- AutorOdp.
- 16 października 2007 at 15:46
[usunięto_link] wrote:
nie uzywam polskich zakow i wielkich liter w sieci. to nie blad. to netykieta.
[usunięto_link]
Wielkich liter na początku zdania powinno się używać, jedynie netykietą jest ich stosowanie do całożci wypowiedzi.. polecam lekturę powyższego linku!
16 października 2007 at 16:08Po przeczytaniu powyższych postów rozbolała mnie głowa. Nie wiedziałam, że istnieją osoby które dużo mówią a głó… mają.
16 października 2007 at 16:31[usunięto_link] wrote:
a ja myżlałam, że włażnie jest odwrotnie w netykiecie. no ale pewnie się mylę.
Cóż to mylimy się obie:) Dla niektórych każda wymówka jest dobra, o Boże, co za ludzie:/
16 października 2007 at 16:47Spokojnie dziewczynki ,spokojnie 😆 😉 Tylko spokoj moze Nas uratowac 😆 hihi
16 października 2007 at 16:48no ale czemu parvati nic już nie pisze? czemu nie chce już z nami dyskutować? ; (
16 października 2007 at 16:51Bo prezentujemy zbyt niski poziom intelektualny i nie ma sensu z nami dyskutować na tamaty o których nie mamy pojęcia 😉 😆
16 października 2007 at 16:52o kurde. faktycznie.
16 października 2007 at 18:12parvati nie spedza calego dnia na forum. ma tez inne zajecia.
16 października 2007 at 21:02[usunięto_link] wrote:
roznorodnosc pogladow jest doskonala podstawa do dobrej dyskusji
Różnorodnożć poglądów a nie przekonanie, że dopóki inni nie zgodzą sie ze mną, dopóty to nie będzie dobra dyskusja.. 🙄
[usunięto_link] wrote:
marta…ja wiem, ze piszesz bez znakow interpunkcyjnych, ze masz spore problemy z ortografia i wreszcie…masz problem z tym, ze mama zna cene twoich stringow…ale na boga…wysil mozg.
…wiecej ksiazek polecam. to wzbogaca slownitwo.
..dla mnie stwierdzenie tego typu wypowiedziane przed osobe, ktora ukrywa przed matka cene stringow i robi z tego problem…to po prostu hipokryzja.
…masz tok rozumowania kazia z pierwszej klasy:)))
Parvati daruj sobie te uszczypliwożci.. ❗ 😕 😕
[usunięto_link] wrote:
Wielkich liter na początku zdania powinno się używać, jedynie netykietą jest ich stosowanie do całożci wypowiedzi.. polecam lekturę powyższego linku!
„Netykieta (ang. netiquette) to zbiór zasad przyzwoitego zachowania w Internecie, swoista etykieta obowiązująca w Sieci”
Jednym z jej zaleceń jest zakaz ciągłego pisania dużymi literami.
A wiec stosowanie wielkich liter do całożci wypowiedzi jest łamaniem zasad netykiety, a nie netykietą ➡ to tak tylko dla żcisłożci 😛Poza tym..
To jest forum dyskusyjne.. Każdy ma prawo wyrażac swoje poglądy, różne poglądy.. Ale obrażnie i znieważanie innych 😯 , to już inna sprawa 😕 Zaczęło się od drobnych uszczypliwożci. Na czym zakończy sie ta dyskusja ❓ „Wojną na obelgi” ❓
Nie jedną taką wojnę to forum juz przeżyło. A na niej – jak to na wojnie, byli i polegli.. Nie chcę zamykać tematu, bo napewno znajdą sie tacy, którzy bedą chcieli sie w nim wypowiedzieć.. Zatem powróćmy do głównego wątku tej rozmowy… 😉16 października 2007 at 21:49Bravo ❗
16 października 2007 at 22:13Jednak ktoż tu czuwa. :lol:, ale czy wszystkich ta uwaga zmobilizuje do jej zastosowania? O to jest pytanie!!!
17 października 2007 at 05:59ja znam też te zasady, ale taki mam już styl pisania z małych liter, więc wybaczcie. przyzwyczajenie już. oczywiżcie tylko w necie = ]
17 października 2007 at 08:03Brawo Iga81!! ❗ 😀 Wreszcie ktoras pokazala pazur i czowa Nad zachowaniem powyzszych dziewczynek 🙂 😉
Ma byc spokoj i zero klotni i takich jazd! 😕
17 października 2007 at 10:08tak tylko odnożnie netykiety… [usunięto_link]
przepraszam za offtopica, ale chciałam, żeby bylo na miejscu.
19 października 2007 at 11:00No przyznam że działo się tu działo, jak mnie nie bylo….
- AutorOdp.