• Autor
    Odp.
  • kami.kami
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Zawsze miałam dobry kontakt z mamą. Nigdy się z nią nie pokłóciłam, rozmawiam z nią prawie o wszystkim, nie poruszamy tylko tematów związanych z seksem, bo ani ja, ani ona nie czujemy takiej potrzeby. Uważam, że moja mama jest mądrym człowiekiem i wiele się od niej nauczyłam – nie tylko gotować ale i postępować w życiu.

Agnyecha
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

Ja z moją mamą mam kontakt tylko czasami w niedziela w kuchni jak rano robię kawę.Mimo że mieszkamy pod jednym dachem,nasze rozmowy to cud dla rodziny.Lubimy się,tolerujemy ale nic poza tym.
    Ogólnie moja mama wie o mnie tylko to że nadal pracuję.Tak na prawdę mnie nie zna i gdyby ktoż zapytał czym się interesuję za pewne nie znała by odpowiedzi.Z obliczeń wywnioskowałam że w ciągu tygodnia zamieniamy max 10 zdań.

mwijatak
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Jako nastolatka miałam byle jakie kontakty z mamą. Wiadomo, wiek dojrzewania – kłótnie.
    Kiedy osiągnęłam dorosłożć mamy zabrakło… W takiej chwili człowiek zdaje sobie sprawę jak bardzo była ważna w moim życiu. Teraz bardzo mi jej brakuje mimo, że minęło wiele lat, choć jestem dorosła, mam swoje życie, ale nie wszystko mogę/chcę powiedzieć tacie choć kontakt mamy żwietny.

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

ja ze swoja mama mamy taki slabawy kontakt,bo od zawsze byłam blizej z tatem i z nim potrafie porozmawiac na wszystkie tematy,a mama to raczej nie mamy miedzy soba normalny kontakt:) ale jest ok:)

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

ja ze swoja mama nie mam kontaktu pracktycznie wcale, z ojcem tym bardziej, i w sumie to mi to kolo nosa lata – ale nieważne

Antenka18
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Ja ze swoją mamą mam dobry kontakt mogę z nią porozmawiać o wszystkim i liczyć na pomoc ale oczywiżcie jak w każdej rodzinie zdarzają się sprzeczki to nie nieuniknione 🙂

choockolaka
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

Seks? Antykoncepcja?
    Nigdy nie miałam problemów z przyjżciem do mamy i zapytaniem o coż.
    Choć za młodu te pytania mogły być na prawdę krępujące.
    Wiecie jak to jest – usłyszałyżcie coż na podwórku i chciałyżcie wiedzieć, ja zawsze dowiadywałam się od mamy.

Z antykoncepcją było łatwo, przyszła i sama ze mną porozmawiała czy po 2 latach z chlopakiem nie chcialabym pójżć po tabletki. Jednak gdy zaczelam je brac przyjela do wiadomosci, ze najwidoczniej rozpoczelam wspolzycie, ale nigdy nie spytała czy już to zrobiłam, albo jak było – i Bogu dzięki, naprawdę super z niej babka 🙂

A jeżli nie chodzi o tematy tabu tylko codzienne życie.
    Żyjemy raczej w zgodzie, choc czesto mamy ostra wymiane zdan (obie mamy ciezkie i silne charakterki), ale zawsze z kulturą i nie jest to kłótnia, tylko ostra dyskusja.

Jest też między nami swojego rodzaju rywalizacja o której jednak głożno nie mówimy. Gdy ja się odchudzam i chodzę na basen, ona idzie na silownie, gdy ja przestaje, ona tez. Gdy ona kupuje nową bluzkę, ja też muszę choć np. wczoraj bylam na zakupach. Podobnie sprawa się ma z solarium – obydwie chodzimy, byleby jedna od drugiej byla bardziej brązowa.

Dobrze, że ta rywalizacja nigdy nie dotyczyła spraw damsko – męskich i nigdy nie podrywała mi facetów 😀

Jednak teraz za miesiąc wyprowadzam się na stałe do Gdańska, bedzie mi brakowało tych wesołych sytuacji, które trwały od przynajmniej 10lat.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " nasze mamy…"

Przewiń na górę