• Autor
    Odp.
  • Niebo86
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 589
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

polecam google, wikipedię i ewentualnie nowy mózg.

😀 😀 to mu pojechałaż…buhahahaha 😀 😀

Hamster
    Participant
    • Tematów: 31
    • Odp.: 322
    • Pasjonat

A czy ze skóry nie ma już butów tylko z blachy? A kiedy będą spodnie z blachy?

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

A czy ze skóry nie ma już butów tylko z blachy? A kiedy będą spodnie z blachy?

Nie buty z blachy tylko z blacha! To jest roznica!

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

zawsze lubiłam chomiki… takie głupiutkie, kręcą się w kołowrotku… bez celu… 😀 😀 😀

a tak poważnie to chyba chomiki powinny być jednak mądrzejsze… 😕

„Glany “ ciężkie buty, zwykle czarne (…) Cholewy zwykle zachodzące za kostkę, (…) wzmocnione blachą na palcach (…).

Główną cechą glanów jest ich wygląd, odróżniający się od obuwia noszonego na co dzień na ulicy. Czasem dla wyróżnienia sznurowadła w glanach zamieniane są na wyraźnie kontrastujące barwą, np. białe, czerwone lub w barwach fluorescencyjnych, czasami odmiennej barwy w każdym bucie. Często kolor sznurowadła żwiadczyć ma o gużcie muzycznym bądź przekonaniach politycznych włażciciela butów. (…) czasem specjalnie produkowane glany, w różnych kolorach, trafiły do ogólnodostępnych sklepów z obuwiem, stając się nie elementem manifestacji kontestacji, ale modą. Znane firmy to np. Steel, Heavy Duty, KMM, Revenger, Dr Martens.”

a teraz na mniej-poważnie:

„obuwie do skakania (np. na koncertach), dobre też do chodzenia po plaży. Idealne na upalne dni. (…) Przydatne na wszelkich burdach, popijawach, koncertach, weselach, balach, randkach. (…) Przydają się do zabiegów, takich jak uderzenie z glana, zglanowanie kogoż, przywalenie glanem.

Kolorystyka

Glany rozróżniamy w wielu kolorach. Najpopularniejszy jest czarny. (…)Chronią kostkę przed uszkodzeniami mechanicznymi, ale skręcić kolano lub zwichnąć biodro jest w nich nadzwyczaj łatwo.

Funkcje

Obuwie to ma zasadniczo dwie podstawowe funkcje. Okreżla ono przynależnożć do jednej z glaniastych subkultur oraz jest podstawą i jednoczeżnie dopełnieniem stroju charakterystycznego dla ww. subkultur. Absolutnie nie jest przeznaczone do chodzenia, a już w szczególnożci nie dla początkujących. Glany składają się ze stali, skóry, gumowej podeszwy i sznurówek. (…)”

jaszcze jakiż chomik czegoż nie wie???
    😈

basia23
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

bo idzie zima…

Niebo86
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 589
    • Zasłużony

@Onione wrote:

A zakute łby- jak widać sa zawsze i wszędzie.

buhahaha żwięta racja 🙂

Hamster
    Participant
    • Pasjonat

Dzięki za pedagogiczną odpowiedż. Teraz jestem mądrzejszy.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

a co? przeszczepiles mozg?

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Dzięki za pedagogiczną odpowiedż. Teraz jestem mądrzejszy.

Hamster

Jedno pytanie:ile Ty masz lat? (pytam z ciekawosci)

Nela
    Member
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

Nie wiem dlaczego wedlug was ktos, kto nie wie co to jest..”glany”, nie posiada mozgu.
    Jezeli nie mieszka sie w Polsce i ma sie duuuzo wiecej lat niz 15, to na pewno nikt nie zna takiej nazwy tych butow. Ja dowiedzialam sie co to sa glany jakies 5 lat temu i to tylko dlatego, ze czytalam polska gazete.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Nie wiem dlaczego wedlug was ktos, kto nie wie co to jest..”glany”, nie posiada mozgu.
    Jezeli nie mieszka sie w Polsce i ma sie duuuzo wiecej lat niz 15, to na pewno nikt nie zna takiej nazwy tych butow. Ja dowiedzialam sie co to sa glany jakies 5 lat temu i to tylko dlatego, ze czytalam polska gazete.

Nela, nie pytaj, bo nie chcesz usłyszeć odpowiedzi 🙁

beehive
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 257
    • Zapaleniec

Nela, po prostu dużo się naczytałam (i inne dziewczyny pewnie też) wypowiedzi Hamstera. Nie chodzi o glany. O całokształt.

Pasjonująca lektura. Enjoy.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

jasne, jasne: glany nosi sie tylko w polsce. w koncu wiadomo, ze polska to ojczyzna dr martensa. buahahaha.

Hamster
    Participant
    • Pasjonat

jestem cudzoziemcem i nie zawsze rozumie polskich słów!

tygrysek
    Member
    • Odp.: 1080
    • Maniak

tym nie mniej do tego służy choćby wikipedia.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Panie w spodniach"

Przewiń na górę