- AutorOdp.
- 31 stycznia 2011 at 06:40
trzeba też uważać na otręby jakie się kupuje bo są też takie które mają bardzo ostro zakończoną tą łuskę i można sobie mocno zaszkodzić jeżli coż takiego wbije się nam w jelito, chemoprewencję pójdzie w las
1 lutego 2011 at 17:25Głupoty piszesz.
2 lutego 2011 at 11:56ja codziennie piję siemie lniane. na początku bardzo mi nie smakowało. ale teraz już się przyzwyczaiłam. lekarz mi zalecił więc musiałam
7 lutego 2011 at 07:19mi pomaga siemię w mojej chorobowej diecie-wspomagam działanie asamaxu, więc błonnik się sprawdza.
13 lutego 2011 at 20:31[usunięto_link] wrote:
jagoda, jak to źle podziałał ?
Aluka, jakożci Vitalio nie da się podważyć 🙂 gorąco Ci polecam, dla najwrażliwszych organizmów…Ja bym nie była aż taka hurraoptymistyczna 😛
14 lutego 2011 at 07:26jasne każdy musi znaleźć dla siebie odpowiedni sposób na zdrowie nie ulegając tysiącom przereklamowanych żrodków
14 lutego 2011 at 14:11Spróbowałam tego Vitalio i jest całkiem dobry. Jest w formie proszku, więc dorzucam go do jogurtu, sałatki, zupy. Sprawa już się trochę uregulowała, więc myżlę, że nie będę go musiała stosować do końca życia 😉
14 lutego 2011 at 19:41[usunięto_link] wrote:
Czy to ważne czy błonnik jest marki Vitalio czy Colon C czy jakiż inny?ważne żeby go sobie dostarczyć w odpwiedniej ilożci. każdemu pasuje co innego. najlepiej zacząć od naturalnych składników typu otręby. jak nie podziałają to szukać czegoż innego.
oczywiżcie że to ważne, każdy produkt działa na organizm inaczej, dlatego na każdej ulotce są wypisane działania niepożądane 😀
15 lutego 2011 at 09:12Czy to znaczy,że dwa produkty zawierające błonnik działają inaczej?
Uważam,że jeżli ktoż ma wrażliwy układa trawienny powinien uważać z błonnikiem,szczególnie na początku.Jest wiele produktów zawierających błonnik.W tym wypadku może lepiej od tego zacząć.[usunięto_link]
15 lutego 2011 at 09:28Błonnik to umowna nazwa różnych substancji. Nie warto inwestować w suplementy tego typu. Produkty z pełnych ziaren są w nie bogate, owoce i warzywa również. Poza tym dostarczają dużo innych potrzebnych substancji.
15 lutego 2011 at 22:54Otręby z jogurtem co drugi dzień.
19 lutego 2011 at 13:49[usunięto_link] wrote:
Spróbowałam tego Vitalio i jest całkiem dobry. Jest w formie proszku, więc dorzucam go do jogurtu, sałatki, zupy. Sprawa już się trochę uregulowała, więc myżlę, że nie będę go musiała stosować do końca życia 😉
Do zupy? O.o
22 lutego 2011 at 18:04Mnie coż ostatnio po błonniku wzdyma i boli brzuch. Także na razie odstawiłam.
22 lutego 2011 at 23:45Od początku pisałem żeby nie stosować suplementacji błonnikiem. Błonnik rozpuszczalny to całkiem co innego. Lepiej wybierać produkty z pełnych ziaren oraz warzywa.
23 lutego 2011 at 10:53Nie stosuje błonnika,ale nie łączę białek z węglowodanami.Polecam ! waga spada,cera się poprawiła i nie mam już zimnych nóg. 🙂
- AutorOdp.