• Autor
    Odp.
  • Calorca
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 175
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

nie uzywam polskich zakow i wielkich liter w sieci. to nie blad. to netykieta.

[usunięto_link]

Wielkich liter na początku zdania powinno się używać, jedynie netykietą jest ich stosowanie do całożci wypowiedzi.. polecam lekturę powyższego linku!

kajdaaa
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 1620
    • Maniak

Po przeczytaniu powyższych postów rozbolała mnie głowa. Nie wiedziałam, że istnieją osoby które dużo mówią a głó… mają.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

a ja myżlałam, że włażnie jest odwrotnie w netykiecie. no ale pewnie się mylę.

Cóż to mylimy się obie:) Dla niektórych każda wymówka jest dobra, o Boże, co za ludzie:/

tigerka
    Member
    • Tematów: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

Spokojnie dziewczynki ,spokojnie 😆 😉 Tylko spokoj moze Nas uratowac 😆 hihi

moo
    Member
    • Odp.: 277
    • Zapaleniec

no ale czemu parvati nic już nie pisze? czemu nie chce już z nami dyskutować? ; (

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Bo prezentujemy zbyt niski poziom intelektualny i nie ma sensu z nami dyskutować na tamaty o których nie mamy pojęcia 😉 😆

moo
    Member
    • Zapaleniec

o kurde. faktycznie.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

parvati nie spedza calego dnia na forum. ma tez inne zajecia.

iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

roznorodnosc pogladow jest doskonala podstawa do dobrej dyskusji

Różnorodnożć poglądów a nie przekonanie, że dopóki inni nie zgodzą sie ze mną, dopóty to nie będzie dobra dyskusja.. 🙄

[usunięto_link] wrote:

marta…ja wiem, ze piszesz bez znakow interpunkcyjnych, ze masz spore problemy z ortografia i wreszcie…masz problem z tym, ze mama zna cene twoich stringow…ale na boga…wysil mozg.

…wiecej ksiazek polecam. to wzbogaca slownitwo.

..dla mnie stwierdzenie tego typu wypowiedziane przed osobe, ktora ukrywa przed matka cene stringow i robi z tego problem…to po prostu hipokryzja.

…masz tok rozumowania kazia z pierwszej klasy:)))

Parvati daruj sobie te uszczypliwożci.. ❗ 😕 😕

[usunięto_link] wrote:

Wielkich liter na początku zdania powinno się używać, jedynie netykietą jest ich stosowanie do całożci wypowiedzi.. polecam lekturę powyższego linku!

„Netykieta (ang. netiquette) to zbiór zasad przyzwoitego zachowania w Internecie, swoista etykieta obowiązująca w Sieci”
    Jednym z jej zaleceń jest zakaz ciągłego pisania dużymi literami.
    A wiec stosowanie wielkich liter do całożci wypowiedzi jest łamaniem zasad netykiety, a nie netykietą ➡ to tak tylko dla żcisłożci 😛

Poza tym..
    To jest forum dyskusyjne.. Każdy ma prawo wyrażac swoje poglądy, różne poglądy.. Ale obrażnie i znieważanie innych 😯 , to już inna sprawa 😕 Zaczęło się od drobnych uszczypliwożci. Na czym zakończy sie ta dyskusja ❓ „Wojną na obelgi” ❓
    Nie jedną taką wojnę to forum juz przeżyło. A na niej – jak to na wojnie, byli i polegli.. Nie chcę zamykać tematu, bo napewno znajdą sie tacy, którzy bedą chcieli sie w nim wypowiedzieć.. Zatem powróćmy do głównego wątku tej rozmowy… 😉

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Bravo ❗

kajdaaa
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 1620
    • Maniak

Jednak ktoż tu czuwa. :lol:, ale czy wszystkich ta uwaga zmobilizuje do jej zastosowania? O to jest pytanie!!!

moo
    Member
    • Zapaleniec

ja znam też te zasady, ale taki mam już styl pisania z małych liter, więc wybaczcie. przyzwyczajenie już. oczywiżcie tylko w necie = ]

tigerka
    Member
    • Tematów: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

Brawo Iga81!! ❗ 😀 Wreszcie ktoras pokazala pazur i czowa Nad zachowaniem powyzszych dziewczynek 🙂 😉

Ma byc spokoj i zero klotni i takich jazd! 😕

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

tak tylko odnożnie netykiety… [usunięto_link]

przepraszam za offtopica, ale chciałam, żeby bylo na miejscu.

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

No przyznam że działo się tu działo, jak mnie nie bylo….

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " LANS"

Przewiń na górę