Pielęgnacja włosów, dobre rady

• Autor
    Odp.
  • mikamajka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Ostatnio bardzo zaniedbałam włosy. Chcę szybko przywrócić im blask i dobry wygląd.
    Dziewczyny, czy macie jakież swoje sposoby na pielęgnację włosów? Jakie są wasze ulubione – najlepsze szampony i odżywki?

asiulka1985
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 202
    • Zapaleniec

Moja siostra ma praktyki w zakładzie fryzjerskim, więc ma dostęp do fajnych produktów, które są przeznaczone tylko do użytku w zakładach. Kiedyż miałam suche włosy i rozdwajającymi się końcówkami i siostra załatwiła mi super odżywkę. ścięła mi rozdwojone końcówki i teraz po każdym myciu używam tej odżywki i moje włosy dużo lepiej wyglądają i już się nie rozdwajają. Odżywka ta jest w strasznie dużym opakowaniu (100ml) żlicznie pachnie słodziutko. Nakłada się ją na mokre włosy a potem na glowę nakłada się np torebkę foliową na 30 min potem dokładnie się spłukuje. Jest naprawdę dobra.

iwyl
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 109
    • Zapaleniec

bardzo dobre są kosmetyki z serii wella sp

mikamajka
    Member
    • Bywalec

asiulka1985 jakiej firmy są te produkty? Gdzie je można kupić? Tylko w salonach fryzjerskich? Może masz dostęp do jakiejż taniej hurtowni? Może szukać na allegro?
    100 ml to chyba nie jest zbyt duże opakowanie 🙂
    Uwielbiam jak włosy ładnie pachną.

iwyl jakie konkretnie produkty polecasz?

Dlaczego takich dobrych szamponów, odżywek nie ma w zwykłych sklepach?

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Moja siostra ma praktyki w zakładzie fryzjerskim, więc ma dostęp do fajnych produktów, które są przeznaczone tylko do użytku w zakładach. Kiedyż miałam suche włosy i rozdwajającymi się końcówkami i siostra załatwiła mi super odżywkę. ścięła mi rozdwojone końcówki i teraz po każdym myciu używam tej odżywki i moje włosy dużo lepiej wyglądają i już się nie rozdwajają. Odżywka ta jest w strasznie dużym opakowaniu (100ml) żlicznie pachnie słodziutko. Nakłada się ją na mokre włosy a potem na glowę nakłada się np torebkę foliową na 30 min potem dokładnie się spłukuje. Jest naprawdę dobra.

100 ml? to jest duze opakowanie? 😆

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

pewnie miało być 1000 :>

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

bardzo dobre są kosmetyki z serii wella sp

włażnie przymierzam się do kupna

obecnie mam bardzo wysuszone włosy po farbowaniu, raz używałam wella wzmocnienie i delikatnożć z życzliwożci mojej współlokatorki, która bardzo poleca ten produkt

[usunięto_link]

iwyl
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 109
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

asiulka1985 jakiej firmy są te produkty? Gdzie je można kupić? Tylko w salonach fryzjerskich? Może masz dostęp do jakiejż taniej hurtowni? Może szukać na allegro?

Polecam używanie w zestawie: szampon, odżywka i maska raz w tygodniu. Z serii SP jest wiele rodzajów kosmetyków, ja używam do włosów suchych. W zwykłych sklepach nie ma, bo są to produkty profesjonalne, stosowane w dobrych salonach. Można dostać w sklepach fryzjerskich albo zamówić w internecie.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

a ja polecam maski do wlosow ultra doux. sa niestety niedostepne w polsce, ale jesli bywa sie u zachodnich sasiadow, warto kupic.

mi bedzie ich baaardzo brakowac i mam zamiar zrobic sobie malutki zapas przed powrotem do kraju.

pierwszy raz spotkalam sie z tym, zeby produkt do wlosow z normalnego supermarketu dzialal tak, jak profesjonalne maski do wlosow.

polecam.

asiulka1985
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

pewnie miało być 1000 :>

A tak faktycznie powinno być 1000 🙂

mikamajka
    Member
    • Bywalec

Czy bardzo drogie są produkty z serii profesjonalnych?
    Znacie moze jakie tanie i skuteczne szapony przeciwlupiezowe?

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

Dobry jest Zoxin – w saszetkach do kupienia w aptece. Mi pomógł gdy dostałam najpierw uczulenia a potem łupieżu.

Do codziennej pielęgnacji włosów używam szamponu Shamtu i suplementu na bazie skrzypu i pokrzywy – hair okey. Żadnych odżywek od długiego czasu 🙂 Ale też nie paćkam włosów piankami lakierami itp. Od czasu do czasu używam gumy 🙂

asiulka1985
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ta odżywka a raczej krem do włosów jest firmy Serical a nazywa się „Crema al Latte” czyli poprostu krem mleczny. Niemam pojęcia dlaczego tych kosmetyków niema w sklepach. Używam też kosmetyków firmy CHI również niema ich w sklepach ale widziałam niektóre z nic na allegro. Szczególnie przypadł mi do gustu jedwab do włosów, który jest poprostu super.

mikamajka
    Member
    • Bywalec

poduszyciel Co to jest guma?
    W aptece farmaceuta polecił mi Selsun Blue. Zachwalał bardzo skutecznożć. Używałyżcie kiedyż? Szampon nie jest drogi.

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

Guma jest do stylizacji włosów. Raczej krótkich, fajnie trzyma włosy, zdecydowanie lepiej od żelu, ale nie wiem, jak bardzo może obciążać mi włosy.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Pielęgnacja włosów, dobre rady"

Przewiń na górę