• Autor
    Odp.
  • doll
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Ze wszystkich powyżej wymienionych wystarczyłyby mi placki;) To, co można z nich, a raczej w połączeniu z nimi, wyczarować, to jest po prostu czysta poezja;) Jakie są wasze ulubione?

delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

mmm…placuszki ze żmietanką i cukrem, albo sosem pieczarkowym, albo….chyba lubie wszytskie:)

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

też nie umiem gotować, ale się nie załamuję i próbuję dalej
    uwierz w siebie!

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Ja zaczynałam dosyć wczeżnie (jakkolwiek głupio to nie brzmi) swoją „przygodę” z gotowaniem 🙂 Od kąd pamiętam lubiłam się krzątać po kuchni i podpatrywać jak mama pichci i piecze dla nas różne pysznożci. No i jakoż tak w pewnym momencie sama się za to zabrałam i gotować lubię.
    Moja siostra natomiast nigdy ani nie lubiła ani nie umiała gotować, do czasu az zamieszkała ze swoim narzeczonym. Wtedy niestety musiała się nauczyc robić cokolwiek i radzi sobie żwietnie. Także dziewczyny nie przejmujcie się tym, na każdego przyjdzie pora. Poza tym sa super ksiazki kucharskie z łatwymi przepisami!

delicja
    Member
    • Zapaleniec

teraz wystarczy wejsc na forum i poprosic koleznki o fajny przepis i rady jak go zrobic zeby ugotowac cos fajnego. nie ma stersu

idealnapanidomu
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Proponuje cykl artykułów Nauka gotowania/pieczenia na stronie poradypanidomu.pl

[usunięto_link]

delicja
    Member
    • Zapaleniec

wiesz co kup sobie grilla eklektycznego, ja takiego ostatnio nabyła. wszystko co na niego wrzucisz będzie pyszne

Harajukuchilli
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

A próbowalyżcie już keidys rbić ciasto czekoladowe(mael) w 5minut? Jest tu już taki temat czy moge założyć? 😀

idealnapanidomu
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

[usunięto_link] bardzo wiele artykułów na temat gotowania i pieczenia 🙂 praktycznie od podstaw.

Kubek
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

W ramach odpowiedzi na temat: a próbowałyżcie kiedyż kursu gotowania? Ja też nie jestem orłem w kuchni, ale raz przeszłam się tak z ciekawożci na kurs gotowania dla początkujących do Warszawskiej Akademii Kulinarnej, a potem jeszcze na kurs kuchni włoskiej. Było żwietnie, naprawdę polecam jak ktoż chce się nauczyć gotować pod okiem profesjonalistów 🙂 Podrzucam dla ułatwienia – warto żledzić:

[usunięto_link]
    [usunięto_link]

sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 280
    • Zapaleniec

korzystacie czasem z gotowców? Tak, żeby się wspomóc w gotowaniu i zaoszczędzić czasu?

czarnulka
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

oczywiżcie a najprostszy przykład to spaghetti zawsze używam fix do spaghetti

sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 280
    • Zapaleniec

Ja czasem mam opory nie wiem co tam znajdę, ale widziałam, że już takie dobre bez dodatku konserwantów też się pojawiają.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " nie umiem gotować :/"

Przewiń na górę