- AutorOdp.
- 8 maja 2009 at 16:12
Ostatnio bardzo zaniedbałam włosy. Chcę szybko przywrócić im blask i dobry wygląd.
Dziewczyny, czy macie jakież swoje sposoby na pielęgnację włosów? Jakie są wasze ulubione – najlepsze szampony i odżywki?8 maja 2009 at 17:18Moja siostra ma praktyki w zakładzie fryzjerskim, więc ma dostęp do fajnych produktów, które są przeznaczone tylko do użytku w zakładach. Kiedyż miałam suche włosy i rozdwajającymi się końcówkami i siostra załatwiła mi super odżywkę. ścięła mi rozdwojone końcówki i teraz po każdym myciu używam tej odżywki i moje włosy dużo lepiej wyglądają i już się nie rozdwajają. Odżywka ta jest w strasznie dużym opakowaniu (100ml) żlicznie pachnie słodziutko. Nakłada się ją na mokre włosy a potem na glowę nakłada się np torebkę foliową na 30 min potem dokładnie się spłukuje. Jest naprawdę dobra.
8 maja 2009 at 17:30bardzo dobre są kosmetyki z serii wella sp
12 maja 2009 at 17:50asiulka1985 jakiej firmy są te produkty? Gdzie je można kupić? Tylko w salonach fryzjerskich? Może masz dostęp do jakiejż taniej hurtowni? Może szukać na allegro?
100 ml to chyba nie jest zbyt duże opakowanie 🙂
Uwielbiam jak włosy ładnie pachną.iwyl jakie konkretnie produkty polecasz?
Dlaczego takich dobrych szamponów, odżywek nie ma w zwykłych sklepach?
12 maja 2009 at 17:57[usunięto_link] wrote:
Moja siostra ma praktyki w zakładzie fryzjerskim, więc ma dostęp do fajnych produktów, które są przeznaczone tylko do użytku w zakładach. Kiedyż miałam suche włosy i rozdwajającymi się końcówkami i siostra załatwiła mi super odżywkę. ścięła mi rozdwojone końcówki i teraz po każdym myciu używam tej odżywki i moje włosy dużo lepiej wyglądają i już się nie rozdwajają. Odżywka ta jest w strasznie dużym opakowaniu (100ml) żlicznie pachnie słodziutko. Nakłada się ją na mokre włosy a potem na glowę nakłada się np torebkę foliową na 30 min potem dokładnie się spłukuje. Jest naprawdę dobra.
100 ml? to jest duze opakowanie? 😆
12 maja 2009 at 19:04[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Moja siostra ma praktyki w zakładzie fryzjerskim, więc ma dostęp do fajnych produktów, które są przeznaczone tylko do użytku w zakładach. Kiedyż miałam suche włosy i rozdwajającymi się końcówkami i siostra załatwiła mi super odżywkę. ścięła mi rozdwojone końcówki i teraz po każdym myciu używam tej odżywki i moje włosy dużo lepiej wyglądają i już się nie rozdwajają. Odżywka ta jest w strasznie dużym opakowaniu (100ml) żlicznie pachnie słodziutko. Nakłada się ją na mokre włosy a potem na glowę nakłada się np torebkę foliową na 30 min potem dokładnie się spłukuje. Jest naprawdę dobra.
pewnie miało być 1000 :>
12 maja 2009 at 20:30[usunięto_link] wrote:
bardzo dobre są kosmetyki z serii wella sp
włażnie przymierzam się do kupna
obecnie mam bardzo wysuszone włosy po farbowaniu, raz używałam wella wzmocnienie i delikatnożć z życzliwożci mojej współlokatorki, która bardzo poleca ten produkt
[usunięto_link]
12 maja 2009 at 23:11[usunięto_link] wrote:
asiulka1985 jakiej firmy są te produkty? Gdzie je można kupić? Tylko w salonach fryzjerskich? Może masz dostęp do jakiejż taniej hurtowni? Może szukać na allegro?
Polecam używanie w zestawie: szampon, odżywka i maska raz w tygodniu. Z serii SP jest wiele rodzajów kosmetyków, ja używam do włosów suchych. W zwykłych sklepach nie ma, bo są to produkty profesjonalne, stosowane w dobrych salonach. Można dostać w sklepach fryzjerskich albo zamówić w internecie.
12 maja 2009 at 23:21a ja polecam maski do wlosow ultra doux. sa niestety niedostepne w polsce, ale jesli bywa sie u zachodnich sasiadow, warto kupic.
mi bedzie ich baaardzo brakowac i mam zamiar zrobic sobie malutki zapas przed powrotem do kraju.
pierwszy raz spotkalam sie z tym, zeby produkt do wlosow z normalnego supermarketu dzialal tak, jak profesjonalne maski do wlosow.
polecam.
13 maja 2009 at 06:36[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
pewnie miało być 1000 :>
A tak faktycznie powinno być 1000 🙂
15 maja 2009 at 12:11Czy bardzo drogie są produkty z serii profesjonalnych?
Znacie moze jakie tanie i skuteczne szapony przeciwlupiezowe?24 maja 2009 at 23:10Dobry jest Zoxin – w saszetkach do kupienia w aptece. Mi pomógł gdy dostałam najpierw uczulenia a potem łupieżu.
Do codziennej pielęgnacji włosów używam szamponu Shamtu i suplementu na bazie skrzypu i pokrzywy – hair okey. Żadnych odżywek od długiego czasu 🙂 Ale też nie paćkam włosów piankami lakierami itp. Od czasu do czasu używam gumy 🙂
25 maja 2009 at 06:20[usunięto_link] wrote:
asiulka1985 jakiej firmy są te produkty? Gdzie je można kupić? Tylko w salonach fryzjerskich? Może masz dostęp do jakiejż taniej hurtowni? Może szukać na allegro?
Ta odżywka a raczej krem do włosów jest firmy Serical a nazywa się „Crema al Latte” czyli poprostu krem mleczny. Niemam pojęcia dlaczego tych kosmetyków niema w sklepach. Używam też kosmetyków firmy CHI również niema ich w sklepach ale widziałam niektóre z nic na allegro. Szczególnie przypadł mi do gustu jedwab do włosów, który jest poprostu super.
27 maja 2009 at 08:12poduszyciel Co to jest guma?
W aptece farmaceuta polecił mi Selsun Blue. Zachwalał bardzo skutecznożć. Używałyżcie kiedyż? Szampon nie jest drogi.28 maja 2009 at 17:27Guma jest do stylizacji włosów. Raczej krótkich, fajnie trzyma włosy, zdecydowanie lepiej od żelu, ale nie wiem, jak bardzo może obciążać mi włosy.
- AutorOdp.