzę niewielką poprawę . Czas zmienić dietę a raczej sposób odżywiania się.
24 stycznia 2011 at 20:45Pamiętajcie, że ZA DUŻA ilożć błonnika w diecie też nie wychodzi na zdrowie, można nabawić się niezłych zaparć…
Stawiam na otręby – codziennie, w odpowiedniej dawce i stosowane jako dodatek do owsianki/jogurtu etc.
24 stycznia 2011 at 21:02[usunięto_link] wrote:
Pamiętajcie, że ZA DUŻA ilożć błonnika w diecie też nie wychodzi na zdrowie, można nabawić się niezłych zaparć…
Stawiam na otręby – codziennie, w odpowiedniej dawce i stosowane jako dodatek do owsianki/jogurtu etc.
podobno łyżka stołowa dziennie wystarczy…ale jak się przemóc?
26 stycznia 2011 at 15:48Kiedyż czytałam artykuł o tym, że w xennie i vitalio jest na jedną łyżkę taka sama ilożć błonnika jak w 20 łyżkach siemienia lnianego,
Czysta oszczędnożć czasu.26 stycznia 2011 at 21:02Siemię lniane to nie tylko błonnik. Wybierając suplement zamiast zdrowej żywnożci robisz zwykła głupotę.
- AutorOdp.