- AutorOdp.
- 23 lutego 2011 at 12:08
A z jakiego powodu nie łączysz białek z węglowodanami? To nie jesz fasoli ,bo jest w niej białko oraz węglowodany, to przecież prawie każdą potrawę eliminuję 😉
23 lutego 2011 at 13:58[usunięto_link] wrote:
Od początku pisałem żeby nie stosować suplementacji błonnikiem. Błonnik rozpuszczalny to całkiem co innego. Lepiej wybierać produkty z pełnych ziaren oraz warzywa.
Ale do tej pory było dobrze.
23 lutego 2011 at 15:46Zachwianie w organizmie równowagi rzadko przebiega błyskawicznie. W większożci przypadków i niedobór i nadmiar nam szkodzi jeżli chodzi o żywnożć. Błonnik w nadmiarze może prowadzić do zespołu złego wchłaniania w przypadku niedoboru do zaparć. Oczywiżcie to nie jedyne przykłady,ale tak lekko zobrazowane.
24 lutego 2011 at 14:27[usunięto_link] wrote:
Mnie coż ostatnio po błonniku wzdyma i boli brzuch. Także na razie odstawiłam.
myżlałam, że to błonnik ma pomagać na takie dolegliwożci 🙄
24 lutego 2011 at 15:36[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Mnie coż ostatnio po błonniku wzdyma i boli brzuch. Także na razie odstawiłam.
myżlałam, że to błonnik ma pomagać na takie dolegliwożci 🙄
Napisałam włażnie wyżej na własnym dożwiadczeniu,że jak ktoż ma wrażliwe jelita powinien stopniowo wprowadzać błonnik,bo może wywołać takie objawy.Trzeba wypróbować:)
[usunięto_link]
27 lutego 2011 at 19:52Kowal ma rację – równowaga nie jest na prstryknięcie, a jelita jagoda – to fakt 🙂 jak ktoż ma wrażliwe to musi uważać, ja na początku stosowania asamaxu nie mogłam brać błonnika
28 lutego 2011 at 10:57Nie trzeba się wcale pożwięcać, żeby zwiększyć ilożć błonnika. Jedzcie więcej ulubionych owoców i warzyw. Do sałatek dosypujcie otręby pszenne (łyżeczka)i owsiane. Tego w smaku się nie wyczuwa, a jest lepiej (xxxxxxxxxxxxxxxxxxx). Nie można też zapomnieć o wodzie ok. 2 l dziennie. ( to naprawdę da się zrobić), wiem to po sobie. 🙂
edit:
jakubek28 lutego 2011 at 11:01Zapomniałam o czymż ważnym. Jeżli macie kłopoty z przewodem pokarmowym, najpierw zastosujcie aloes.Działa żwietnie( łagodzi i koi)potem więcej błonnika, ale to wszystko trzeba dobrać do osoby indywidualnie. Pozdrawiam 🙂
4 marca 2011 at 07:46Ja stosuję, firmy chyba…. Vitalio … i jest super.
7 marca 2011 at 01:11aloes to dobry pomysł nawet przy CU
23 marca 2011 at 15:08[usunięto_link] wrote:
Ja stosuję, firmy chyba…. Vitalio … i jest super.
Dużo osób stosuje ; )
24 marca 2011 at 09:52[usunięto_link] wrote:
bo teraz to chyba modne. a ja powiem tylko tyle, że skoro wiosna idzie, to wolę kupować żwieże warzywa i owoce i będę miała naturalny błonnik w odpowiednich ilożciach. Albo może zwykłe otręby kupić? Można je dodawać do różnych potraw 😀
27 marca 2011 at 14:56[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
bo teraz to chyba modne. a ja powiem tylko tyle, że skoro wiosna idzie, to wolę kupować żwieże warzywa i owoce i będę miała naturalny błonnik w odpowiednich ilożciach. Albo może zwykłe otręby kupić? Można je dodawać do różnych potraw 😀
Warzywa teraz strasznie drogie są ;/
Jeszcze troche i trzeba bedzie jeżć trawe i kore z drzew jak tak dalej beda nami rzadzic i tylko krasc nam pieniadze27 marca 2011 at 15:43Już nie przesadzaj , zamiast zbędnych produktów typu słodkożci, ciasta czy np. kisiele można kupić porcję warzyw. Nawet zamiast ciuchów. Na zdrowiu się nie oszczędza.
28 marca 2011 at 07:13warzywa na patelnię 4 zł, zapalenie jelita i kuracja asamaxem z wizytami u lekarzy i badaniami-nie pytaj zł, zdrowie bezcenne!
- AutorOdp.