- AutorOdp.
- 21 lipca 2011 at 10:15
Ja z powodu swojej choroby też muszę mieć dietę bogatą w błonnik ale nic sztucznego nie biorę. Jak najwięcej warzyw, owoców, na każdy produkt patrzę ile błonnika zawiera, z zalecenia lekarza mam jeżć jedną activię dziennie z dwiema łyżkami otrąb. Oczywiżcie unikać trzeba jedzenia smażonych rzeczy i białego pieczywa (które w zasadzie powinno być zakazane dla osób mających problemy z układem trawiennym, ja jem tylko ciemne).
8 sierpnia 2011 at 07:07bo to wszystko jest ważne błonnik, magnez, chemoprewencja, wizyty u lekarza – kontrole i wiara w to że wszystko będzie dobrze
9 sierpnia 2011 at 08:40tez stosowalam blonnik jakis czas, duzo mi to nie dalo, po okolo dwoch miasiacach przerwalam. Na trawienie najlepiej mi robi zwykla czerwona herbata
16 sierpnia 2011 at 08:07bo to wszystko zależy w jaki celu , stosujesz błonnik czy inne suplementy
25 sierpnia 2011 at 12:51ja wcinam błonnik w postaci chrupek zbożowych:) bardzo dobre rozwiązanie dla osób, które lubią podjadać- jak już to robić to zdrowo:)
25 sierpnia 2011 at 18:16Z tym błonnikiem to tak jak z witaminami w tabletkach, jesli zdrowo się odżywiacie to nie ma potzreby faszerować się suplementami, ani witaminami, ani błonnikiem.
- AutorOdp.