• Autor
    Odp.
  • aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

trzeba też uważać na otręby jakie się kupuje bo są też takie które mają bardzo ostro zakończoną tą łuskę i można sobie mocno zaszkodzić jeżli coż takiego wbije się nam w jelito, chemoprewencję pójdzie w las

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

Głupoty piszesz.

basiaP
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

ja codziennie piję siemie lniane. na początku bardzo mi nie smakowało. ale teraz już się przyzwyczaiłam. lekarz mi zalecił więc musiałam

aga33
    Member
    • Pasjonat

mi pomaga siemię w mojej chorobowej diecie-wspomagam działanie asamaxu, więc błonnik się sprawdza.

damnatia
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 30
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

jagoda, jak to źle podziałał ?
    Aluka, jakożci Vitalio nie da się podważyć 🙂 gorąco Ci polecam, dla najwrażliwszych organizmów…

Ja bym nie była aż taka hurraoptymistyczna 😛

aga33
    Member
    • Pasjonat

jasne każdy musi znaleźć dla siebie odpowiedni sposób na zdrowie nie ulegając tysiącom przereklamowanych żrodków

Aluka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Spróbowałam tego Vitalio i jest całkiem dobry. Jest w formie proszku, więc dorzucam go do jogurtu, sałatki, zupy. Sprawa już się trochę uregulowała, więc myżlę, że nie będę go musiała stosować do końca życia 😉

zelinka
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Czy to ważne czy błonnik jest marki Vitalio czy Colon C czy jakiż inny?ważne żeby go sobie dostarczyć w odpwiedniej ilożci. każdemu pasuje co innego. najlepiej zacząć od naturalnych składników typu otręby. jak nie podziałają to szukać czegoż innego.

oczywiżcie że to ważne, każdy produkt działa na organizm inaczej, dlatego na każdej ulotce są wypisane działania niepożądane 😀

jagoda4
    Member
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Czy to znaczy,że dwa produkty zawierające błonnik działają inaczej?
    Uważam,że jeżli ktoż ma wrażliwy układa trawienny powinien uważać z błonnikiem,szczególnie na początku.Jest wiele produktów zawierających błonnik.W tym wypadku może lepiej od tego zacząć.

[usunięto_link]

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

Błonnik to umowna nazwa różnych substancji. Nie warto inwestować w suplementy tego typu. Produkty z pełnych ziaren są w nie bogate, owoce i warzywa również. Poza tym dostarczają dużo innych potrzebnych substancji.

barmoj
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Otręby z jogurtem co drugi dzień.

damnatia
    Member
    • Odp.: 30
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Spróbowałam tego Vitalio i jest całkiem dobry. Jest w formie proszku, więc dorzucam go do jogurtu, sałatki, zupy. Sprawa już się trochę uregulowała, więc myżlę, że nie będę go musiała stosować do końca życia 😉

Do zupy? O.o

Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Mnie coż ostatnio po błonniku wzdyma i boli brzuch. Także na razie odstawiłam.

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

Od początku pisałem żeby nie stosować suplementacji błonnikiem. Błonnik rozpuszczalny to całkiem co innego. Lepiej wybierać produkty z pełnych ziaren oraz warzywa.

nareta
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Nie stosuje błonnika,ale nie łączę białek z węglowodanami.Polecam ! waga spada,cera się poprawiła i nie mam już zimnych nóg. 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " kto stosuje błonnik"

Przewiń na górę