• Autor
    Odp.
  • pantofelek
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Ja się jednak bardziej do tych leniuchów bym się przyznał 🙂

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Teraz można prosto i smacznie gotować w mikrofali np. grillowanie kiełbasi z reguły wszystkim się udaje, hihi 😆

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

trzeba tylko mieć jeszcze taką mikrofalę z grillem 😛
    ale fakt faktem byłaby to ogromna oszczędnożć energii i miejsca 🙂
    ja swoją wiedzę czerpię z każdego możliwego źródła 🙂 więc i net i mama i babcia i książki kucharskie… no i własne eksperymenty 😀
    no cóż… ale dla mnie kuchnia to serce domu, więc sami rozumiecie 😉

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

mnie uczył gotowac mój Tata:)bardzo dużo ludzi mówi ze gotóje lepiej od niego 😆 ale na kazdego przychodzi pora i na ciebie tez kiedys przyjdzie:):)

psinka
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Ja w ogóle nie umiem gotować…
    Zawsze coż spalę, albo i nawet gorzej, bo to, uwierzcie, w moim przypadku możliwe.

Ale za to ro bię bardzo dobre słodycze, w sensie ciasta i ciasteczka. Lukier rumowy to dla mnie nie problem, a jest tak puszny z pączkami, że się rozpływasz.
    Do tego mój krem czekoladowy do truskawek…
    😈 Wielu już za niego oddawało życie. A jako, że jestem raczej amatorką drinków + czegoż słodkiego [bo to w końcu genialne i do tego romantyczne połączenie] to taki krem doskonale smakuje z Bacardi Daiquiri…
    Ciekawe ile ożwiadczyn dostanę w tym tygodniu? 😆

delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

Wydaje mi się, że gotowania można się łatwo nauczyć. Wystarczy na początek trzymać się dokładnie przepisów i pilnować tego co się akurat robi a potem stopniowo wypróbowywać własne pomysły. Ja eksperymentowałam podbierałam pomysły innym i jakoż tak samo wyszło.

glodnamarzen
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

też miałam kiedyż taki problem;-) wyjechałam na studia do innego miasta, i nagle skończyły się domowe obiadki i posiłki czekające tylko na zjedzenie;-) z drugiej strony sama nigdy nie lubiłam specjalnie jeżć, więc i nie szukałam okazji, by nauczyć się pichcić;-) wtedy ktoż polecił mi „Książkę kucharską dla studentów” autorstwa Thomas Hoeren (więcej o książce na przykład tutaj: [usunięto_link] ) książka na pewno inspiruje, później: pozwala p****żć na kulinarny poziom wyżej:-) wiem, co mówię;-)

delicja
    Member
    • Zapaleniec

Czyli potrzeba matka wynalazku?:)

doll
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Ja też nauczyłam się gotować na studiach;) Tak sobie postanowiłam, że jak wyjadę z domu i jak już nikt nie będzie podstawiał obiadków pod nos, to się nauczę… I jak postanowiłam, tak zrobiłam, już potrafię;)

delicja
    Member
    • Zapaleniec

No bo gotowanie wcale nie jest trudne. Trzeba tylko chcieć i coż u kogoż na początek podejrzeć. potem jakoż idzie. tu przepis tam przepis i juz masz swoje specjalożci

glodnamarzen
    Member
    • Bywalec

albo pewnego dnia orientujesz się, że znajomi, których zapraszasz do siebie na domówkę, zaczynają przychodzić ze swoim jedzeniem;-)

a z tym, że potrzeba jest matką wynalazku, w pełnie się zgadzam:D rzut oka do lodówki, i wiem już co pysznego mogę upichcić. nawet, jeżli jest tam tylko żółty ser i jakież mięsiwo;-)

osobiżcie zaczynałam od „eksperymentów” z ziemniakami. teraz staram się, zeby ziemniaki były tylko dodatkiem;-) a Wy jak zaczynaliżcie?:-)

delicja
    Member
    • Zapaleniec

ziemniaki to bardzo wdzięczne warzywo, bardzo wiele można z niego zrobić łakoci: placki ziemniaczane, zapiekanki ziemniaczane, zupy, jakież nadziewane ziemniaczki, frytki jako dodatek….tylko troche fantazji potrzeba[/list]

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Ja zawsze myżlałam, że gotowani to kosmos…
    A teraz? co trudnego w gotowaniu ? Jak przypalisz, to nie zjesz- jak nie zjesz to będziesz głodna i następnym razem się postarasz tak zrobić, by się najeżć 8)
    Zupy, ja uwielbiam gotować zupy.
    A jak mam ochotę na coż nowego, to biorę książkę kucharską/ kupuję składniki i… robię.

doll
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

@Melisa89 wrote:

Jak przypalisz, to nie zjesz- jak nie zjesz to będziesz głodna i następnym razem się postarasz tak zrobić, by się najeżć 8)

Bezlitożnie proste to rozumowanie i tak samo prawdziwe:))) Ja na szczężcie zbyt często nie musiałam chodzić głodna z powodu przypalania;) W moim przypadku nauka gotowania przebiegała w miarę gładko i bezboleżnie;)

glodnamarzen
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

ziemniaki to bardzo wdzięczne warzywo, bardzo wiele można z niego zrobić łakoci: placki ziemniaczane, zapiekanki ziemniaczane, zupy, jakież nadziewane ziemniaczki, frytki jako dodatek….tylko troche fantazji potrzeba[/list]

o tak, zgadzam się – same delicje:-)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " nie umiem gotować :/"

Przewiń na górę